«Ντέιβιντ Μπάουι: Τα τελευταία πέντε χρόνια» - Ένα μοναδικό μουσικό ντοκιμαντέρ, αύριο από την ΕΡΤ2

«Ντέιβιντ Μπάουι: Τα τελευταία πέντε χρόνια» - Ένα μοναδικό μουσικό ντοκιμαντέρ, αύριο από την ΕΡΤ2

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τις 10 Ιανουραίου 2016 που  ο «απόλυτος χαμαιλέοντας» της ποπ σκηνής «έφυγε» από τη ζωή, δύο ημέρες μετά τα 69α γενέθλιά του

David-Bowie-The-Last-Five-Years-1
«Ντέιβιντ Μπάουι: Τα τελευταία πέντε χρόνια»(David Bowie: The Last Five Years) τιτλοφορείται το εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ (παραγωγής BBC, 2017) που προβάλλεται αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου (στις 23.00) από την ΕΡΤ2, στο πλαίσιο των «DOC on ΕΡΤ». Το ντοκιμαντέρ -διάρκειας 90', σε σκηνοθεσία Φράνσις Γουέιτλι- καταγράφει τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του Ντέιβιντ Μπάουι, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στα δύο τελευταία άλμπουμ του: «The Next Day» (2013) και «Blackstar» (2016), καθώς και στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, «Lazarus».
David-Bowie-The-Last-Five-Years-2


Μάλιστα, έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας προσωπικά αρχεία και αντικείμενα του Ντέιβιντ Μπάουι (κοστούμια, μουσικά όργανα, στίχοι, αναμνηστικά), ενώ στενοί φίλοι και συνεργάτες του μιλούν για τον μεγάλο καλλιτέχνη και τις πηγές της έμπνευσής του.Επίσης, περιλαμβάνονται αποσπάσματα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως «Fame», «Rebel Rebel», «Heroes», «Space Oddity» κ.ά.

David-Bowie-The-Last-Five-Years-3


Ο Ντέιβιντ Μπάουι θεωρείται ένας από τους πιο πρωτοποριακούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Από την αρχή της καριέρας του στη δεκαετία του ’60 γνώρισε την επιτυχία και επηρέασε βαθιά την ποπ κουλτούρα όλα αυτά τα χρόνια.

David-Bowie-The-Last-Five-Years-4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης