Ατζούν Ιλιτζαλί: Πώς από «σουλτάνος» έγινε «λοχίας»

Ατζούν Ιλιτζαλί: Πώς από «σουλτάνος» έγινε «λοχίας»

Εχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συζητήσεων με τους επικεφαλής των ιδιωτικών καναλιών, ο Τούρκος παραγωγός επέστρεψε στον ΣΚΑΪ όπου υπέγραψε το πιο αδύναμο συμβόλαιο που θα μπορούσε να προκύψει

atzoun_ar
Η άφιξη του Ατζούν Ιλιτζαλί στα τηλεοπτικά δρώμενα έγινε με όρους πρωτοφανείς. Ένας Τούρκος μιντιάρχης ο οποίος ξαφνικά συζητήθηκε λόγω του ενδιαφέροντός του να αγοράσει τηλεοπτική άδεια. Φυσικά, όλα αυτά στην πορεία αποδείχτηκαν απλά «πυροτεχνήματα» που περισσότερο φώτισαν την είσοδό του και λιγότερο βοήθησαν στο να γίνει μία υγιής επένδυση στο ταλαιπωρημένο μιντιακό τοπίο.

Εκείνος δεν το έβαλε κάτω. Κανάλι μπορεί να μην αγόρασε, αλλά συναντήθηκε με εκπροσώπους του Star και του ΑΝΤ1 για να καταλήξει τελικά να συμφωνήσει με τον ΣΚΑΪ, στον οποίο λειτούργησε με όρους Σουλτάνου. Η επιτυχία του «Survivor» το καλοκαίρι του 2017 ήταν ένα φαινόμενο που ξεπέρασε ακόμη και τα ελληνικά σύνορα. Με ποσοστά τηλεθέασης που έφτασαν και ξεπέρασαν το 70%, το ριάλιτι επιβίωσης κατάφερε να γίνει το talk of the town για πολλούς μήνες. Δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές, φρενίτιδα στην κοινωνία, ακόμη και στα σχολεία, με παιδιά να καθυστερούν στην έναρξη της σχολικής βάρδιας, καθώς ξενυχτούσαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες του Ντάνου και της παρέας του.

Ο Ατζούν, πάντα μαυροφορεμένος και συνήθως με σανδάλια, πηγαινοερχόταν από την Τουρκία με το πράσινο ταχύπλοό του στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από την τότε σύντροφο της ζωής του, Σεϊμά Σουμπασί. Διακοπές στη Μύκονο, ταξίδια στα ελληνικά νησιά και πολλά ραντεβού με τα επιτελικά στελέχη του ΣΚΑΪ τα οποία δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της επιτυχίας. Μιας επιτυχίας που δεν κατάφεραν να καρπωθούν, καθώς οι όροι της συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές ευνοούσαν τον Τούρκο και άφηναν τον ΣΚΑΪ να ελπίζει ότι απλά θα βελτιώσει στη συνέχεια τη συμφωνία και πως θα καταφέρει να εξαργυρώσει την επιτυχία στα μελλοντικά προγράμματα.


acun-1



Η δεύτερη σεζόν εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο για τον Τούρκο, καθώς μετρά πλέον πολλές παραγωγές. Εκτός από το «Survivor» και το «Voice» έχει ήδη το «My style rocks», το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και εντάσσει και το «Power of love» ενώ το καλοκαίρι προβάλλεται το τηλεπαιχνίδι «My man can». Όλο το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του ανήκει, ενώ η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται συχνά πυκνά αλαζονική, καθώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του αποφασίζουν τα πάντα δίχως να επιτρέπουν στα στελέχη του ΣΚΑΪ να παρέμβουν. Εμπάργκο μπαίνει ακόμη και στους Ελληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι ουδέποτε κατάφεραν να μιλήσουν με κάποιο από τα στελέχη της Acun Medya, στα οποία απαγορευόταν να κάνουν οποιαδήποτε διαρροή ή να δώσουν κάποια συνέντευξη...

Η δεύτερη χρονιά του «Survivor» δεν θα είναι τόσο επιτυχημένη. Το φαινόμενο ξεφουσκώνει, όμως ο ίδιος δεν δείχνει να ανησυχεί. Τον Σεπτέμβριο του 2017 παντρεύεται την Σεϊμά σε ένα γάμο υπερπαραγωγή στο Μόντε Κάρλο. Είναι πλέον ευτυχισμένος και προσωπικά, καθώς ήταν κάτι που το επεδίωκε για χρόνια.

Η τρίτη σεζόν θα βρει τον Ατζούν με όλες τις παραγωγές, πλην του «Voice», να σημειώνουν αισθητή πτώση. Ειδικά η ιδέα να γίνει το «Survivor Ελλάδα – Τουρκία» αποδεικνύεται καταστροφική. Ο ΣΚΑΪ, αν και προσπάθησε να τον αποτρέψει, δεν τα κατάφερε. Όπως και δεν κατάφερε στη συνέχεια να τον πείσει να κάνει κάποιες διορθωτικές αλλαγές προκειμένου να ανέβει κάπως η τηλεθέαση. Μάταια. Ο Ατζούν δεν υποχωρεί και μάλιστα αποφασίζει την τελευταία στιγμή να κάνει τον τελικό του ριάλιτι στην Αλικαρνασσό και όχι στο Γαλάτσι όπως είχε ανακοινωθεί.

atzou
Κλείσιμο


Είχε προηγηθεί μία πρώτη ρήξη στις σχέσεις του με τον ΣΚΑΪ, καθώς η λήξη του τριετούς συμβολαίου συνεργασίας τους είχε δρομολογήσει νέους όρους. Το κανάλι του Φαλήρου δεν ήθελε πλέον ούτε το ριάλιτι επιβίωσης αλλά ούτε και το «Power of love». Επιπλέον, βασικός όρος ήταν η μείωση και της συχνότητας προβολής των προγραμμάτων αλλά και της διάρκειας τους, ενώ από δω και στο εξής ο ΣΚΑΪ θα είχε λόγο, και μάλιστα τον βασικό, στην επιλογή των προσώπων και στο στήσιμο των εκπομπών.

«Στριμωγμένος» στη γωνία ο Ατζούν άρχισε να κάνει μία γύρα από όλα σχεδόν τα κανάλια. Ο Alpha και το Star δεν ενδιαφέρονταν και το ήξερε, γι' αυτό πήγε στο Μαρούσι. Η πρόταση ήταν το «Voice» στον ΑΝΤ1 και τα υπόλοιπα στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Tv αλλά με πιο καλούς οικονομικούς όρους και φυσικά με κυρίαρχο το κανάλι στις τελικές αποφάσεις. Έγιναν πολλά ραντεβού αλλά ο ίδιος ήταν αναβλητικός με αποτέλεσμα την περασμένη Τρίτη ο Τζώρτζης Ποφάντης να διαμηνύσει πως η πόρτα του ΑΝΤ1 έκλεισε ερμητικά.

Ο ΣΚΑΪ, στο μεταξύ, έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο και προθεσμία, συνέχισε να στήνει το πρόγραμμά του, θεωρώντας πως ο Ατζούν είναι παρελθόν. Το Open απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας και το One Channel δεν επιθυμούσε να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης στη φάση που χτίζει ένα νέο κανάλι.

acun-2


Μέχρι χθες όλοι θεωρούσαν πως η εταιρεία του Ιλιτζαλί ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Ελλάδα. Μέχρι που το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως λίγο πριν το οριστικό τέλος έγινε η ανατροπή και δέχτηκε τη συμφωνία που του πρότεινε ο ΣΚΑΪ. Μόνο το «Voice» και αυτό δύο φορές την εβδομάδα, ενώ για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και το «My style rocks» η συζήτηση μάλλον αφορά το β' εξάμηνο της σεζόν.

Η εξέλιξη αυτή κρατά τον Ιλιτζαλί ζωντανό στην ελληνική τηλεοπτική αγορά αλλά όχι φυσικά με τη δυναμική του παρελθόντος. Μετά από ένα διαζύγιο με τη Σεϊμά, ένα χρόνο μετά τον γάμο, ο Τούρκος δέχεται ένα ακόμη χτύπημα. Αυτό που τον θέλει από αήττητο «mr. Survivor» έναν απλό συνεργάτη του καναλιού που τον ανέδειξε και πλέον παίρνει το «τηλεοπτικό αίμα» του πίσω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης