LIVE

Κορωνοϊός

Πρεμιέρα για το ανανεωμένο πρόγραμμα της TV100

TV-Ready-Logos-Press-04

Νέες εκπομπές στον «αέρα»

Πρεμιέρα έκανε τη Δευτέρα το νέο πρόγραμμα της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100 της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανανέωση του ύφους και του περιεχομένου, αλλά και δίνοντας βαρύτητα στην πλουραλιστική, ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση, είτε μέσα από αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές είτε μέσα από εκπομπές τεκμηρίωσης, με καθαρή εικόνα και αναβαθμισμένη αισθητική.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του νέου κεντρικού moto «Κοίτα ψηλά!» και του νέου λογότυπου του μακροβιότερου -μη κρατικού τηλεοπτικού σταθμού εν λειτουργία στην Ελλάδα, με 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

TV100 - FM100 (κοίτα ψηλά)


Σύμφωνα με τη διεύθυνση, το νέο πρόγραμμα θα προβάλλει τη θετική πλευρά της πόλης, τις γωνιές και τις γειτονιές της, τους ανθρώπους της δημιουργίας. Η πόλη και η κεντρική Μακεδονία, ο τόπος αλλά και οι άνθρωποι, βρίσκονται πρωτίστως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η διάδραση με τους πολίτες, η επαφή με άλλα ΜΜΕ της πόλης. Έτσι :
Καθημερινά στις 19.30 θα μεταδίδεται σύντομο (ημίωρο) δελτίο ειδήσεων (και στη νοηματική), ενώ την ίδια ώρα θα μεταδίδεται και το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, στις 16:00 ξεκινά η νέα εκπομπή «Η ζωή το Σαββατοκύριακο» με τη Μαρία Αναγνωστίδου, που φιλοδοξεί να πιάσει το σφυγμό της ζωής στην πόλη, σε κάθε έκφανσή της.

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα ξεκινήσουν δύο νέες ενημερωτικές εκπομπές: «Καλημέρα από τη Θεσσαλονίκη» στις 08:00 και «Check in στα γεγονότα» στις 13:00. Το πρωί ο Γιώργος Ροδάκογλου θα δίνει όλες της χρήσιμες πληροφορίες της ημέρας που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ το μεσημέρι η Βάσω Λυκουρίνου και η δημοσιογραφική ομάδα της TV100 θα παρουσιάζει τα πιο σημαντικά νέα έως εκείνη την ώρα.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 θα ξεκινήσει η εκπομπή «Πρίσμα» με τον Παντελή Σαββίδη, η οποία θα προσεγγίζει ζητήματα των Βαλκανίων, ευρωπαϊκών πολιτικών ζητημάτων και διεθνών σχέσεων.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 10:00 με τον τίτλο «Γεγονότα στις 10» και παρουσιάστρια την Κική Τσιλιγγερίδου, το οποίο βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα τον περασμένο Μάιο. Επίσης, συνεχίζονται οι αθλητικές εκπομπές «Sport Report» με τους Γιώργο Βένη, Γιάννη Χατζηιωαννίδη, Βάσω Τσάνα, Παντελή Ζουμπούλη και «Σφήνα στα σπορ» με το δημοσιογράφο Νίκο Πετρουλάκη, η εκπομπή με θέματα από τον επιχειρηματικό κόσμο «Έξυπνη οικονομία» με τον Γιώργο Κατσιάνη, καθώς και οι εκπομπές πολιτισμού «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» και «Στη γη της Μακεδονίας» με το Στέλιο Λουκά.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζονται και θα ξεκινήσουν εκπομπές για θέματα της ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα πολιτιστικά δρώμενα, για τα κοινωνικά θέματα και την τηλεοπτική πραγματικότητα, για το αυτοκίνητο, για ιστορικά θέματα. Επίσης, εκπομπές με προφίλ προσωπικοτήτων και talk show, συζητήσεις αυτοδιοικητικών, πολιτικών και δημοσιογράφων, μια ιδιαίτερη ματιά στις δημιουργικές δυνάμεις της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μια εκπομπή με θέμα το παρελθόν της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα, καθώς και ειδικές στήλες για θέματα υγείας, οικολογίας και ζωοφιλίας.

Γιάννης Κεσόπουλος: «Αλλάζει η εικόνα των δημοτικών ΜΜΕ»

Με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Δημοτικής Εταιρείας Θεάματος, Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), που εκτός την TV100 περιλαμβάνει και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς FM100, FM100,6, κ. Γιάννης Κεσόπουλος σχολίασε για το νέο πρόγραμμα του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης: «Σε μόλις 6 μήνες καταφέρνουμε να αναπτύξουμε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με 5 ενημερωτικές εκπομπές (εκ των οποίων οι 4 καινούριες), με 1 δελτίο ειδήσεων κάθε απόγευμα επί 7 ημέρες, καθώς και μια σειρά εκπομπών με θέμα την ιστορία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις δημιουργικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας. Αλλάζουμε λογική, αλλάζουμε μοντέλο, αλλάζουμε τεχνολογία. Η ενημέρωση παραμένει πάντοτε ο κύριος άξονας του προγράμματός μας. Η Θεσσαλονίκη ο κόσμος όλος και η ματιά της Θεσσαλονίκης για τον κόσμο. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη και οι άνθρωποι της πόλης για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Σταδιακά θα προστεθούν εκπομπές για την ιστορία, για τη γαστρονομία, την υγεία, την επιστήμη, ενώ ενισχύουμε την αθλητική ενημέρωση με νέες εκπομπές. Φρέσκια εικόνα μαζί με νέες θεματικές που δημιουργούν την πολύτιμη βιβλιοθήκη των Δημοτικών ΜΜΕ».

Και συνέχισε: «Το τελευταίο εξάμηνο αλλάξαμε ποιοτικά τις εκπομπές και την ενημέρωση τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση. Είναι διαρκής η προσπάθεια δημοσιογράφων και τεχνικών να είμαστε κοντά στην κοινωνία, με συνεχή ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Στη διάρκεια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Προσφέραμε ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση στους πολίτες, συνεργαστήκαμε με τις αντιδημαρχίες και τις ορχήστρες του Δήμου για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος, όπως και με πολλούς φορείς όπως το ΚΘΒΕ, η ΚΟΘ, το ΚΜΣΤ, το Μέγαρο Μουσικής, το NOESIS. Στην προσπάθεια για βελτίωση του προγράμματός μας, σχεδιάζουμε νέες εκπομπές με νέα φιλοσοφία. Επίσης, η ένταξή μας στο CIRCOM, το διεθνές οπτικοακουστικό δίκτυο στην Ευρώπη που έχει σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των μελών του, την δημιουργία και ανταλλαγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης των δημοσιογράφων και των τεχνικών σε όλη την Ευρώπη, θα μας δώσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές. Όσον αφορά στην ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του κεντρικού σκηνικού στο στούντιο της TV100 με χρήση ψηφιακών οθονών -ένα μεγάλο βήμα, μεταξύ άλλων, που αλλάζει την εικόνα. Αναπτύσσουμε, επίσης, ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με 17 ώρες αντί 10 τις καθημερινές και αντίστοιχα το Σαββατοκύριακο, με εκπομπές για την καθημερινότητα της πόλης, με διαρκή ενημέρωση, με εκπομπές που στηρίζουν τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Το καλοκαίρι για πρώτη φορά δημιουργήσαμε εκπομπή «επιστροφής» και από τη Χαλκιδική σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση της ισχύος και της ποιότητας του σήματος του FM100. Παράλληλα με όλα αυτά, εκσυγχρονίζουμε την εμπορική πολιτική της ΔΕΠΘΕ. Γιατί θέλουμε κοντά μας την κοινωνία της πόλης, θέλουμε κοντά μας τους επαγγελματίες και τον επιχειρηματικό κόσμο. Μαζί στη μεγάλη προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε τα Δημοτικά ΜΜΕ».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Το logo είναι λές και βγήκε από τη δεκαετία του 60's!

Αλλά το κυριότερο κύριε Κεσόπουλε....Που είναι ο FM101? Γιατί δεν εκπέμπει το δεύτερο - χρονολογικά - ραδιόφωνο του δήμου και γιατί δεν αναγράφεται στο σήμα του σταθμού?

Το logo

είναι τραγικό, αλλάξτε το κατευθείαν. Κωνσταντίνε δε το είδες?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης