Πρίγκιπας Χάρι: Ετοιμος να κατανομάσει τον «βασιλικό ρατσιστή»

Πρίγκιπας Χάρι: Ετοιμος να κατανομάσει τον «βασιλικό ρατσιστή»

Νέα ταραχή φέρνει στο παλάτι  η απόφαση του Χάρι να αποκαλύψει το μέλος της βασιλικής οικογένειας που αναρωτιόταν  για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι

MEGHAN_HARY2
Η βρετανική βασιλική οικογένεια ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα νέο μεγάλο χτύπημα. Σύμωνα με πληροφόριες της The Sun στην αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι που αναμένεται να κυκλοφορήσει, ο Χάρι θα αποκαλύψει το όνομα του «βασιλικού ρατσιστή» που αναρωτιόταν για το χρώμα του δέρματος του Αρτσι.

Επίσης, ο πρίγκιπας Χάρι φαίνεται πως έχει επικοινωνήσει με όλους τους φίλους της πριγκίπισσας Νταϊάνα καθώς ετοιμάζει και ένα βιβλίο για τη μητέρα του.

Τα ένοχα μυστικά που αναμένεται να έρθουν στο φως με την αυτοβιογραφία του «μαύρου πρόβατου» του Παλατιού, θα τραντάξουν για άλλη μια φορά τα θεμέλια του Μπάκιγχαμ. Το βιβλίο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και έναν χρόνο, υπό άκρα μυστικότητα. Το όνομα του ανθρώπου που έχει αναλάβει τη συγγραφή ως ghostwriter (συγγραφέας-φάντασμα) δεν θα υπάρχει πουθενά. Πρόκειται για τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζον Τζόζεφ Μέρινγκερ. Εχει ήδη λάβει ως αμοιβή 1 εκατ. δολάρια.

Τις συστάσεις μεταξύ του συγγραφέα και του Χάρι έκανε ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ που έχει συνεργαστεί με τον πρώτο και διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρίγκιπα. Ο Χάρι, ο οποίος εγκατέλειψε τα αξιώματα και τη χώρα του εξαιτίας της ελλιπούς -όπως τουλάχιστον διατείνεται- υποστήριξης που είχε από την οικογένειά του όταν δέχτηκε επίθεση από τα αιμοδιψή media, θα σταθεί για μία ακόμα φορά απέναντι στο Παλάτι. Προτίθεται να σπάσει την ομερτά που αποτελεί τον ιερότερο κανόνα των μελών της δυναστείας.

harry-william-0


Κλείσιμο
Το επίμαχο βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House. Είναι ο ίδιος οίκος με τον οποίο συνεργάστηκε και η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν Μάρκλ. Εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο «The Bench», το οποίο πραγματεύεται τη σχέση πατέρα - γιου. Οπως η ίδια έχει αποκαλύψει, το εμπνεύστηκε μετά τη γέννηση του γιου της Αρτσι και τον δεσμό μεταξύ του συζύγου της και του πρωτότοκού τους, του οποίου έγινε μάρτυρας.

Υπάρχει μια συμφωνία του ζεύγους με τον συγκεκριμένο οίκο για έναν αριθμό βιβλίων. Παρότι δεν αποκαλύφθηκαν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας των απομνημονευμάτων του Χάρι, έγιναν γνωστές οι απολαβές. Ο τέως πρίγκιπας έχει ήδη λάβει 20 εκατ. δολάρια, κάτι που φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Χάρι έχει συμφωνήσει να λάβει και ποσοστά επί των πωλήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιμελητή του βιβλίου, αυτό θα αποτυπώνει με ειλικρίνεια και ωμότητα τη διαδρομή της ζωής του Χάρι, από την παιδική του ηλικία έως σήμερα. Τίποτα δεν θα μείνει εν κρυπτώ, ακόμα και οι περίπλοκες σχέσεις με την οικογένειά του, το διαζύγιο των γονιών του, αλλά και ο θάνατος της μητέρας του. Φυσικά, η σχέση του με τη Μέγκαν και όλα τα παρελκόμενα αυτής θα έχουν την τιμητική τους. «Γράφω αυτό το βιβλίο όχι ως ο πρίγκιπας που γεννήθηκα, αλλά ως ο άνδρας που έχω γίνει», δήλωσε. Παρόλο που η διαδρομή του δευτερότοκου γιου της Νταϊάνας θα περιγράφεται σε πρώτο πρόσωπο στο βιβλίο, τη μεταφορά του στο χαρτί θα τη φέρει εις πέρας -όπως προαναφέραμε- ο βραβευμένος με Πούλιτζερ, Μέρινγκερ. Αυτός θα μετατρέψει τις σκέψεις, τα βιώματα και τα συναισθήματα του πρίγκιπα σε λέξεις.

Το ζεύγος Μέγκαν και Χάρι κάνει στενή παρέα με τους Κλούνεϊ. Τους είχε προσκαλέσει στον γάμο του, ενώ και οι τέσσερις έχουν περάσει χαλαρές στιγμές και στο εξοχικό του Κλούνεϊ στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας. Εκεί έγιναν οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ του συγγραφέα και του ζεύγους των Σάσεξ. Η Μέγκαν, μάλιστα, φρόντισε να διαβάσει τα βιβλία του συγγραφέα για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα προτού γνωρίσει τον 56χρονο συγγραφέα, ο οποίος εργάζεται ήδη πυρετωδώς για το βιβλίο. Με βάση τη συμφωνία, οφείλει να έχει παραδώσει το τελικό σχέδιο τον Οκτώβριο. Σε αυτό θα γίνουν οι όποιες αλλαγές, ώστε να κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη.

Με την κίνησή του αυτή ο Χάρι σπάει οριστικά τα βασιλικά στεγανά. Η μοναδική που έχει τολμήσει κάτι παρόμοιο είναι η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Αντρέα, Σάρα Φέργκιουσον. Είχε ήδη απομονωθεί από την υπόλοιπη οικογένεια όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Η ιστορία μου». Η κίνηση εκείνη, όμως, τη μετέτρεψε από παρείσακτη σε persona non grata. Απαγορεύτηκε αυστηρά η συμμετοχή της σε κάθε ιδιωτική ή δημόσια εκδήλωση της βασιλικής οικογένειας. Εν τέλει, το πολυετές εμπάργκο έσπασε ο Χάρι όταν την κάλεσε στον γάμο του. Και πάλι, όμως, κανένα άλλο μέλος της οικογένειας δεν της απηύθυνε τον λόγο κατά τη διάρκεια της τελετής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το παρασκήνιο και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν δώσει πληροφορίες σε συγγραφείς που έγραψαν βιβλία για αυτούς. Ο πρίγκιπας Κάρολος λέγεται ότι συνεργάστηκε με τον Τζόναθαν Ντίμπλεμπι για μια βιογραφία, η οποία κυκλοφόρησε παράλληλα και σε μορφή ντοκιμαντέρ. Η μητέρα του Χάρι, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, συνεργάστηκε κρυφά με τον Αντριου Μόρτον για το άκρως αποκαλυπτικό βιβλίο του «Νταϊάνα: Η αληθινή ιστορία της». Μέχρι και τον θάνατό της, όμως, αρνιόταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμβολή σε αυτό.



Ειδήσεις σήμερα

Pandora Papers: Μαύρο χρήμα δισεκατομμυρίων στις offshore των ισχυρών - Από τις μπίζνες του Μπλερ στο νόθο παιδί του Πούτιν

Ακραία η φτώχεια στη Βραζιλία: Συγκλονίζουν εικόνες ανθρώπων που ψάχνουν για φαγητό στα κουφάρια ζώων

Κυκλώματα πωλούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού μέσω διαδικτύου - Η ταρίφα φτάνει τα 200 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης