Οδηγός καλής ζωής: Ο Δημήτρης Παπανώτας μιλάει για τη θλίψη και την κατάθλιψη
Μια εκπομπή για την υγεία με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη - Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 09:00
«Εκφράζω το συναίσθημά μου κι αυτό φαίνεται και στο πρόσωπό μου. Όταν είμαι θλιμμένος, θα είμαι θλιμμένος». Ο Δημήτρης Παπανώταςμοιράζεται με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννηστην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής», την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στις 09:00, το πώς συμπεριφέρεται ο ίδιος όταν είναι θλιμμένος, ενώ αναφέρεται στις δικές του περιόδους θλίψης αλλά και στους τρόπους που έχει βρει για να τις διαχειρίζεται. «Δεν θέλω πολλές επαφές με τους ανθρώπους όταν είμαι στενοχωρημένος για να μην τους «περάσω» την αρνητική μου ενέργεια. Δηλαδή, νιώθω υποχρέωση, όταν θα βρεθώ σε μια παρέα, να μην είμαι στα down μου, να είμαι καλά. Άρα κόβω τις πολλές κοινωνικές επαφές. Αλλά γεμίζω την ημέρα μου με πράγματα που με ενδιαφέρουν» υπογραμμίζει ο ίδιος.
Η θλίψη είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, λένε οι ειδικοί, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που περνάμε τους τελευταίους μήνες, ωστόσο υπάρχουν «παγίδες» καθώς μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κατάθλιψη. Γι αυτό το «μετέωρο βήμα» που οδηγεί από την θλίψη στην κατάθλιψη μιλούν οι ψυχολόγοι στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής».
«Νομίζω ότι στη ζωή και να βασανίζεσαι, μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Όλα αντιμετωπίζονται, εκτός από τα πολύ σοβαρά, για τα οποία οφείλεις να δώσεις τη μάχη σου. Να μην πεις «τι έπαθα τώρα» και να σε πάρει από κάτω που λέμε» καταλήγει ο Δημήτρης Παπανώτας.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.