Ντίνα: Θύμα η Θύτης

Ντίνα: Θύμα η Θύτης

Γιατί όλες οι παρουσιάστριες στάζουν φαρμάκι για τη Σπυροπούλου;

spyropoulou_arthroo1
Κατηγορήθηκε ανηλεώς για απολύσεις, βεντετισμούς, αλαζονεία και αυταρχισμό. Στο «Survivor», κι ενώ όλοι περίμεναν να δουν την πείνα να τη μεταμορφώνει σε μία ακόμη πιο έξαλλη εκδοχή του εαυτού της, γνώρισαν ένα κορίτσι που αυτοσαρκαζόταν, παραδεχόταν τις αδυναμίες του και χαμογελούσε διαρκώς. Μόνο που σχεδόν όλες οι παρουσιάστριες έχουν λόγους να πιστεύουν ότι το αρνί που είδε το τηλεοπτικό κοινό στο ριάλιτι είναι ένας αδίστακτος λύκος

Στο χλιαρό έως και αδιάφορο φετινό ριάλιτι επιβίωσης όλα κυλούσαν ήρεμα και δίχως ιδιαίτερες εξάρσεις. Το εξωτικό τοπίο παρηγορούσε τον τηλεθεατή, ο οποίος απλώς παρακολουθούσε άγνωστους άνδρες και γυναίκες να βουτούν σε γούρνες, να ξεπερνούν εμπόδια και να προσπαθούν ανεπιτυχώς να μιμηθούν τον Ντάνο και την Ευριδίκη της περασμένης σεζόν. Ευτυχώς, κάποια στιγμή την τηλεοπτική άνοστη γεύση του «Survivor» ήρθε να απογειώσει το καταλληλότερο «καρύκευμα»: η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Η είσοδος της Ντίνας έδωσε στο ξεθυμασμένο τηλεοπτικό θέαμα το οξυγόνο που του έλειπε, αν και οι προσδοκίες του διψασμένου για ίντριγκα πλήθους διαψεύστηκαν. Η Κωνσταντίνα αυτοσαρκάστηκε, προσπάθησε, πάλεψε, δέχτηκε bullying, κέρδισε, έχασε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσε. Συμπεριφέρθηκε σαν ένα απλό κορίτσι που άδραξε την ευκαιρία να αποδείξει την απλότητα και την αθωότητά του, κόντρα στις φήμες που την ήθελαν «λέαινα των πλατό».

Και το πέτυχε. Τουλάχιστον εν μέρει. Το κοινό την κράτησε μέσα πέντε φορές, ενώ ο κόσμος την αποθέωνε με μηνύματα συμπαράστασης στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που ακόμη και η ίδια δυσκολεύτηκε να πιστέψει όταν ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.

Ο κόσμος, σχεδόν ξαφνιασμένος και ανυποψίαστος, ανακάλυψε στο τηλεοπτικό πρόσωπό της μία διαφορετική, απ’ ό,τι διάβαζε, μάθαινε και άκουγε, γυναίκα. Αυτό το κορίτσι, που δεν δίστασε να αποκαλύψει τα περιττά κιλά του ενώπιον της κάμερας, να αποδεχτεί πως είναι αδύναμη αγωνιστικά, να παραδεχτεί πως ξέρει ότι πολλά λέγονται και πολύ περισσότερα ακούγονται για τον πρότερο τηλεοπτικό βίο της, έβαλε στοίχημα και το κέρδισε.

Ο κόσμος ξέχασε το παρελθόν της και πλέον έβλεπε μία εντυπωσιακή ξανθιά κοπέλα, η οποία αρνήθηκε επανειλημμένα να μιλήσει για όσα συνέβησαν παλιότερα στον ALPHA... Στην πρώτη συνέντευξή της αμέσως μετά την επιστροφή της από τον Αγιο Δομίνικο στο «thema people», η Κωνσταντίνα δεν θέλησε να αναλύσει όλα όσα λέγονταν και συνέβαιναν στο παρελθόν.

Κλείσιμο
Ηταν τόσο ανακουφισμένη από το αποτέλεσμα του ριάλιτι που τίποτα δεν μπορούσε να της το χαλάσει. Υπολόγισε, όμως, μάλλον χωρίς τον ξενοδόχο. Η μία μετά την άλλη οι παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, είτε με υπονοούμενα, είτε με απευθείας αιχμές, άρχισαν την εκ νέου αποκαθήλωση του τηλεοπτικού ειδώλου που αναδομήθηκε στην άμμο των δομινικανών ακτών.

Το πάνελ του «Πρωινού» στον ΑΝΤ1 αμφισβητεί έντονα την εικόνα της «οσίας παρουσιάστριας», με τους πανελίστες της εκπομπής να ειρωνεύονται τα λεγόμενα της Σπυροπούλου και τη Φαίη Σκορδά να αφηγείται το περιστατικό όπου εκείνη και ο Γιώργος Λιάγκας είχαν συναντήσει την Κωνσταντίνα στη Βουλιαγμένη προκειμένου να αποφύγουν τα δικαστήρια μετά από μήνυση της νεαρής παρουσιάστριας.

spyropoulou_arthroo1


Εκτός από κάποιες φράσεις της Κωνσταντίνας που σόκαραν τη Φαίη Σκορδά, υπήρχε και κάτι ακόμη που την ενόχλησε: το γεγονός ότι είχαν, όλως τυχαίως, ειδοποιηθεί παπαράτσι που απαθανάτισαν τη συνάντηση.

Στη «Φωλιά των Κου Κου» η Κατερίνα Καραβάτου φυσά και ξεφυσά μπροστά στο κάδρο της «Αγίας Κωνσταντίνας», ενώ παίζουν «ντραμς» οι συνεργάτες της. Το ίδιο έργο θα παιχτεί και στο EPSILON, με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου να ασχολείται με την παρουσιάστρια επί μέρες, και μάλιστα να στήνει καραούλι έξω από τον ΣΚΑΪ τραβώντας πλάνα με στυλίστες την ώρα που κουβαλούν δεκάδες κρεμάστρες προκειμένου να ντυθεί η Queen Dina για την εκπομπή «Survivor Πανόραμα».

Η Ναταλία Γερμανού περιορίζεται σε υπαινικτικό λόγο, ενώ η Σάσα Σταμάτη αρνείται να «παίξει» με τους όρους που θέτει η Σπυροπούλου προκειμένου να δώσει συνέντευξη στην εκπομπή της.

Στον ALPHA άκρα του τάφου σιωπή, ούτε λέξη ούτε σχόλιο, σαν εκείνη να μην υπήρξε ποτέ στο δυναμικό του σταθμού. Οι τίτλοι και τα σούπερ κάνουν λόγο για απολύσεις, απομακρύνσεις, επιθετική συμπεριφορά.
Η ίδια σε συνέντευξή της στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και την εκπομπή «Dot.» υπερασπίζεται τον εαυτό της λέγοντας ότι δεν είχε δικαιοδοσία να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς δεν ήταν επιτελικό στέλεχος, ούτε είχε τέτοια αρμοδιότητα.

Σωστό και τυπικό, όμως, όλως περιέργως ό,τι δεν άρεσε στην Κωνσταντίνα άλλαζε, μετακινούνταν και απομακρυνόταν. Η ίδια, αν και δεν ανήκε στη Διεύθυνση Προσωπικού, είχε «μαγικές ικανότητες».

Επωνύμως ουδείς βγήκε να πει «με απέλυσε». Κανείς δεν έδειξε ή έφερε σε κάποια εκπομπή αποδείξεις που να στοιχειοθετούν τα «τηλεοπτικά εγκλήματα» που της χρεώνουν. Ομως, οι εχθροί και κυρίως η εκδίκηση καραδοκούν.

Η Σταχτοπούτα της τηλεόρασηςΤο νεαρό κορίτσι που χρησιμοποίησε η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της για να δειγματίζει καλλυντικά διέθετε ένα εντυπωσιακό πρόσωπο. Η παρουσιάστρια το εντόπισε εν ριπή οφθαλμού και το ομολόγησε on camera. Ενα νέο φρέσκο πρόσωπο ήταν ό,τι έπρεπε για το κανάλι.

Οχι όμως για τη δική της εκπομπή. Υπήρχαν άλλες διαθέσιμες. Ετσι, την επόμενη χρονιά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου εμφανίστηκε δειλά-δειλά στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού μαζί με τον Θέμη Γεωργαντά, τον Βασίλη Δρυμούση, τον Παύλο Σταματόπουλο και την Ευαγγελία Αραβανή.

Η νεαρή Κωνσταντίνα έκανε την είσοδό της μερικές ημέρες μετά την έναρξη και ο ρόλος της ήταν να συντροφεύει τον Θέμη Γεωργαντά μόνο στα gossip news και να συμμετέχει λίγο σε στήλες όπως η μόδα και η μαγειρική. Μόλις αυτές ολοκληρώνονταν, αποχωρούσε από το πλατό. Λίγες εβδομάδες αργότερα η παρουσία της έγινε μόνιμη, σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής.

Ο καναπές γέμισε ξαφνικά πρόσωπα ίσως σε υπερβολικό βαθμό για μία εκπομπή. Κάποιος -ή κάποια- έπρεπε να αποχωρήσει. Η Ευαγγελία Αραβανή ειδοποιήθηκε από τον σταθμό πως η συνεργασία τους δεν μπορούσε να συνεχιστεί για λόγους... χωρητικότητας.

Μέχρι και σήμερα ο αστικός μύθος λέει πως η Κωνσταντίνα ήταν αυτή που «έφαγε» την Ευαγγελία, καθώς ήταν πολύ όμορφη και ανταγωνιστική. Η ίδια η Αραβανή, σοκαρισμένη αρχικά και αδιάφορη στη συνέχεια, ουδέποτε βγήκε να επιτεθεί στη συνάδελφό της.

Η οικοδέσποινα της εκπομπής Ναταλία Γερμανού έδωσε τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη σε άλλη συνέντευξη: «Απορώ γιατί η Ευαγγελία όταν την κάλεσαν και της είπαν ότι είστε πολλά άτομα στον καναπέ, δεν τους είπε: “Πάρτε έναν μεγαλύτερο καναπέ!”. Δεν το είπε όμως, ήταν πολύ ευγενική.

Η Ευαγγελία έμεινε τρεις εβδομάδες και κάτι μαζί μας. Μας κάλεσαν το ίδιο απόγευμα και τις δύο σε διαφορετικά κτίρια για να μας ανακοινώσουν την απομάκρυνσή της».
Η Κωνσταντίνα βρήκε μόνιμη θέση στην εκπομπή και ο εμφύ­λιος με τη Ναταλία Γερμανού ξεκίνησε.

Το πλάνο όπου η Κωνσταντίνα περνά κατά λάθος μπροστά από την κάμερα για να παρουσιάσει τη στήλη της μόδας ενώ η Ναταλία, νομίζοντας πως δεν τη δείχνει το πλάνο, παριστάνει ότι βάζει πιστόλι στον κρόταφο κάνοντας μια κίνηση απελπισίας έχει μείνει στα τηλεοπτικά χρονικά.

Η Γερμανού τελικά αποχώρησε και την επόμενη σεζόν η Σπυροπούλου βρέθηκε στο ίδιο πλατό με την Καραβάτου. Εκεί έγιναν πολλά. Η Κατερίνα εμφανιζόταν σε μόνιμη βάση θλιμμένη και αμήχανη.


Ακόμη και τα σκυλιά που έφερνε στο πλατό η παρουσιάστρια ορμούσαν στην Καραβάτου για να παίξουν κι εκείνη αγχωνόταν. Εκείνη τη χρονιά άρχισαν να οργιάζουν και οι φήμες. Ο ένας μετά τον άλλο, πολλοί συνεργάτες άρχισαν να αποχωρούν. Η λίστα είναι μεγάλη.

Ο σκηνοθέτης Περικλής Ασπρούλιας και η αρχισυντάκτρια Μαίρη Κούσουλα άλλαξαν εκπομπές μετά τη συνεργασία με τη Σπυροπούλου. Η σεφ Ιωάννα Τσολομίτη, επίσης, έφυγε.

Η πιο επεισοδιακή αποχώρηση, όμως, ήταν αυτή του Νίκου Κωνστάντη. Πρώην συνεργάτης της έχει αποκαλύψει ότι καθώς η Κωνσταντίνα έμπαινε στο πλατό άφησε επιδεικτικά ένα εξώδικο στις κούτες με τα πράγματα του συνεργάτη της.

Ο ίδιος αργότερα μιλώντας στα «Αποκαλυπτικά» είχε πει: «Οταν ήμουν στον ALPHA πέρασα κακές στιγμές επί τρία χρόνια που ήμουν με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Ηθελα πάρα πολύ να φύγω. Δεν τολμούσα να αναφέρω το όνομα της Φαίης και του Γιώργου, γιατί ήταν η περίοδος που η Κωνσταντίνα είχε διαμάχη με τη Φαίη.

Μετά από δύο εβδομάδες με έδιωξε με εξώδικο από τον ALPHA. Μου στείλανε ένα εξώδικο και μου λέγανε ότι “πρέπει να αποχωρήσεις από τον ALPHA”. Εγώ, βέβαια, χάρηκα πάρα πολύ. Η Κωνσταντίνα είναι ο άνθρωπος που θα ήθελα να μην έχω γνωρίσει. Και θα χαρώ πάρα πολύ αν καταφέρω να μην τη δω για μια τηλεοπτική χρονιά στον αέρα, για να καταλάβει τι είναι να χάνουν κάποιοι άνθρωποι το ψωμί τους.

Δεν μιλάω για μένα, γιατί εγώ βρήκα αμέσως δουλειά. Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί συνάδελφοι που έχασαν τη δουλειά τους και την έχασαν εξαιτίας της, ελπίζω αυτό να της γίνει μάθημα».

Η ίδια, σε ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου για όλα όσα της καταλογίζουν περί σκληρότητας, απάντησε με αφοπλιστική άνεση: «Τι είναι σκληρός; Το να έχεις την απαίτηση να είναι ο άλλος στην ώρα του και να έχει πάθος με τη δουλειά του; Είσαι σκληρός; Τότε, ναι, είμαι σκληρή». «Οι στυλίστες είναι η πιο ταλαιπωρημένη φυλή συνεργατών», θα πει άνθρωπος του ALPHA. «Επειδή είναι γνωστό ότι έχει πολλές και μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, κατηγορούσε τους στυλίστες ότι δεν της έδιναν ωραία ρούχα και τους πηγαινόφερνε ασταμάτητα. Εφυγε μία κοπέλα εξαιρετική, η οποία συνεργάζεται τώρα με την Καινούργιου, κι άλλο ένα παλικάρι...»

Η Κωνσταντίνα αμέσως μετά την επεισοδιακή συνύπαρξη με την Καραβάτου κατάφερε να γίνει επιτέλους «κεντρικιά». Είναι η απόλυτη κυρίαρχος της εκπομπής της και η πιο ισχυρή -μετά τη Μενεγάκη- παρουσιάστρια του σταθμού. Στο πλευρό της συστρατεύτηκε σύσσωμο το επιτελείο του σταθμού.

Βίκυ Χατζηβασιλείου, Ελένη Μενεγάκη, Ζήνα Κουτσελίνη και Λάκης Λαζόπουλος. Οι πληροφορίες θέλουν τα στελέχη να πραγματοποιούν συσκέψεις προκειμένου να εκπονηθεί σχέδιο στήριξης της νεοφερμένης παρουσιάστριας. Τότε ο Λαζόπουλος είχε εισηγηθεί μέχρι και την αλλαγή του επωνύμου της. Από κοντά και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Η Ζήνα Κουτσελίνη έγινε ο φύλακας άγγελός της. Προσπαθούσε μέρα με τη μέρα να χτίσει την εικόνα της, τη συμβούλευε για όλα, τη συνόδευε παντού. Ακόμη και σε θεατρικές σκηνές προκειμένου να δημιουργήσει το κατάλληλο προφίλ. Ξημεροβραδιαζόταν στο κοντρόλ, πολύτιμος αρωγός στην παρουσιάστρια, η οποία πόζαρε αυτάρεσκα ως η διάδοχος της Μενεγάκη.

Η είδηση της απομάκρυνσης της Κουτσελίνη από τον ALPHA ύστερα από λίγες εβδομάδες έσκασε σαν βόμβα. Ο λόγος ήταν η χαμηλή τηλεθέαση για την οποία είχε τη μοναδική ευθύνη... Η Ζήνα επέλεξε να μη μιλήσει ποτέ δημόσια για όλα όσα πραγματικά συνέβησαν. Εμεινε εκτός για καιρό μέχρι να πάει στο STAR και να κάνει αυτό που ονειρευόταν. Οι δημοσιογράφοι της ζητούσαν επίμονα να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να σας πω τι έγινε με την Κωνσταντίνα, το έχω εξηγήσει... Νομίζω πως δεν τη βοήθησε το νεαρό της ηλικίας της και είπε μία αλήθεια που δεν ήταν ακριβώς έτσι», απαντούσε. Ξαφνικά όμως πήρε αποστάσεις και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία, για τους δικούς της λόγους, ούτε σήκωνε το τηλέφωνο, ούτε άνοιγε την πόρτα του καμαρινιού της όταν χτυπούσε η Κωνσταντίνα...

ntinnaa2

οι επιθέσεις των πρωινών πάνελ άρχισαν μετά τη συνέντευξη στο «dot»

Ακολούθησαν πολλά... Σε κεντρικό δρόμο του Κολωνακίου διασταύρωσε τα ξίφη της με την τηλεκριτικό Ντέπυ Γκολεμά, η οποία φυσικά δεν παρέλειψε να περιγράψει τη συνάντησή τους στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook. Το συγκεκριμένο επεισόδιο αναπαράχθηκε πολύ, όχι όμως τόσο όσο η μήνυση που η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έκανε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Σάσα Σταμάτη ζητώντας τους 520.000 ευρώ (260.000 έκαστος) επειδή, όπως ισχυριζόταν, έκαναν υποτιμητικά για την ίδια σχόλια μέσα από την εκπομπή τους.

Στην αγωγή γίνεται λόγος για «ύπουλη λασπολογία» και «άκρως προσβλητικά σχόλια» που έχουν γίνει κατά καιρούς τόσο από τον παρουσιαστή όσο και από τη δημοσιογράφο και τα οποία αφορούσαν την προσωπική ζωής της παρουσιάστριας, καθώς και το γεγονός ότι κυκλοφορούσε με σωματοφύλακες.

Ακολούθησε μία διετία σχετικής ηρεμίας. Το 2016 και το 2017 η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δεν κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης και το κόστος της εκπομπής της έγινε πλέον δυσβάσταχτο για το κανάλι. Οι συνεργάτες της σε αυτή τη φάση κάνουν λόγο για μία ήσυχη κοπέλα που δεν έκανε βεντετιλίκια και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο σταθμός ήταν πιο σκληρός απέναντί τους παρά αυτή.

Η λήξη του συμβολαίου της σηματοδότησε και τη λήξη της συνεργασίας της με τον σταθμό, κάτι που η ίδια, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, προσπάθησε να αποτρέψει με αγωνιώδη προσπάθεια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ακολούθησαν προτάσεις από τον ΑΝΤ1 για πολλές εκπομπές, με τον οποίο όμως δεν κατάφεραν προχωρήσουν σε συνεργασία, καθώς οι απαιτήσεις της κρίθηκαν υπερβολικές.

Ετσι, ήταν διαθέσιμη όταν της έγινε η πρόταση για το «Survivor» από τον Ατζούν Ιλιτζαλί και είπε το μεγάλο «ναι», αποφασισμένη να κάνει μια νέα αρχή και να διαγράψει όλα τα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος τα οποία αρνείται ακόμη και να συζητήσει. Ηδη είχε συμφωνία για να παρουσιάσει το «My Style Rocks» και να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Το τελευταίο περιστατικό ήταν η έκρηξή της στα καμαρίνια του «Late Night», όταν ενημερώθηκε πως θα χρειαζόταν να κάνει ένα παιχνίδι με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Φωνάζοντας στους συντελεστές της εκπομπής, είπε πως αρνείται να βρεθεί στο πλατό μαζί του χαρακτηρίζοντάς τον αρνητικά... Στο παρελθόν και αυτός είχε αρνηθεί να συνεργαστεί μαζί της...

Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτοί οι οποίοι θεωρούν πως όλα όσα ειπώθηκαν ήταν παραμύθια με δράκους και ότι αδικήθηκε. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι έπεσαν να τη φάνε τα αρπακτικά του χώρου.

Οπως και να ’χει, ο κόσμος πλέον μιλά για την Queen Dina που λάμπει κάθε φορά που εμφανίζεται και που παρά τον πόλεμο που δέχεται δεν βγήκε ποτέ να κατηγορήσει ή να χρεώσει οτιδήποτε στον οποιονδήποτε.

Αυτή τη στιγμή, η Κωνσταντίνα απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία της κάνοντας όνειρα για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, αφήνοντας υβριστές και θαυμαστές να χτίζουν τον μύθο της, όπως τόσο καλά κάνουν τα τελευταία χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης