Ροκάς, χαζομπαμπάς και «τρελός φιλέλληνας»

Ροκάς, χαζομπαμπάς και «τρελός φιλέλληνας»

Στις 16 Ιουλίου το ροκ κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για μία ακόμη φορά ένα από τα πιο δημοφιλή ροκ συγκροτήματα να συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε έναν άκρως ιστορικό χώρο, το Καλλιμάρμαρο.

senker_main01
«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ελλάδα και θα παίξω σε ένα τόσο ξεχωριστό μέρος όπως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάζουμε τη συναυλία “Once in a Lifetime”. Ολα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει τόσες συναυλίες στην Ελλάδα ώστε έχουμε δεθεί πλέον με τους Ελληνες φαν μας. Κάθε φορά βλέπουμε γνωστά πρόσωπα και μέρη και όλα αυτά μας κάνουν να νιώθουμε σαν να επιστρέφουμε σπίτι μας. Ομως αυτή η φορά είναι πραγματικά μοναδική για εμάς», λέει ο κιθαρίστας-μορφή του συγκροτήματος και συνεχίζει την αφήγησή του κάνοντας μια προσωπική εξομολόγηση: «Εχω μια ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα σας, ένα ισχυρό δέσιμο. O πατέρας μου, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, λάτρευε την ελληνική φιλοσοφία, είχε μελετήσει Σωκράτη και Πλάτωνα και μου έχει μεταδώσει αυτή την ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα. Είμαι τρελός φιλέλληνας. Με το που πατάω το πόδι στην Ελλάδα συναντώ ένα σωρό φίλους».

Η συνάντηση με τον Ρούντολφ Σένκερ θα μου επιφυλάξει εκπλήξεις. Δεν είναι ο απόμακρος σκληρός ροκάς που φανταζόμουν. Είναι ζεστός, επικοινωνιακός και με αυξημένη αίσθηση του χιούμορ. Καθόμαστε σε μια σουίτα του ξενοδοχείου «Hilton» και συζητάμε. «Αν δεν είναι ευλογία αυτό, τότε τι είναι;» μου λέει την ώρα που μου δείχνει την Ακρόπολη. «Υπάρχει μια ζεστασιά και μια καλή ενέργεια σ’ αυτό τον τόπο. Μπορεί και να σχετίζεται με τη μακρά Ιστορία που κουβαλάτε».
senker03
«Αγαπώ τη Μύκονο, ενώ έχω υπέροχες αναμνήσεις από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Αν με ρωτούσες “τι προτιμάς σ’ αυτό τον τόπο, το τοπίο, το φαγητό ή τους ανθρώπους;”, θα σου απαντούσα “τα πάντα”. Για μένα είναι ένα πακέτο που παρά τις όποιες δυσκολίες της εποχής δεν έχασε ποτέ την αξία του»

Τον ρωτώ αν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα μόνο για να παίξει μουσική και σκάει στα γέλια. «Εχω γυρίσει τη χώρα σας απ’ άκρη σ’ άκρη για διακοπές. Αγαπώ τη Μύκονο, ενώ έχω υπέροχες αναμνήσεις και από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Απολαμβάνω να κάθομαι με τις ώρες στον ήλιο και να αποτοξινώνομαι πίνοντας ούζο και κάνοντας βουτιές. Αν με ρωτούσες “τι προτιμάς σ’ αυτό τον τόπο, το τοπίο, το φαγητό ή τους ανθρώπους;”, θα σου απαντούσα “τα πάντα”. Για μένα είναι ένα πακέτο που παρά τις όποιες δυσκολίες της εποχής δεν έχασε ποτέ την αξία του».

Η μουσική του είναι αμιγώς ροκ, οι συναυλίες που έχει δώσει στη χώρα μας πολλές και το επόμενο ερώτημα είναι λίγο-πολύ αναπόφευκτο: «Είμαστε ροκ τύποι εμείς οι Ελληνες;». Χωρίς να το πολυσκεφτεί απαντά: «Από μια άποψη είστε. Εχετε κάνει πρωτοποριακά, θα τολμούσα να πω εξτρίμ, πράγματα. Θα έλεγα ότι οι Ελληνες είναι ένα πρωτότυπο unique κράμα. Στη σύνθεση του DNA σας συνυπάρχουν ροκ και βαθιά συναισθηματικά στοιχεία και αυτή η αντίθετη συνύπαρξη σας καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέροντες. Διαθέτω πολλούς Ελληνες φίλους που μου επιβεβαιώνουν συνεχώς τον κανόνα».

Ο Τζόνι Ντεπ και ο ρόλος του πατέρα
Κλείσιμο
Μιλάμε και ενδιάμεσα από ερωτήσεις και απαντήσεις ροκάρει και μουρμουρίζει ρυθμούς. Του ζητώ να βγάλουμε selfie και δέχεται με χαρά. Ο Ρούντολφ Σένκερ αγαπά τα social media, τα οποία θεωρεί σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας. «Οι εποχές άλλαξαν. Κάποτε το σλόγκαν ήταν love, sex & rock ’n’ roll, οι άνθρωποι αγκαλιάζονταν και τραγουδούσαν όλοι μαζί στις συναυλίες. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα και στις νεότερες γενιές να αισθανθούν πράγματα, να πιαστούν χέρι-χέρι, να αγκαλιαστούν και να τραγουδήσουν πάλι όλοι μαζί στις live εμφανίσεις μας. Ομως τα πράγματα προχωρούν και, αν θέλεις να επικοινωνείς με τους νέους, οφείλεις να συμβαδίσεις με την εποχή. Eίτε να μας αρέσει είτε όχι, τα social media είναι ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας. Ολο το μυστικό κρύβεται στο πώς τα διαχειρίζεσαι».

Ο Ρούντολφ Σένκερ είναι εξαιρετικά χαλαρός. Εχει ροκ εμφάνιση και τρόπο ζωής και αποφεύγει να μιλάει για την πολιτική. Είναι υπέρμαχος της άποψης ότι η πολιτική χωρίζει τους ανθρώπους σε αντίθεση με τη μουσική που τους ενώνει.
senker02
Ο Ρούντολφ με τη σύζυγό του, Τατιάνα Σαζόνοβα, έχουν έναν πιτσιρίκο 2,5 ετών

Οσο για το πώς είναι η καθημερινότητά του; «Με μια βαλίτσα στο χέρι και πολλά ταξίδια. Επικοινωνώ με εκατομμύρια κόσμου μέσω της κιθάρας μου - κι αυτό μου αρέσει πολύ. Κάνω τζόκινγκ, βρίσκομαι με τους φίλους μου και γράφω μουσική. Ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου είναι οι νότες. Χαίρομαι που από μικρός ανακάλυψα τον δικό μου τρόπο έκφρασης και εκτόνωσα όλη αυτή τη φλόγα, το πάθος που υπάρχει μέσα μου». Αντιμετωπίζει τη ζωή με χιούμορ και ως ένα ενδιαφέρον ταξίδι που ήρθε για να μας κάνει καλύτερους. Ο Τζόνι Ντεπ είναι μία από τις πιο ασυνήθιστες και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που συνάντησε στο μακρύ ταξίδι της καριέρας του. «Την τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν στο Τόκιο και το μπλουζάκι του έγραφε: “Νομίζεις ότι ακούω εσένα; Kάνεις λάθος. Ηρθα για να ακούσω τους Scorpions!”. Ποιος άλλος τύπος θα τολμούσε να μου δηλώσει κατάμουτρα κάτι τέτοιο;».

Ενας άνθρωπος που μαζί με τους Scorpions έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, που έχει δώσει εκατομμύρια συναυλίες μέχρι και στην τελευταία γωνιά του πλανήτη και έχει λατρευτεί όσο λίγοι συνάδελφοί του, όπως και να το κάνεις είναι celebrity: «Ζεις όπως εσύ θες. Ναι, στη δουλειά μου είμαι celebrity και δεν σας κρύβω ότι το απολαμβάνω. Μου αρέσει που κυκλοφορώ στους δρόμους και ο κόσμος σπεύδει να έρθει σε επαφή μαζί μου προκειμένου να μιλήσουμε για μουσική ή για κοινωνικά θέματα. Από την άλλη, υπάρχουν και οι ιδιωτικές στιγμές. Στα σπίτια μας είμαστε όλοι πιο καθημερινοί. Υπάρχουν οι ώρες της απομόνωσης, της περισυλλογής, της ώρας του ποδηλάτου, της οικογένειας. Για περιοδικά όπως το “Hello!” και το “Bunte” είμαι ένας celebrity. Εγώ όμως δεν είμαι παρά ένας τρελαμένος πατέρας ενός πιτσιρίκου 2,5 ετών που με κάνει πλέον να βλέπω τη ζωή με άλλο μάτι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης