Ηλεία: Τι έδειξε το πόρισμα για τον θάνατο της 27χρονης που έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα

Ηλεία: Τι έδειξε το πόρισμα για τον θάνατο της 27χρονης που έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα

Πειθαρχικές ευθύνες «βλέπει» το πόρισμα για τον θάνατο της 27χρονης που έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα

dora
Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις μετά τον θάνατο της 27χρονης Δώρας, από το Βαρθολομιό, η οποία έπεσε σε κώμα λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού της και κατέληξε έπειτα από 19 ημέρες στην ΜΕΘ του ΠΠΝΠ.

Στη διαπίστωση αποχρώσεων και ενδείξεων για την ύπαρξη πειθαρχικών παραπτωμάτων κατέληξε το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες θανάτου της 27χρονης Δώρας από την Ηλεία λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης που είχε διατάξει την επείγουσα εξέταση μόλις παρέλαβε το πόρισμα διέταξε ΕΔΕ.

«Θα παραδώσουμε το πόρισμά της ΕΔΕ στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ώστε να πάρει τον δρόμο του», δήλωσε, σύμφωνα με το patrasevents.gr.

Τι έδειξε η νεκροψία

Η νεκροψία της 27χρονης Δώρας «μίλησε» αφού υπάρχουν μακροσκοπικά ευρήματα και παράλληλα ανατρέπονται οι φήμες που μιλούσαν για καρδιακή ανακοπή.

Εισρόφηση από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και καθολική εγκεφαλική νέκρωση έδειξε το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής, επισημαίνει η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία και τη διενήργησε. Πρόσθεσε δε ότι είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων (ιστολογικών, τοξικολογικών εξετάσεων).

Μαζί της ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος κ. Σωκράτης Τσαντίρης που έχει διορίσει η δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης. Όπως τονίζει η κ. Τσιόλα συμφωνούμε με τον τεχνικό σύμβουλο ως προς τα ευρήματα και την αιτία θανάτου.

Συγκεκριμένα η ιατροδικαστής, Αγγ. Τσιόλα, η οποία διενήργησε σήμερα την ιατροδικαστική εξέταση, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «αναμένουμε και τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των ιστολογικών εξετάσεων», προσθέτοντας σε αυτό το σημείο ότι «θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα».

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας  Γιάννης Καρβέλης  έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης, ενώ η οικογένεια της 27χρονης έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Τα λόγια του συζύγου της

Ο Τάσος, ο σύζυγος της συγκλονισμένος, προσπαθεί να καταλάβει τι έφταιξε και ζητά απαντήσεις.

«Ήταν απολύτως υγιής μέχρι τον έβδομο της μήνα δούλευε σε καφενείο και τα απογεύματα ήταν κομμώτρια. Να ρίξει φως η δικαιοσύνη στην υπόθεση της Δώρας για να μάθουμε την αλήθεια και όποιος φταίει να τιμωρηθεί για να μην το πάθει άλλη οικογένεια αυτό που πάθαμε εμείς» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Άρη Λάμπο.

Το χρονικό

Η κοπέλα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο στις 18 Μαΐου, με σκοπό να κάνει το προεγχειρητικό έλεγχο και να γεννήσει την επομένη, με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός είδε ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας το τεστ για τον κορωνοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου.

Λίγο αργότερα γέννησε, αλλά όπως ενημέρωσαν τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο.

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου η γυναίκα κατέληξε.

Κατεπείγουσα προανακριτική για το περιστατικό

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια της όμορφης Δώρας ζητούσε να μάθει γιατί το κορίτσι βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης υπήρξε άμεση παρέμβαση και αντίδραση από το υπουργείο Υγείας και του Βασίλη Κικίλια, ενώ υπήρξε άμεσα και παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Δικηγόρος οικογένειας: «Ήταν υγιέστατη»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου  είχε δηλώσει: «Μιλάμε για μια κοπέλα 27 ετών, ένα κορίτσι το οποίο πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο να γεννήσει το πρώτο της παιδάκι. Μάλιστα επειδή γνώρισα προσωπικά την οικογένεια -μια πραγματικά πολύ δεμένη οικογένεια- σας λέω ότι η κοπέλα δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ποτέ, ήταν υγιέστατη, δεν είχε κάποιο βεβαρημένο ιστορικό. Μάλιστα, όπως μου ανέφερε και η μητέρα της, είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει και σε ιδιωτικό μαιευτήριο να γεννήσει. Όμως όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό της έδωσε εμπιστοσύνη και πίστη στο Δημόσιο σύστημα υγείας.

Αυτό το κορίτσι δηλαδή είπε: Εγώ θα πάω να γεννήσω στο Δημόσιο νοσοκομείο για να είμαι πολύ πιο ασφαλής, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Και την ημέρα που πήγε στο νοσοκομείο δεν είχε πάει για να γεννήσει, θα γεννούσε μία μέρα μετά, Πήγε λοιπόν στις 18 Μαΐου, για να υποβληθεί στην εξέταση για τον covid 19, στην οποία υποβάλλονται όλες οι ετοιμόγεννες λόγω της περίσταση αυτής, καθώς και στις προγεννητικές εξετάσεις. Όμως ενημέρωσαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα.

Πράγματι το κορίτσι γέννησε. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική. Και από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα για δέκα μέρες, το κορίτσι αυτό δίνει για τη ζωή του, παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, και πριν δύο μέρες δυστυχώς, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι έχει νεκρώσει ο εγκέφαλός της».

Πηγή: patrastimes

Ειδήσεις σήμερα:

Σε απόλυτη απομόνωση για 7 ημέρες ο Εχίνος - Πέμπτος νεκρός σε τέσσερις ημέρες

Εύα Καϊλή: Έκπληκτο το ευρωκοινοβούλιο για την «Παπαδημούπολη»

Πάτρα: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ αγοράκι 5,5 ετών που έπεσε από καρότσα αγροτικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης