Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ματώνω μαζί με τους αθλητές μου» λέει ο προπονητής που έγινε viral

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ματώνω μαζί με τους αθλητές μου» λέει ο προπονητής που έγινε viral

«Μπορεί οι αθλητές μου να "σβήνουν" μετά τον αγώνα, όμως εγώ συνεχίζω, πηγαίνω σπίτι και ονειρεύομαι γι' αυτούς» λέει ο Ντιν Μπόξαλ

boxall
Ο τρελός πανηγυρισμός του προπονητή της Αυστραλής Αριάρν Τίτμους, Ντιν Μπόξαλ, μετά τη νίκη της στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στα 400μ. ελεύθερο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε για την -ακραία για μερικούς- αντίδραση του, απάντησε: «Δεν ξέρω πως να το περιγράψω... Απλά μου βγήκε έτσι αυθόρμητα και δεν μπορούσα να το ελέγξω. Νομίζω ότι έκανα όπως ο αγαπημένος παιδικός ήρωας ο Αμερικανός παλαιστής, "The Ultimate Warrior"».

Dean Boxall Celebration - Ariarne Titmus Women's 400m Freestlye win TOKYO 2020


Πολλοί όμως, αναρωτιούνται ποιος είναι ο άνδρας, που κρύβεται πίσω από την μεγάλη επιτυχία της κολυμβήτριας. «Είναι πολύ παθιασμένος. Έτσι είναι ο Ντιν με ό,τι κάνει. Οι αντιδράσεις του καμιά φορά είναι κινηματογραφικές», λέει η αθλήτρια Αριάρν Τίτμους για τον προπονητή της.

Βέβαια, είναι κάτι πολύ παραπάνω, από αυτό. Γεννημένος στην Βόρεια Αφρική, αλλά μεγαλωμένος στην Αυστραλία, ο Ντιν Μπόξαλ κατάφερε από πολύ μικρή ηλικία να ξεχωρίσει για το ταλέντο του στην κολύμβηση, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Προπονεί αθλητές για παραπάνω από δύο δεκαετίες, ενώ τώρα ηγείται της ομάδας κολύμβησης του St Peters College στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, από όπου προέρχονται και μερικοί από τους καλύτερους κολυμβητές παγκοσμίως. Ανάμεσά τους και οι πρώην χρυσές Ολυμπιονίκες Στέφανι Ράις και Λέισελ Τζόουνς.



Το παρατσούκλι του στον χώρο της κολύμβησης είναι ο «ροκ προπονητής», ενώ το πάθος του για τον αγώνα διατηρείται ανεξαρτήτως αποτελέσματος. «Είμαι τόσο παθιασμένος, όταν χάνουν, όπως και όταν κερδίζουν. Το πάθος είναι το νερό», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Ματώνω μαζί με τους αθλητές μου. Όταν φεύγουν από την πισίνα, θα είμαι εκεί αν θέλουν να μου μιλήσουν, αλλά θα είμαι επίσης εκεί αν απλά θέλουν να πάνε σπίτι τους. Μπορεί εκείνοι να "σβήνουν" μετά τον αγώνα, όμως εγώ συνεχίζω. Πηγαίνω σπίτι και ονειρεύομαι για αυτούς. Ψάχνω πάντα έναν τρόπο να τους κάνω καλύτερους», εξήγησε.

Κλείσιμο


Βέβαια, το γεγονός ότι έχει καταθέσει την ψυχή του σε αυτό, που κάνει, δεν αφήσει ασυγκίνητους τους αθλητές του. Η Τίτμους ανέφερε μετά τη νίκη της για εκείνον: «Αυτό σημαίνει τόσα πολλά για εκείνον, όσο και για εμένα. Έχει θυσιάσει πολλά από την οικογένειά του, τα παιδιά του, την γυναίκα του, απλά για να δώσει το 100% στην κολύμβηση. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν ήταν εκείνος».





Ειδήσεις σήμερα: 
Το σκεπτικό της Επιτροπής για τον εμβολιασμό των 12-14 - «Πηγή» νέων επιδημικών εξάρσεων τα παιδιά
Μύκονος: Δείτε βίντεο από κορωνοπάρτι σε σκάφος - Σαρώνουν οι έφοδοι του Λιμενικού

Έως και 195 ευρώ θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης