Νίκολας Κέιτζ - Renfield: Η προετοιμασία του για να μεταμορφωθεί στον Κόμη Δράκουλα

Νίκολας Κέιτζ - Renfield: Η προετοιμασία του για να μεταμορφωθεί στον Κόμη Δράκουλα

Χρειαζόταν καθημερινά πάνω από 3 ώρες για μαλλιά και μακιγιάζ - Τρόχισε μέχρι και τα δόντια του για να μιλάει σωστά, φορώντας τους κυνόδοντες

nikolas-keitz-arthrou
Ο Νίκολας Κέιτζ έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως είναι ικανός να κάνει τα πάντα, προκειμένου να ενσαρκώσει με απόλυτη επιτυχία τον κάθε του ρόλο στη μεγάλη οθόνη.

Ο Χολιγουντιανός σταρ δεν διστάζει να χάσει ή να πάρει βάρος, να κάνει ακραίες αλλαγές στην εμφάνισή του, ακόμα και να... τροχίσει τα δόντια του, προκειμένου να μπει στο «πετσί» του ρόλου.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη νέα κωμωδία τρόμου, «Renfield» ως Κόμης Δράκουλας έκανε τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να «μεταμορφωθεί», ανάλογα με τις ανάγκες του χαρακτήρα του στην ταινία.

nikolas-keitz
Όπως αποκάλυψε ο make up artist που ανέλαβε την εικόνα του στο «Renfield», Κρίστιεν Τίνσλεϊ, προκειμένου να γίνει ο Κόμης Δράκουλας, ο Νίκολας Κέιτζ, όχι μόνο φορούσε τρισδιάστατες οδοντοστοιχίες που παρέπεμπαν σε... βαμπίρ, αλλά έφτασε να τροχίσει τα δόντια του, για να μην τον εμποδίζουν στην ομιλία του.

«Τροχίσαμε τα δόντια του Νικ και τοποθετήθηκαν οι οδοντοστοιχίες, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η ομιλία του και να έχει πλήρη ελευθερία στην άρθρωση. Ο Νικ ήθελε να μιλάει καθαρά και σωστά, γι' αυτό ήταν σημαντικό οι όψεις από τις οδοντοστοιχίες να είναι λεπτές», δήλωσε ο Τίνσλεϊ στο Variety.

Ο make up artist δημιούργησε τις οδοντοστοιχίες με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, γεγονός που του επέτρεψε να κάνει στη συνέχεια και τις απαιτούμενες αλλαγές στο σχήμα και το πάχος, προκειμένου να ταιριάζει ακριβώς στον Νίκολας Κέιτζ. Όπως εξήγησε, χρειάστηκε να «σαρώσει» τα δόντια του Κέιτζ και στη συνέχεια, να σχεδιάσει ψηφιακά την οδοντοστοιχία πάνω τους, ώστε να χωρούν τέλεια στο στόμα του ηθοποιού.

Τα δόντια του «Κόμη Δράκουλα» όμως, δεν ήταν η μοναδική προετοιμασία που χρειαζόταν για να υποδυθεί ο Κέιτζ τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον Τίνσλεϊ, καθημερινά ήθελαν πάνω από τρεις ώρες στο σετ, για μαλλιά και μακιγιάζ.

«Ήταν ένα κεφάλι γεμάτο με προσθετικά, οδοντοστοιχίες, μακιγιάζ σε ολόκληρο το σώμα, τον κορμό, τα χέρια, είχε μέχρι και τεχνητά νύχια. Αυτά χρειάζονται χρόνο», σημειώνει ο Τίνσλεϊ, ενώ προσθέτει πως ο Κέιτζ παρέμενε «μέσα στον χαρακτήρα του» καθ' όλη τη διάρκεια του γυρίσματος κι όχι μόνο, όταν η κάμερα ήταν πάνω του.

Σε συνέντευξή του τον προηγούμενο μήνα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρις ΜακΚέι δήλωσε στο Insider πως ακόμα κι όταν μιλούσε με τον Κέιτ στο σετ εκτός γυρισμάτων, εκείνος εξακολουθούσε να υποδύεται τον Κόμη Δράκουλα, για να μπει 100% στον ρόλο.

«Όποια σκηνή κι αν κάναμε, ακόμα κι όταν σταματήσαμε να γυρίζουμε εκείνον, εξακολουθούσε να το ζει στο απόλυτο. Επομένως, ήταν ψυχρός απέναντι σε όλους μας ή φερόταν σαν τον Δράκουλα. Αυτό από τη μία ήταν καλό, γιατί όποια στιγμή κι αν χρειαζόταν, εκείνος ήταν έτοιμος. Ήταν πάντα μέσα στον ρόλο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο ηθοποιός μιλώντας στο Hollywood Reporter ανέφερε πως ο ίδιος δεν είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του. «Απλώς δεν θυμάμαι τίποτα τέτοιο. Δεν έχω αυτή την ανάμνηση, δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό ο Κρις», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θυμάμαι ότι γελάσαμε πολύ με τον Κρις και τον Νικ στο σετ, οπότε ίσως είχαν μια άλλη εμπειρία. Γελούσα, έχοντας αυτούς τους κυνόδοντες ακόμα στο στόμα μου, οι οποίοι εκτός αυτού, με έκαναν να μιλάω με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Οπότε, ίσως αυτό τους έκανε να το δουν έτσι. Αλλά αυτή δεν ήταν η δική μου εμπειρία».

sxePETTFyiFZaTqQZZrDgcNaTos

Βέβαια, και ο Άντριαν Μαρτίνεθ φαίνεται να είχε την ίδια άποψη με τους προηγούμενους. Ο ηθοποιός που υποδύεται στην ταινία τον αστυνομικό, Κρις Μάρκος, δήλωσε κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του Renfield στη Νέα Υόρκη πως «κράτησε απόσταση από τον Κέιτζ στα γυρίσματα». Ο λόγος όπως εξήγησε, ήταν επειδή δεν ήθελε να τον τσαντίσει. «Ήταν πολύ "μέσα" στον ρόλο, όταν γυρίζαμε την ταινία. Δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποιος ήταν ο Δράκουλας και ποιος ο Κέιτζ. Ήταν πάρα πολύ σοβαρός», δήλωσε.

Σε άλλη του συνέντευξη στην Post νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρωταγωνιστής του «Renfield» δήλωσε πως αυτό το είδος ταινιών που «παντρεύουν» την κωμωδία με τον τρόμο είναι το αγαπημένο του. «Οι αγαπημένες μου ταινίες συνδυάζουν το γέλιο και τον τρόμο. Ως έφηβος, είχα δει το "An American Werewolf in London". Γέλασα και μετά, ούρλιαξα. Μου αρέσει να είμαι απροετοίμαστος. Το Renfield απαιτούσε να βρεις τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα του Δράκουλα», είχε αναφέρει.

Αφού έλαβε το βραβείο «Variety Legend & Groundbreaker» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι τον προηγούμενο μήνα, ο Νίκολας Κέιτζ είπε ότι θα ήθελε να εξερευνήσει τον χαρακτήρα του κόμη Δράκουλα ακόμα πιο βαθιά.

«Πρόκειται για μια τοξική σχέση μεταξύ του Ρένφιλντ και του Δράκουλα. Συνήθως, όταν βλέπουμε τον Ρένφιλντ στις ταινίες, απεικονίζεται με έναν γκροτέσκο τρόπο. Ο Νικ Χουλτ είναι ένας πολύ γοητευτικός, όμορφος, κομψός, αστείος και πνευματώδης ηθοποιός. Οπότε αυτή είναι μια μοναδική άποψη», εξήγησε ο Κέιτζ για τον συμπρωταγωνιστή του.

Δήλωσε επίσης πως: «Αυτός είναι ο τέλειος χρόνος για τον Δράκουλα σε αυτή την ταινία. Θα ήθελα να εξερευνήσω πώς ο Δράκουλας έγινε Δράκουλας. Πώς έγινες αυτός ο τύπος; Θέλω να αφιερώσω χρόνο για να το απεικονίσω, για να δω πώς έφτασε εκεί», ενώ εξήγησε επίσης τι σημαίνει για εκείνον αυτός ο ρόλος.



«Για μένα, ο Δράκουλας αφορούσε πάντα την αγάπη και την εξορία. Είναι αγάπη χωρίς ανταπόκριση και τελικά, αν δεν πάρεις πίσω την αγάπη, όλα πηγαίνουν άσχημα. Θέλω να το κοιτάξω», είπε χαρακτηριστικά.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Απριλίου. Δίπλα στον Νίκολας Κέιτζ πρωταγωνιστούν επίσης οι Νίκολας Χουλτ, Awkwafina, Μπέν Σβαρτς, Άντριαν Μαρτίνεθ και Σόχρε Άγκντασλου.

Σύμφωνα με την πλοκή της ταινίας, σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία του πιστού υπηρέτη του Δράκουλα, ο Νίκολας Χουλτ πρωταγωνιστεί ως Ρένφιλντ, o βασανισμένος βοηθός του πιο ναρκισσιστικού αφεντικού της ιστορίας, του Δράκουλα. Ο Ρένφιλντ αναγκάζεται να προμηθεύει με θηράματα τον κύριό του και να του προσφέρει ό,τι ζητήσει, ανεξάρτητα από το πόσο ευτελές είναι. Αλλά τώρα, μετά από αιώνες σκλαβιάς, ο Ρένφιλντ είναι έτοιμος να δει αν υπάρχει ζωή έξω από τη σκιά του Άρχοντα του Σκότους. Αρκεί να καταλάβει πώς να τερματίσει την εξάρτησή του.

Δείτε το τρέιλερ:

Renfield | Official Trailer


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης