Φωτεινή Ψυχίδου: Ο καρκίνος του μαστού προλαμβάνεται

Fotini_Psixidou

Το μήνυμά της μέσα από το Facebook: Μην αμελήσετε όπως εγώ… κάτι τόσο σημαντικό όπως η ετήσια μαστογραφία

Μια ιδιαίτερη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έκανε Φωτεινή Ψυχίδου. Συγκεκριμένα, έγραψε για τη μαστογραφία που έκανε και τις στιγμές αγωνίας που βίωσε. Μέσα από αυτή την ανάρτηση έστειλε το δικό της μήνυμα για την πρόληψη και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους τη δική της εμπειρία.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα της Φωτεινής Ψυχίδου:
«Έπρεπε, να εμφανίσω ανησυχητικά συμπτώματα για να πάρω την απόφαση να “τρέξω” στη κυριολεξία για την πρώτη μου μαστογραφία… Έφτασα αγχωμένη, στρεσαρισμένη, φοβισμένη όσο ποτέ για μια εξέταση που θα έπρεπε να είναι απλά ένα τσεκαπ ρουτίνας εδώ και κάποια χρόνια.. Στην ερώτηση “πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε μαστογραφία η υπέρηχο μαστού” απάντησα το αδικαιολόγητο “ποτέ”! Μέχρι να πάρω την απάντηση ότι όλα είναι φυσιολογικά ένιωσα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου!!! Τέλος καλό, όλα καλά! Ωστόσο πήρα το μάθημα μου..
Η πρόληψη σώζει όχι μόνο ζωές αλλά και ψυχοφθόρες καταστάσεις… Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό του Ιασις Καλαματας για την άμεση ανταπόκριση και κυρίως για την ανθρωπιά και την κατανόηση που έδειξαν καθώς τους ταλαιπώρησα αρκετά βάζοντας τα κλάματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης…Ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται..
Ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται.. Ο καρκίνος του μαστού προλαμβάνεται. Μην αμελήσετε όπως εγώ… κάτι τόσο σημαντικό όπως η ετήσια μαστογραφία»!

Δείτε την ανάρτησή της:

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (7)

ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

Ο καρκίνος του μαστού όχι μόνο θεραπεύεται αλλά και ιάται,αρκεί να γίνεται για τη σύνταξη και επιδόματα αναπηρίας και την δωρεάν πλαστική μαστών.

Μιχάλης

Κανένας καρκίνος δεν προλαμβάνεται. Σε κάποιους τύπους καρκίνου μπορείς να μειώσεις την πιθανότητα να σου συμβούν, ποτέ όμως δεν μπορείς να τη μηδενίσεις. Όταν είναι γραμμένο στο dna σου, αργά ή γρήγορα θα έρθει. Το θέμα είναι η έγκαιρη διάγνωση, στους περισσότερους καρκίνους αυτή μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής (και πλήρους ζωής) και θανάτου.

Μιλτιαδης

Ποια ειναι αυτη η πανεμορφη που δινει και συμβουλες???

Μαχ

Φάρμακο για τον καρκίνο εχει βρεθεί; Οχι. Ολα τα αλλα ειναι φούμαρα γιά το χρήμα. Οταν βρεθεί θα ανακοινωθει θριαμβευτικά. Τώρα ολες οι θεραπείες ειναι προσπάθεια για κανένα χρόνο ζωής παραπάνω.

Είστε παντελώς

άσχετος. Πολλοί καρκινοπαθείς, ιδιαίτερα γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε πλειοψηφικό ποσοστό, θεραπεύονται πλήρως και φτάνουν το μέσο προσδόκιμο ζωής, αποβιώνοντας από άλλες αιτίες, εφόσον διαγνωστουν πρώιμα και ακολουθησουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Μην διασπείρετε ψεύδη.

Dr Nothing

Προς κ. Ψυχίδου και προς Πρώτο θέμα:Καλό θα είναι σε τέτοια σοβαρά ζητήματα να εκθέτετε γνώμες ειδικών κ όχι της κάθε κυρίας που απλά γεμίζει άλλο ένα Post στα social. ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ προλαμβάνεται. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και είναι καθοριστική στην ίαση και την εξέλιξη της νόσου αλλά αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την πρόληψη.

MIK

Σωστά, δεν προλαμβάνεται αλλά θεραπεύεται αν γίνει έγκαιρα διάγνωση. Και θεραπεία δεν σημαίνει πια ένα ή δύο χρόνια ζωής παραπάνω (όπως γράφει εδώ κάποιος άσχετος), αλλά μια πλήρη και παραγωγική ζωή. Ο ετήσιος έλεγχος σώζει ζωές και είναι ιδιαίτερα επιβεβλημένος, όταν υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού στην οικογένεια.

Doc student

Σωστά τα λέτε.προληψη σχεδόν το μόνο όπλο π υπάρχει,και όταν συμβει πόλεμος μαζί του και έκβαση ανάλογα του τύπου.. Ευτυχώς εξελίσσεται η επιστήμη τουλάχιστον και κάποια στιγμή ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει επιπλέον,ήδη στο μικροκυτταρικο πνεύμονα πχ πλέον με τα Ab γίνεται πολύ καλή δουλειά

panos

Καλά πήγαινε και σε κανενα κανονικό γιατρό να δει την ,μαστογραφια και τον υπέρηχο γιατι αν όλα έγιναν στο Ιασις Καλαμάτας είναι σαν να μην έκανες τίποτα. φιλικά στο λέω και γνωρίζοντας ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

danikas000

«Καμία εξέγερση δεν γίνεται με σχέδιο», τονίζει ο γνωστός αιρετικός και αντιφατικός πολιτικός που έχει συνδεθεί με το ΚΚΕ, την εξέγερση του ’73, αλλά και τις γόνιμες διασπάσεις της Αριστεράς πέρα από αγκυλώσεις

7