Γιώργος Καπουτζίδης: Ο άνθρωπος με τα χίλια «επιτυχημένα» πρόσωπα

Γιώργος Καπουτζίδης: Ο άνθρωπος με τα χίλια «επιτυχημένα» πρόσωπα

Ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει ένα επιτυχημένο concept το “Voice” γιατί επιμένει να κυνηγά τα όνειρά του ακολουθώντας αντίστροφη πορεία από αυτή που συνήθως ακολουθούν οι εγχώριοι τηλε-αστέρες και οι καρεκλοκένταυροι της τηλεόρασης

giorgos-kapouzidis-voice
Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις τον Γιώργο Καπουτζίδη. Οχι γιατί είναι κρυψίνους ή πολύπλοκος. Αλλά γιατί κάθε φορά που αποφασίζει να αποκαλύψει μια πτυχή του προς τα έξω καταφέρνει να αιφνιδιάζει.

Ενας άνθρωπος που καταξιώθηκε μέσα από την μικρή οθόνη, δε διστάζει να πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί από αυτή, όταν κρίνει πως πρέπει ν' ανοίξει ένα άλλο παράθυρο της ζωής του.

Γι' αυτό και μόλις χθες, το μεσημέρι της Δευτέρας, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram πως αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του παρουσιαστή στο Voice, προκειμένου να αφοσιωθεί στην σημαντική θεατρική απόπειρά του, η οποία θα παρουσιαστεί φέτος το χειμώνα στο θέατρο ΗΒΗ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Πέρασα τρεις υπέροχες τηλεοπτικές σεζόν, παρουσιάζοντας ένα παιχνίδι που αγαπούσα σαν τηλεθεατής, και συνέχισα να το αγαπώ και ως παρουσιαστής. Προσπάθησα να το κάνω όσο μπορούσα καλύτερα, σεβόμενος τους τηλεθεατές, τους συμμετέχοντες, τους συνεργάτες και τους συναδέλφους μου. Και ήρθε η ώρα να το αποχαιρετήσω. Φέτος θα πρέπει να στρέψω όλη μου την προσοχή στο θεατρικό μου παιδί, στο πρώτο μου έργο στο Θεατρο ΗΒΗ, καθώς επίσης και στην εκπομπή που ετοιμάζω με τίτλο Team Hellas, που παρουσιάζει τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020! Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους ανθρώπους του Voice. Τους ανθρωπους της παραγωγης, το κανάλι, τους καλύτερους coaches του ΚΟΣΜΟΥ, τα παιδιά που ήρθαν και διαγωνίστηκαν και μοιράστηκαν μαζί μου την αγωνία τους, και φυσικά τους δικους μου ανθρώπους, την ομάδα μου, που ήταν και οικογένεια μου όλους αυτούς τους μήνες των γυρισμάτων. Και ευχαριστώ και τους τηλεθεατές που μας αγάπησαν! Πολλά φιλια σε όλους!! Φέτος θα απολαύσω ως τηλεθεατής πια το αγαπημένο μου παιχνίδι! Αντίο Voice μου!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ykapoutzidis (@ykapoutzidis) στις



Σπάνια συναντάς ανθρώπους που αρνούνται να επαναπαυθούν στην επιτυχία που φέρνει χρήμα και δημοσιότητα. Ακόμη δυσκολότερα συναντάς τηλεοπτικά πρόσωπα που μακριά από ανασφάλειες και δεδομένες επιτυχίες λένε όχι και παραιτούνται των προνομίων τους.

Στην ερώτηση αν θεωρεί την παρουσία του στην τηλεόραση δεδομένη, ο Καπουτζίδης μάλλον θα απαντούσε «φυσικά όχι». Ισως γιατί η άρνηση του δεδομένου είναι βασικό χαρακτηριστικό του ταλαντούχου.

Στο "Voice" κατάφερε να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε για τον μέσο Ελληνα παρουσιαστή. Μπήκε στον ρόλο του έχοντας μελετήσει το σενάριο και έχοντας ήδη συγγράψει και ένα δικό του. Χαρακτηριστικός παρατηρητής συμπεριφορών και χαρακτήρων, ως οφείλει να είναι ένας συγγραφέας ρόλων, ο Καπουτζίδης δημιούργησε προσμονή στο κοινό που περίμενε να δει εναγωνίως τον αυτοσχεδιασμό του, που βασιζόταν στην κωμική αποδόμηση της τετράδας της κριτικής επιτροπής του μουσικού τάλεντ σόου.

Σε λίγα μόλις λεπτά το βίντεο που έδειχνε τον Καπουτζίδη να μεταμορφώνεται με χαρακτηριστική άνεση σε Παπαρίζου, σε Μαραβέγια, σε Ρουβά και σε Μουζουράκη γινόταν viral.

Κλείσιμο
The Voice Τρολάρισμα Καπουτζίδη στους κριτές


Κι όμως, αν και η επιτυχία του ήταν μάλλον σίγουρη, εκείνος τα ζύγισε, τα σκέφτηκε και μέσα από ένα τρυφερό κείμενο αποχωρισμού, ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει να παρουσιάζει το "Voice". Πως κλείνει δηλαδή μία πόρτα προκειμένου να ανοίξει μία άλλη αναλαμβάνοντας το ρίσκο.

Το ρίσκο, η τύχη, ήταν κοινή συνισταμένη πολλών περιόδων της ζωής του. Από το περίφημο λαχείο που κέρδισε ο μπαμπάς του, όταν εκείνος ήταν ακόμη παιδί και έμενε στις Σέρρες μέχρι το πρώτο σκαλοπάτι στην επιτυχία, τις εξαιρετικές «Σαββατογεννημένες» στο Mega.

Σαββατογεννημένες, Jose Part 1


Ακολούθησε ο πάταγος του «Παρά πέντε» και η μεγάλη στιγμή του με την «Εθνική Ελλάδος». Εκεί ο Καπουτζίδης κατάφερε να συνθέσει ένα πρωτοποριακό παζλ χαρακτήρων που δύσκολα θα τολμούσε κάποιος να κάνει τηλεοπτικά. Εκείνος απλά πήρε θέση για θέματα που θα έπρεπε να πάρουν όλοι εδώ και χρόνια, αλλά χρησιμοποίησε την μυθοπλασία ως διαδρομή. Μίλησε για τον ρατσισμό, την ομοφυλοφιλία, την αναπηρία και το φασισμό.

Sto Para 5 Best of Part 1

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: Επ.3 - Μία επεισοδιακή οντισιόν και μια απρόσμενη επίσκεψη εν ονόματι  Αχιλλέα!


Το έκανε πολλάκις και εκτός σεναρίου, όταν με αφορμή τους στίχους ενός τραγουδιού, δήλωνε με τόλμη από το τηλεοπτικό πλατό του «Ελλάδα έχεις ταλέντο»: «Έχουν γίνει δολοφονίες και τις βαφτίζουμε αυτοκτονίες. Έχουν γίνει αυτοκτονίες και τις κρύβουμε και λέμε ότι κάπου γλίστρησε. Λοιπόν, εγώ είμαι ένα παιδί διαφορετικό που, ωστόσο, δεν είχα υποστεί bullying. Είχα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και δεν μπόρεσε να μου ασκήσει κάποιος bullying. Ωστόσο, υπάρχουν παιδιά που έχουν περάσει αυτή την κατάσταση και εξακολουθούν να την περνάνε. Το τραγούδι αυτό που έγραψες είναι πάρα πολύ σημαντικό, οφείλει να ακουστεί, να το ακούσουν οι γονείς αυτών των παιδιών που ασκούν bullying».

Παράλληλα ασχολήθηκε με τον διαγωνισμό της Eurovision ενώ υπήρξαν στιγμές που συγκρούστηκε δημοσίως με πολλούς: παρουσιαστές, κριτικούς, ηθοποιούς, ακόμη και followers του λογαριασμού του στο Instagram.

Φέτος ο Γιώργος Καπουτζίδης υπογράφει και σκηνοθετεί την θεατρική κωμωδία «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!» στο θέατρο ΗΒΗ: «Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ, κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους. Μια γρήγορη, μοντέρνα κωμωδία, τοποθετημένη στο σήμερα, σε μία προσπάθεια να καταλάβουμε το αύριο… που μας ξημερώνει!».

theatro-kapoutzidis-ena


Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε μέσω Instagram, σκοπεύει να αφοσιωθεί και σε κάτι ακόμη, που αγαπά πολύ. Μία εκπομπή που θα παρουσιάζει τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Είχε προαναγγείλει από το 2017 πως η τηλεόραση αρχίζει να εξαντλείται και πως τα επόμενα βήματά του ήθελε να τα κάνει στο θέατρο και στο σινεμά.

Αν θα καταφέρει να βαδίσει με επιτυχία, θα φανεί. Ομως πολλές φορές η χαρά να κάνεις μακροβούτι στο όνειρό σου αγνοώντας το τίμημα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που σου δίνει η επιτυχία στον αυτόματο πιλότο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης