Ο Δημήτρης Ήμελλος, ή αλλιώς ο Αντώνης όπως μας συστήνεται στον ρόλο του αστυνομικού στη σειρά «Σασμός», σημειώνει τεράστια επιτυχία με την ταινία «Ράφτης», η οποία διεκδικεί κινηματογραφικό βραβείο στην Ιαπωνία.
Τα ιαπωνικά «Όσκαρ» όπως αποκαλούνται, είναι μια σειρά βραβείων που δίνονται κάθε χρόνο από το 1978, από την Ένωση Βραβείων Κινηματογράφου Ιαπωνίας.
H ταινία «Ράφτης» της Σόνια Λίζα Κέντερμαν, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Ήμελλος, έλαβε μια εξαιρετική υποδοχή στο 24ο Tallinn Black Nights Film Festival στην Εσθονία αλλά και την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 61ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, αποσπώντας το Βραβείο FIPRESCI, το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και το Α' Bραβείο ΕΡΤ.
Πλέον βρίσκεται μπροστά σε μια παγκόσμια διάκριση στα Βραβεία Ιαπωνικής Ακαδημίας, αφού είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας, μαζί με διάσημα χολιγουντιανά φιλμ όπως τα Nomadland, No Time to Die, Dune και Minari.
Η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται σε έναν εκκεντρικό πενηντάρη ράφτη (Δημήτρης Ήμελλος), ο οποίος ζει απομονωμένος στη σοφίτα του οικογενειακού μαγαζιού, βλέποντας τον πατέρα του να αρρωσταίνει και την τράπεζα να απειλεί να κατάσχει την επιχείρησή τους. Έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει επιτέλους την πραγματικότητα.
Η απονομή των βραβείων της Ιαπωνικής Ακαδημίας θα γίνει στις 11 Μαρτίου.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.