Κατερίνα Στικούδη: O Σερίφης, ο Κουτσούμπας και το «Μy Style Rocks»

Κατερίνα Στικούδη: O Σερίφης, ο Κουτσούμπας και το «Μy Style Rocks»

Πώς μια κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ έγινε ηθοποιός, τραγουδίστρια και παρουσιάστρια, και δεν διστάζει να φωτογραφηθεί ακόμη και στον Περισσό για χάρη του DJ της καρδιάς της - Η κόντρα με την Αραβανή από τα καλλιστεία του 2005 και η φετινή νίκη της Κατερίνας Στικούδη στο νήμα για την παρουσιάστρια του ριάλιτι fashion show

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
stikoudi_art
Την ώρα που μια πρώην εστεμμένη Σταρ Ελλάς και μια πάλαι ποτέ ισχυρή παρουσιάστρια περίμεναν να χτυπήσει το τηλέφωνό τους προκειμένου να μάθουν ποια θα αναλάβει την παρουσίαση του «My Style Rocks», ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας έκλεβε τον ρόλο και έκανε την απόλυτη ανατροπή. Η Κατερίνα Στικούδη είναι τελικά η εκλεκτή του ΣΚΑΪ και της Acun Medya, αφήνοντας εκτός την Ευαγγελία Αραβανή και την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, οι οποίες φιγουράριζαν ως τα απόλυτα φαβορί. Και μπορεί η συγκεκριμένη εξέλιξη να εξέπληξε κάποιους, δεν ισχύει όμως το ίδιο για όσους παρακολουθούν εδώ και χρόνια την πορεία μιας γυναίκας που θυμίζει έντονα κορίτσι της διπλανής πόρτας και ταυτόχρονα μια Σταχτοπούτα που ποτέ δεν επιθύμησε να γίνει πριγκίπισσα, αλλά πήρε και το γοβάκι και τον πρίγκιπα της καρδιάς της.

Η κόρη του Νίκου και της Ντίνας Στικούδη γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1985 στη Θεσσαλονίκη και η πυξίδα της αρχικά είχε προσανατολισμό τις πισίνες, όπου με σκληρή προπόνηση και πολλή προσπάθεια έγινε δεινή κολυμβήτρια με διακρίσεις και εξαιρετικές επιδόσεις. Αν και στη συνέχεια μπήκε σε ΤΕΙ ιατρικών εργαστηρίων, η όμορφη Κατερίνα Στικούδη προτίμησε να αλλάξει ρότα. Αντί να βάλει την ιατρική ποδιά φόρεσε ψηλοτάκουνα και δρασκέλισε υπερήφανα τις πασαρέλες ακολουθώντας καριέρα μοντέλου. Η εντυπωσιακή εμφάνισή της την οδήγησε το 2005 στα καλλιστεία, προτού αυτά χάσουν τη λάμψη και την αίγλη τους, στα οποία αναδείχθηκε Μις Ελλάς. Σταρ Ελλάς είχε βγει η Ευαγγελία Αραβανή. Οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν στα πλατό του ΑΝΤ1 το 2013 χορεύοντας εκρηκτικά ως ντουέτο στο «Dancing with the Stars», στο οποίο η Αραβανή τερμάτισε δεύτερη. Να όμως που και φέτος διασταυρώθηκαν οι υποψηφιότητές τους, με την Κατερίνα να βγαίνει και πάλι νικήτρια σε αυτή την άτυπη μονομαχία.


stikoudi
Μαζί του από τα 23 της, παντρεύτηκαν πέρσι.


Εκτός φυσικά από τον τίτλο και το στέμμα, η Στικούδη ήρθε στην Αθήνα αποφασισμένη να αλώσει και τα τηλεοπτικά πλατό. Δειλά-δειλά, έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα την ομορφιά και την αμεσότητά της, άρχισε τις εμφανίσεις σε ψυχαγωγικές εκπομπές, κάνοντας μάλιστα γκεστ και σε κάποιες σειρές. Εναν χρόνο αργότερα ανέλαβε τη στήλη μόδας στον θρυλικό «Πρωινό Καφέ» του ΑΝΤ1 με την Ελεονώρα Μελέτη παρουσιάστρια. Η στιγμή, όμως, που έγινε το πρώτο μπαμ στην καριέρα της ήταν όταν ανέλαβε να παρουσιάσει το «Mega Star», από το 2008 έως και το 2011, στο MEGA. Κάπως έτσι άρχισε και η σχέση της με τη μουσική, στην οποία μάλιστα δοκίμασε τις δυνάμεις της βγάζοντας κάποια σινγκλ, προσπαθώντας να βρει το δικό της στίγμα μέσα σε πολλά και διαφορετικά είδη.

Μέχρι τότε η Κατερίνα ήταν μια όμορφη γυναίκα η οποία προσπαθούσε να ανιχνεύσει τους χώρους του θεάματος για να βρει αυτό που πραγματικά θα την ικανοποιούσε. Δεν προκάλεσε και ουδέποτε επιχείρησε να μπει στους κοσμικούς κύκλους και στη λεζάντα, ούτε απώλεσε την καλώς εννοούμενη λαϊκότητά της που θύμιζε σχεδόν παράσημο. Παρέμενε και παραμένει απλή, άμεση, πάντα σέξι και επιθυμητή, αλλά με ένα όριο που δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να την προσεγγίσει.

Οι τηλεοπτικές βουτιές της συνεχίστηκαν - και μάλιστα κάθε φορά από άλλο βατήρα: πότε σε σόου, πότε ως γκεστ, πότε ως κριτής, πότε ως ηθοποιός. Δεν μπορούσε κάποιος να την κατατάξει εύκολα σε κάτι, άλλωστε ούτε η ίδια το επιθυμούσε ποτέ αυτό. Για πολλά χρόνια η μουσική υπερίσχυσε, με αποτέλεσμα να έχει βγάλει πολλά σινγκλ, να έχει κάνει συναυλίες και εμφανίσεις, να έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα στις πίστες και να έχει γίνει η αγαπημένη της πιτσιρικαρίας. Η περσινή συμμετοχή της στο σόου «Your Face Sounds Familiar» απέδειξε και κάτι ακόμη: ότι τα όμορφα κορίτσια όμορφα τσαλακώνονται. Μεταμορφωμένη σε Μαρία Φαραντούρη και Δήμητρα Γαλάνη κατάφερε να γοητεύσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους, με την παραγωγή του καναλιού να κάνει λόγο για ένα κορίτσι που δουλεύει πολύ και δεν πατάει πάνω στα χαρίσματά του για να προχωρήσει. Κάπως έτσι, ο Δεκέμβριος του 2019 τη βρήκε να είναι επίσημα η παρουσιάστρια του «My style rocks», να συμμετέχει στη σειρά «Αν ήμουν πλούσιος», να τραγουδά με τον Βασίλη Καρρά και τον Γιάννη Πλούταρχο και να ετοιμάζεται για το θεατρικό ντεμπούτο της στο μιούζικαλ «Αννυ» που ανεβαίνει στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο για λίγες παραστάσεις.


stikoudi1
Και μια και ο Βαγγέλης Σερίφης είναι μέλος του ΚΚΕ, τον συνόδεψε τον περασμένο Ιούνιο σε προεκλογική εκδήλωση στον Περισσό και φωτογραφήθηκαν με τον Δ. Κουτσούμπα



Ο Σερίφης της καρδιάς της, ο γάμος και οι βέρες που... δεν φοράνε!

Κλείσιμο
Μπορεί οι ρόλοι της καριέρας της να είναι πολλοί και διαφορετικοί, ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος όλων, όμως, είναι αυτός στο πλάι του συζύγου της Βαγγέλη Σερίφη, με τον οποίο είναι ζευγάρι από τα 23 της.

Γνωρίστηκαν στο «Mega Star» όταν εκείνος είχε πάει καλεσμένος με τους ΝΕΒΜΑ. Η Κατερίνα μόλις τον είδε κατάλαβε ότι ήταν ο άντρας της ζωής της. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και από τότε είναι αχώριστοι. Οταν η Κατερίνα μιλάει για τον DJ της καρδιάς της μοιάζει μαγεμένη. Σε συνέντευξή της μάλιστα έχει πει σχετικά: «Εύχομαι πραγματικά σε κάθε γυναίκα να βρει έναν άντρα-άγγελο να την προσέχει όπως εμένα ο Βαγγέλης μου. Πολύ ρομαντικό ακούστηκε αυτό, ε; Θεέ μου, έχω χαλαρώσει υπερβολικά. Να, αυτό άλλαξε μετά τον γάμο! Δεν φοβάμαι πια να μιλήσω ελεύθερα για τον άνθρωπό μου και τη σχέση μας. Εχω χαλαρώσει στα πάντα, από τα μαλλιά μου, που τα θέλω πλέον στο φυσικό τους χρώμα, χωρίς βαφές και τρέσες, τα νύχια μου, που, κοίτα, είναι τελείως άβαφα, μέχρι τα πιο ουσιαστικά πράγματα».



stikoudi2


Ο γάμος τους δεν αποτέλεσε κοσμικό γεγονός. Εγινε τον Αύγουστο του 2018 στη Θεσπρωτία, ένα πρωινό, μακριά από όλα τα lifestyle τερτίπια, απλά και παραδοσιακά. Με καλεσμένους αγαπημένους και πολύ δικούς τους ανθρώπους. Μιλώντας στο περιοδικό «People» η Κατερίνα είπε: «Η μέρα του γάμου μου ήταν η πιο όμορφη της ζωής μου. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ, πήρα πολλή αγάπη. Μόνο τις βέρες μας δεν φοράμε, ως παντρεμένοι πια, για να μην τις χάσουμε. Δεν ήθελα να πουλήσω τον γάμο μου. Δεν το σκέφτηκα καθόλου εμπορικά. Για μένα, εκείνη η μέρα ήταν η επισφράγιση της αγάπης μας. Μια στιγμή χαράς για εμάς και τις οικογένειές μας. Τι δουλειά είχαν, λοιπόν, οι κάμερες; Επιλέξαμε αυτό το μέρος γιατί από εκεί κατάγονται οι συγγενείς του Βαγγέλη και εγώ ήθελα κάτι παραδοσιακό. Πέρασα καταπληκτικά. Ναι, στο χωριό Μορφάτι στη Θεσπρωτία. Δεν έχει σημασία το μέρος, ούτε πόσους καλεσμένους θα έχεις, ή αν οι βέρες σου είναι 24 καρατίων. Σημασία έχει εκείνη την ημέρα να έχεις κοντά σου τους ανθρώπους που χαίρονται πραγματικά με τη χαρά σου. Και γιατί, παρακαλώ, να μην παντρευτώ στο χωριό; Τα χωριά μας είναι πανέμορφα, όλη η Ελλάδα είναι ευλογημένη, με ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους». Η πρόταση γάμου έγινε στην κουζίνα του σπιτιού τους με δική της παρότρυνση: «Πάμε να το κάνουμε;», είπε στον αγαπημένο της, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως: «Αν το θέλεις, πάμε».

Η ζωή της είναι απλή και υπέροχη. Ασχολείται με το σπίτι της, με τον άντρα της και με την κοινή ζωή τους. «Δεν θέλω ρουμπίνια, ούτε διαμάντια, ούτε κότερα. Εχω έναν άνθρωπο που ξυπνάει το πρωί, με κοιτάζει και χαμογελάει. Υπάρχει ομορφότερη εικόνα από το να ξεκινά η μέρα σου έτσι; Αλλες παντρεύονται επίθετα. Εγώ παντρεύτηκα το πιο μεγάλο: Σερίφης! Γι’ αυτό προσέξτε», έχει πει σε συνέντευξή της. Μάλιστα τον έχει συνοδεύσει ακόμη και σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ, μια που εκείνος είναι μέλος του, φορώντας το χαμόγελό της, αγνοώντας τα όποια λόγια και την έκπληξη που αποτυπώθηκε στα πρόσωπα πολλών, αλλά και τα σχόλια των εφημερίδων και ιστοσελίδων.



kallisteia
Πίσω στο 2005, με την Ελένη Μενεγάκη παρούσα στη στέψη της Στικούδη ως Μις Ελλάς και της Αραβανή ως Σταρ Ελλάς (στη φωτογραφία και η Κατερίνα Ευαγγελινού με τον τίτλο Μις Γιανγκ).

Η Κατερίνα Στικούδη ούτως ή άλλως δεν ασχολείται με όσα γράφονται και λέγονται. Φτάνει να μη νιώσει ότι θίγεται η οικογένειά της. Εκεί, η νεράιδα μεταμορφώνεται σε θεριό ανήμερο. Προς το παρόν απολαμβάνει όλα όσα έχει κατακτήσει εδώ και περίπου δεκαπέντε χρόνια με την ίδια όρεξη που ξεκίνησε. Πειραματίζεται και προσπαθεί να προσέχει τα «ναι» αλλά και τα «όχι» της. Και επειδή τα χρόνια περνούν και δύσκολα χωράνε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, απ' ό,τι φαίνεται η τηλεόραση είναι το πεδίο που θα την κερδίσει. Μένει να φανεί...




stikoudi3
Στικούδη και Αραβανή συναντήθηκαν ξανά το 2013 στην πίστα του «Dancing with the Stars», με την Αραβανή να τερματίζει δεύτερη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης