Έλενα Μπόναμ Κάρτερ - Τιμ Μπάρτον: Το αντισυμβατικό ζευγάρι που κατέκτησε το Χόλιγουντ

Έλενα Μπόναμ Κάρτερ - Τιμ Μπάρτον: Το αντισυμβατικό ζευγάρι που κατέκτησε το Χόλιγουντ

Αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ, έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα και πλέον παραμένουν δυο καλοί φίλοι που μεγαλώνουν τα παιδιά που απέκτησαν μαζί

helena_bonham_carter_tim_burton
O Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ κατείχαν δικαιωματικά τον τίτλο του πιο cult ζευγαριού του Χόλιγουντ. Γνωστοί για το εκκεντρικό τους στυλ, τα βικτωριανά σύνολα και το λουκ που έμοιαζε σαν να βγήκε από ταινία τρόμου, κατάφεραν να γράψουν ιστορία τόσο στο κόκκινο χαλί, ως το πιο «εκκεντρικό» ζευγάρι, όσο και στον κινηματογράφο.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους είχαν εμπνευστεί μαζί ταινίες που άφησαν εποχή, όπως «Ο Ψαλιδοχέρης», «Sleepy Hollow», «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», «Νεκρή Νύφη», «Batman» και πολλές άλλες.

Η ηθοποιός που άφησε εποχή με τις extreme ερμηνείες της σε επιτυχημένα φιλμ όπως το «Sweeney Todd» και ο σκηνοθέτης, γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «O πλανήτης των πιθήκων».
Sweeney_Todd
Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ στην ταινία «Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ» του 2007

Το κοστούμι του... πιθήκου που φορούσε η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ δεν στάθηκε εμπόδιο για τον σκηνοθέτη, που την ερωτεύτηκε αμέσως. Αν και δεν μίλησαν σχεδόν καθόλου σε προσωπικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, λόγω του επαγγελματισμού που χαρακτηρίζει και τους δύο, έκαναν την κίνησή τους πιο μετά.

Την εποχή εκείνη, ο Τιμ Μπάρτον συγκατοικούσε με την ηθοποιό Λίζα Μαρί, η οποία έπαιζε μαζί με την Μπόναμ Κάρτερ στην ταινία εποχής «Ένα δωμάτιο με θέα». Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, η ηθοποιός έβγαλε σε δημοπρασία όλα τα υπάρχοντα του σκηνοθέτη. Γεγονός που αποδεικνύει πως η σχέση του με την Έλενα μάλλον, είχε ήδη ξεκινήσει, παράλληλα με εκείνη.
shutterstock_108540512

Αυτό που ήθελε πάντα η Μπόναμ Κάρτερ, όπως είχε δηλώσει κιόλας ήταν «μια εύκολη σχέση χωρίς αποστάσεις, πχ έναν σύντροφο που θα ήταν ο γείτονάς της». Τυχαία, ο Τιμ Μπάρτον μετακόμισε ακριβώς δίπλα της στο Hampstead.

Αν και το ζευγάρι ήταν αχώριστο, επέλεξαν να μη συζήσουν, πράγμα που δεν κατάλαβε ποτέ κανείς και συζητήθηκε έντονα την περίοδο εκείνη. Βέβαια, τι θα περίμενε κανείς από δύο τόσο αντισυμβατικούς καλλιτέχνες; «Το δικό μου σπίτι έχει γούστο», έλεγε χιουμοριστικά η ηθοποιός στις συνεντεύξεις της, ενώ σχολίαζε την περίεργη για τα γούστα της, αισθητική του συντρόφου της.

«Το σπίτι μου μοιάζει βγαλμένο από παιδικό παραμύθι, το δικό του όμως είναι γεμάτο με νεκρούς Ούμπα-Λούμπα, σκελετούς και περίεργα εξωγήινα φωτάκια. Μοιάζει σαν να πηγαίνεις από τη γη των ζωντανών επίσκεψη στη γη των πεθαμένων», είχε πει.

Ακόμα κι όταν πέρασαν τα χρόνια, η συγκατοίκηση δεν ήρθε. Ωστόσο, το ζευγάρι αποφάσισε να φτιάξει… μια εσωτερική γέφυρα που ένωνε τα δύο σπίτια. Αν ήθελαν να συναντηθούν, δεν είχαν παρά να αφήσουν ξεκλείδωτη την κοινή πόρτα. Ειδάλλως κρατούσαν τις αποστάσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, εκτός από τα 10 «κινηματογραφικά παιδιά» τους, απέκτησαν και δύο βιολογικά. Τον Μπίλι Ρέι και τη Νελ.

Οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονταν από μια γκόθικ αισθητική κι όσο κι αν τα media τους αποκαλούσαν «κακόγουστους» ή «κακοντυμένους», εκείνοι δεν φάνηκαν να πτοούνται. Ειδικά, η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έχει αποδείξει πως δεν ενδιαφέρεται καν για το τι θα πει ο κόσμος.

Επί 13 χρόνια, το ζευγάρι έζησε μια ήσυχη οικογενειακή ζωή, μέχρι που την παραμονή των Χριστουγέννων του 2014, ο Τιμ Μπάρτον ανακοίνωσε ότι χωρίζουν φιλικά. Η Έλενα ωστόσο, φάνηκε να είχε διαφορετική γνώμη.
shutterstock_96566401
Κλείσιμο

Αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ στη διάρκεια των 13 χρόνων που μοιράστηκαν μαζί, ο χωρισμός τους έμοιαζε σαν ένα επίσημο διαζύγιο.

«Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη διατριβή για το τι συνέβη. Η σκληρότητα ενός διαζυγίου είναι απίστευτη, μέχρι που φτάνεις σε ένα σημείο που λες, για δες, κατάφερα να βγάλω την εβδομάδα! Σε ρουφάει η αποτυχία μιας σχέσης, αλλά πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε και πως θα παραμείνει κάτι πολύτιμο στο τέλος. Κάποιες σχέσεις ίσως δεν ήταν γραφτό να είναι για πάντα. Όμως, η δική μας ήταν τεράστιο δώρο, αφού μας χάρισε όμορφες αναμνήσεις και δύο παιδιά», είχε δηλώσει.

Η Daily Mail ωστόσο, απαθανάτισε τον Μπάρτον τον Σεπτέμβριο του 2013 να φιλά μια ξανθιά -αγνώστων στοιχείων- έξω από σινεμά του Λονδίνου. Ο εκπρόσωπός του τότε έκανε λόγο για «φιλική παρέα». Λίγο καιρό μετά, αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για την Μπερενίς Περσιβάλ, τη βοηθό του σκηνοθέτη ή αλλιώς «τον παράγοντα που οδήγησε στον χωρισμό του ζευγαριού».

Η μοίρα όμως, όφειλε να χαμογελάσει και στην ηθοποιό. Το 2018, γνώρισε τον τωρινό σύντροφό της, Rye Dag Holmboe. Η γνωριμία τους ήταν μάλλον θέμα τύχης, καθώς παραλίγο να μην πάει κανένας από τους δύο στο μυστήριο. Η ίδια αδιαφορεί για τα 21 χρόνια που τους χωρίζουν και τον περιγράφει ως μια «ώριμη ψυχή μέσα σε νεανικό σώμα».

«Χωρίζεις, θρηνείς, βαριέσαι το πένθος και τελικά, προχωράς. Είμαι πολύ χαρούμενη με κάποιον άλλον. Ήταν μια αναπάντεχη μαγεία στη ζωή μου», είπε σε συνέντευξή της το 2019 για τον χωρισμού της από τον Τιμ Μπάρτον και τη σχέση της με τον σύντροφό της.
shutterstock_44181196

Ο σκηνοθέτης και η Βρετανίδα ηθοποιός παραμένουν πλέον, φίλοι και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Μάλιστα, ο Τιμ Μπάρτον αποδείχθηκε γενναιόδωρος, καθώς της άφησε και τα δύο σπίτια μετά το διαζύγιό της. Ωστόσο, εκείνη δεν το βλέπει έτσι. Όπως είχε αναφέρει, την κάνει να αισθάνεται σαν «ξένη» το γεγονός ότι εκείνη ζει στο ένα σπίτι, ενώ τα παιδιά της στο άλλο.

Η ηθοποιός ανέφερε στο περιοδικό Sunday Times: «Ευτυχώς έχω κρατήσει και τα δύο σπίτια τώρα. Ήταν πολύ γενναιόδωρος. Δεν είναι στην πραγματικότητα δύο κανονικά σπίτια, είναι δύο μικρά σπίτια που έχουν ενωθεί. Δεν είχα χώρο για να στεγάσω τα παιδιά. Ζούσα σε ένα εξοχικό σπίτι και πάντα σκεφτόμουν "Θεέ μου, δεν θα ήταν ιδανικό αν ο κύριος Τέλειος ζούσε δίπλα;". Γιατί τότε θα είχα χώρο να φτιάξω υπνοδωμάτια για τα παιδιά. Επομένως, το σπίτι του Τιμ ήταν το "οικογενειακό" σπίτι και εγώ απλά κράτησα την κρεβατοκάμαρά μου και την κουζίνα μου».

«Όμως ακόμα και έτσι, αισθάνομαι σαν εξωγήινος, που μένω δίπλα στα παιδιά μου. Όσο περισσότερο μυστηριακή βέβαια, τόσο το καλύτερο. Είναι ένα πραγματικά μαγικό μέρος, ο καθένας χάνεται», συμπλήρωσε.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Καταργήθηκε η αστυνομία ηθών στο Ιράν

Ο Ρωσικός Στρατός προσπάθησε να επιστρατεύσει τον γιο του Αλεξάντρ Λιτβινένκο

Γεωργιάδης: Έρχεται το «καλάθι για τα παιχνίδια», είμαστε κοντά σε συμφωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης