Προανακριτική για Novartis: Οι τρεις σημαντικές παραδοχές που προκύπτουν από την απολογία Παπαγγελόπουλου

Προανακριτική για Novartis: Οι τρεις σημαντικές παραδοχές που προκύπτουν από την απολογία Παπαγγελόπουλου

Σύμφωνα με διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να προσβάλλει τις αποκαλύψεις της κυρίας Ράικου υποστηρίζοντας ότι «είναι το μακρύ χέρι του Σαμαρά» - Η απάντηση της Ελένης Ράικου

dimitris_papaggelopoulos_main_again
Με την απολογία του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα βαρύτατα αδικήματα (συμμορία, δωροληψία, εκβιασμός κ.α.) που του αποδίδονται συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την εισαγωγική του τοποθέτηση ενώ σε επόμενη φάση αναμένεται να ξεκινήσει η ουσιαστική προανάκριση με την διαδικασία των ερωτήσεων.

Πάντως, όπως αναφέρουν στελέχη της πλειοψηφίας, η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου διακόπτεται συνεχώς απο τον συνήγορό του Δημήτρη Τσοβόλα.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο η διαδικασία. Δεν καταθέτει ο κ. Τσοβόλας. Με τη στάση του προσβάλλει και τον πελάτη του. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν εισαγγελέας και μπορεί να καταθέσει χωρίς παρεμβολές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θάνος Πλεύρης.

Ενδεικτικό είναι το σημείο κατά το οποίο ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα και τους γονείς του πρώην πρωθυπουργού:

Δ. Παπαγγελόπουλος: Τον Τσίπρα τον γνώρισα κοινωνικά παραμονές εκλογών του 2012. Είχα πάει συμπτωματικά στο σπίτι των γονιών του.

Δ. Μαρκόπουλος: Γνωρίζατε την οικογένειά του; Έχετε βρεθεί δηλαδή πριν γίνει πρωθυπουργός;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ελάτε, κ. Μαρκόπουλε, να σας δώσω μια συνέντευξη όποτε θέλετε. Θα σας τα πω όλα.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα γνωρίζετε την οικογένειά του. Τον ξέρατε πριν αναλάβει την εξουσία.

Δ. Τσοβόλας: Αυτά δίνουν τροφή για δημοσιεύματα. Να μείνουμε στην υπόθεση.

Δ. Μαρκόπουλος: Μα έχει ενδιαφέρον η σχέση των δύο.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα σας τα πω όλα.

Δ. Τσοβόλας: Αυτά κάνουμε και θα παίζουν τα ΜΜΕ.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε ότι δεν ανήκει και δεν ανήκε στο παρελθόν στη Νέα Δημοκρατία και πως παραμένει «Έλληνας πατριώτης».

Πάντως, πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι απο την εως τώρα απολογία του κ. Παπαγγελόπουλου έχουν προκύψειτρεις σημαντικές παραδοχές: 1η: για πρώτη φορά επιβεβαιώνει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Ράικου στην οποία – κατά τον ίδιο – την ρώτησε εαν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. 2η: Επιβεβαιώνει την επίσκεψη της Γιάννας Παπαδάκου στην κα. Ράικου για το ίδιο ακριβώς αντικείμενο. 3η: Τονίζει ότι απο την ώρα που ο εισαγγελέας πέσει σε πολιτικό πρόσωπο υποχρεούται να κατεβάσει μολύβια (“τα μολύβια κάτω”), κάτι που δεν έπραξαν οι εισαγγελείς διαφθοράς με τους “κουκουλοφόρους”. Κατά τα λοιπά ο κ. Παπαγγελόπουλος συνεχίζει να καταθέτει κουτσομπολιά πάσης φύσεως, εικασίες, ανούσια σχόλια παντελώς άσχετα με την υπόθεση για την οποία κατηγορείται. Οντως, όπως ανέφερε ο ίδιος, ορισμένα απο όσα λέει χρίζουν ψυχιατρικής εξέτασης…

Κλείσιμο
Απο την άλλη πλευρά, σύμφωνα με διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να προσβάλλει τις αποκαλύψεις της κυρίας Ράικου υποστηρίζοντας ότι «είναι το μακρύ χέρι του Σαμαρά».

«Είναι ψευδές που είπε ότι έμεινε έκπληκτη όταν την επισκέφθηκε η Παπαδακου τον Φλεβάρη του 2017 και την ρώτησε αν υπηρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Και αυτό διότι υπήρχαν στοιχεία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016. Το δεύτερο ψέμα της Ράικου ήταν ότι αμέσως μετά την πήρα κι εγώ τηλέφωνο και την ρώτησα το ίδιο πράγμα» φέρεται να είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Για την κυρία Γεωργία Τσατάνη, είπε σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Θα με συγχωρήσουν οι συνήγοροι μου, Λυδία και Δημήτρης Τσοβολας.

Θα ζητήσω να πάρω νομικό σύμβουλο την κα. Τσατανη.

Αφού κατάφερε μέσα σε 72 ώρες να διαβάσει χιλιάδες σελίδες και να αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενοπούλου, θα μπορεί να κάνει το ίδιο και με τις εκατονταδες χιλιάδες σελίδες που έχουμε να διαχειριστούμε.

Αφού η κ. Τσατανη, μέσα σε 72 ώρες αρχειοθέτησε, έκανε και την αναφορά της σε βάρος μου.

Τελευταία μέρα πριν την αρχειοθέτηση!

Και λέει όσα λέει για πιέσεις.

Ο άντρας της υποψήφιος της ΝΔ, το παιδί της επίσης. Ήμουν τόσο χαζός, γνωρίζοντας ότι έχει αυτή την εξάρτηση με τη ΝΔ, να της πω αυτά που ισχυρίζεται ότι της είπα;

Μόνη της σας είπε ότι η συζήτηση μας ήταν ιδιωτική, αλλά δεν ήθελε να αναφερθεί στην ιδιωτικότητα της συνομιλίας!

Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί ευελπιστεί ότι δεν θα πω εγώ τι είπε.

Μια συζήτηση που την προκάλεσε η ίδια. Μου τηλεφώνησε ίδια Μου είπε τα προσωπικά της. Μου άφησε την κάρτα της κόρης της.

Αν σε εκβιάζω, σηκώνεσαι και φεύγεις. Δεν ανοίγεις την καρδιά σου.

Δεν ντρέπονται! Είναι εισαγγελείς αυτοί;”.

Παπαγγελόπουλος για συνάντηση με Σ. Μιωνή: «Ρωτήστε τον Ν. Παππά»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος ρωτήθηκε και για την περίφημη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σάμπυ Μιωνή, παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκο Παππά.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν είχε αρμοδιότητα γι αυτή την συνάντηση, πως δεν γνώριζε καν το αντικείμενο της συζήτησης και παρέπεμψε για περαιτέρω πληροφορίες στον κ. Παππά.

Ι. Μπούγας: Είχατε κάποια αρμοδιότητα για τη συνάντηση αυτή;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Φυσικά και δεν είχα αρμοδιότητα… Εγώ στη συνάντηση με τον Μιωνή δεν γνώριζα καν για ποιο ζήτημα θα γινόταν συζήτηση. Το λεει και ο Μιωνης στην κατάθεσή του στην Επιτροπή οτι «στην αρχή συνόψισε ο κ.Παππας». Εγω μπήκα και τους βρήκα εκεί. Δεν ηξερα τίποτε. Αν με αμφισβητείτε, φωνάξτε τον κ.Παππα».

Απάντηση Ράικου σε Παπαγγελόπουλο

Τη σφοδρή αντίδραση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου προκαλεί η προσπάθεια του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να στηρίξει την απολογία του για την σκευωρία Novartis και τα αδικήματα που του αποδίδονται σε αιχμές και υπαινιγμούς κατά στενών συγγενικών της προσώπων.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς απαντά λέγοντας: “Ήταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά. Όμως, μετά τις άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν στα παιδιά μου και στις σπουδές τους και προς αποκατάσταση της τρωθεισας τιμής τους αναγκάζομαι να δηλώσω ότι είμαι υπερήφανη που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκλειστικά με έσοδα δικά μου και του συζύγου μου, υποτροφία και από δική τους εργασία. Είμαι όμως υποχρεωμένη να ρωτήσω τον Ρασπούτιν και να απαντήσει αυτός δημοσίως : 1) πώς διορίστηκε η κόρη του ως υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων και πόσο συνήθης είναι ένας τέτοιος διορισμός; 2) πώς ο δικηγόρος γιος του επί υπουργίας του προσλήφθηκε σε μεγάλη συστημική τράπεζα και στη συνέχεια στα ΕΛΠΕ με ιδιαίτερα παχυλό μισθο και προνόμια; Όσο για τα λοιπά που φέρεται πως είπε, επιφυλάσσομαι...

Ειδήσεις σήμερα: 

Βενιζέλος: «Δεν είμαι» για υπουργός – Τι οδηγίες άφησε στον Μητσοτάκη

Τριετές πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας - Ολλανδίας για τα ασυνόδευτα ανήλικα

Δένδιας σε αιγυπτιακή εφημερίδα: «Η Τουρκία απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μεσόγειο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης