Μόργκαν Σπέρλοκ: Πέθανε στα 53 του ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Super Size Me»

Μόργκαν Σπέρλοκ: Πέθανε στα 53 του ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Super Size Me»

Στο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ, ο Σπέρλοκ έτρωγε αποκλειστικά στα McDonald's για 30 ημέρες, προκειμένου να ερευνήσει την αύξηση της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ

Super_Size_Me
Ο Μόργκαν Σπέρλοκ πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 53 ετών στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του.

Ο Σπέρλοκ έγινε γνωστός με το ντοκιμαντέρ του 2004 «Super Size Me», όπου έτρωγε αποκλειστικά στα McDonald's για 30 ημέρες, προκειμένου να ερευνήσει την αύξηση της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος του πειράματός του, ο Μόργκαν Σπέρλοκ είχε αποκαλύψει ότι πήρε 11 κιλά και άρχισε να υποφέρει από κατάθλιψη και ηπατική δυσλειτουργία.



Κλείσιμο
Το ντοκιμαντέρ «Super Size Me» απέφερε 22 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ. Ωθησε επίσης τη McDonald's να σταματήσει να προσφέρει την επιλογή «Super Size» στα γεύματα, μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ και του σάλου που προκλήθηκε για τις επιπτώσεις του junk food στην υγεία.
Super Size Me | Official Trailer | DocPlay

Γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1970, ο Μόργκαν Σπέρλοκ ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας προτού δημιουργήσει το «I Bet You Will», μια διαδικτυακή σειρά όπου τα μέλη του κοινού συμμετείχαν σε διάφορα ακροβατικά για μετρητά.

Ο Κρεγκ Σπερλόκ, αδερφός του σκηνοθέτη, είπε: «Ο Μόργκαν έδωσε τόσα πολλά μέσα από την τέχνη, τις ιδέες και τη γενναιοδωρία του. Ο κόσμος έχασε μια αληθινή δημιουργική ιδιοφυΐα και έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Είμαι τόσο περήφανος που συνεργάστηκα μαζί του».

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός εντοπίστηκε 42χρονος όμηρος της Χαμάς - Τι είχε πει ο γαμπρός του που βρέθηκε προ ημερών στην Αθήνα

«Ο φίλος θέλει Άναβαρ» - «Έκανα κόπια το χάπι»: Οι συνομιλίες που πρόδωσαν τα μέλη της οργάνωσης που διακινούσε αναβολικά


Βίντεο: Τα ντοκουμέντα που οδήγησαν στο ξήλωμα του κυκλώματος των εφοριακών στην Χαλκίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης