Φλάβιο Μπριατόρε: Η πιο δύσκολη «κούρσα» της ζωής του

Φλάβιο Μπριατόρε: Η πιο δύσκολη «κούρσα» της ζωής του

Σε κρίσιμη κατάσταση, θετικός στον κορωνοϊο, νοσηλεύεται το πρώην αφεντικό της ομάδας της Renault στη Formula 1 - Μια ζωή γεμάτη περιπέτεια, ταχύτητα και... γυναίκες - Η σχέση του με τον Μίκαελ Σουμάχερ και η επικριτική στάση απέναντι στην ιταλική κυβέρνηση

briatore-0
Σε νοσοκομείο του Σαν Ραφαέλε εισήχθη αιφνιδίως ο Φλάβιο Μπριατόρε, δίνοντας αγώνα για τη ζωή του. Μία ζωή, η οποία αν και διανύει το 71ο έτος της, συνεχίζει να χτυπάει κόκκινο από τις εντάσεις, τα πάθη, τις επιτυχίες και μία παρατεταμένη ευφορία: γυναίκες, γρήγορα αυτοκίνητα και άφθονος πλούτος συμπυκνώνουν την ύπαρξή του.

Το πρώην αφεντικό της Renault, που έχει στο παρελθόν δηλώσει ότι «η ταχύτητα δεν είναι απλά διεγερτική, αλλά τρόπος ζωής», πιθανότατα βρίσκεται στο κρισιμότερο σταυροδρόμι, το οποίο θα κρίνει αν θα μπει φρένο στην μέχρι τώρα ξέφρενη πορεία του.

Εδώ και ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, όπως και περίπου 60 από τους εργαζόμενους στο κλαμπ του οποίου είναι ιδιοκτήτης στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας. Αν και βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση δεν είχε κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του σε νοσοκομείο. Η κατάστασή του, όμως, επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στα επείγοντα.

briatore-1


Τα ιταλικά Μέσα κάνουν λόγο για ιδιαίτερα κρίσιμη εξέλιξη αλλά δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει εάν βρίσκεται σε καταστολή. Ο Μπριατόρε υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην ιταλική κυβέρνηση σε σχέση με τον χειρισμό της πανδημίας. Πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών για το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων, μετά την επιδείνωση της πανδημίας. «Η καρδιά μου ραγίζει, όταν βλέπει μια οικονομία να σφαγιάζεται από ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα στη ζωή τους», έγραψε πρόσφατα στο Facebook, αναφερόμενος στις ιταλικές αρχές. Φέρεται να έπαιξε ποδόσφαιρο την περασμένη εβδομάδα με φίλους του, στους οποίους συγκαταλεγόταν και ο προπονητής της Μπολόνια, ο οποίος επίσης νόσησε.

Κλείσιμο
Ο Ιταλός επιχειρηματίας είναι ευρέως γνωστός για τη μακρά θητεία του στην F1, η οποία συνέβαλε ώστε, μεταξύ άλλων, η Renault να αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια ομάδα. Έχει συνεργαστεί με οδηγούς, όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Φερνάντο Αλόνσο, κατακτώντας τέσσερις παγκόσμιους τίτλους. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο θρίαμβος αυτός ξεκίνησε τυχαία, όταν ο Λουτσιάνο Μπένετον τον τοποθέτησε διευθύνοντα σύμβουλο στην Benetton Formula Ltd (πρώην Toleman).

briatore-3
briatore-2


Αποδείχθηκε ιδιαίτερα προσαρμοστικός στο νέο του ρόλο. Προσέλαβε ικανούς μηχανικούς. Κυρίως, όμως, διέπρεψε, όταν απέσπασε τον Σουμάχερ από την Jordan, εξασφαλίζοντας τα δύο από τα πρωταθλήματα της καριέρας του. Οι δύο άνδρες ήρθαν πολύ κοντά. Η είδηση του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ στις 29 Δεκεμβρίου 2013 τον συγκλόνισε. Ο Μπριατόρε έχει εξομολογηθεί ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ τον Γερμανό οδηγό από τότε. «Θέλω να κρατήσω τον Μίκαελ στη μνήμη μου, έτσι όπως τον γνώριζα. Πέρασα πολύ χρόνο μαζί του, τον συμπαθούσα πολύ και τον θαύμαζα. Έτσι θέλω να τον κρατήσω και στο μυαλό μου».

Αποχώρησε από την Φόρμουλα 1, με τον ίδιο τρόπο που εισήλθε: φασαριόζικα. Αντιμετώπισε ποινή αποκλεισμού επ’ αόριστόν, διότι ένα χρόνο νωρίτερα είχε εξωθήσει οδηγό σε εκούσιο ατύχημα.

Ο Μπριατόρε γεννήθηκε στο Βερζουόλο της Ιταλίας στις 12 Απριλίου 1950. Σπούδασε τοπογραφία σε τεχνικό λύκειο και αποφοίτησε με τους χειρότερους δυνατούς βαθμούς. Εργάσθηκε για λίγο ως δάσκαλος σκι και άνοιξε δικό του εστιατόριο, το οποίο σύντομα χρεωκόπησε. Εν συνεχεία, μετακόμισε στο Κούνεο, όπου συνεταιρίσθηκε με έναν ντόπιο επιχειρηματία. Μάλιστα, άνοιξε ένα εστιατόριο με το όνομα Trib¬la, που ήταν το ψευδώνυμό του, το οποίο τελικά και έκλεισε. Ο συνεταίρος του έχασε τη ζωή του υπό περίεργες συνθήκες, όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό του το 1979.

briatore-4
briatore-5


Ο Μπριατόρε καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση για δόλια χρεωκοπία. Διέφυγε στις Παρθένους Νήσους και επέστρεψε μόνο όταν του χορηγήθηκε αμνηστία από τις αρχές. Στο Μιλάνο, όμως, του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία, όταν εργάστηκε στο ιταλικό χρηματιστήριο. Εκείνη την εποχή γνώρισε τον Λουτσιάνο Μπένετον, με τον οποίο έγιναν συνέταιροι. Πριν καν κλείσει τα 30 του, μετρούσε τα πρώτα του εκατομμύρια. Μεταξύ αστείου και σοβαρού είχε δηλώσει ότι ούτε ο ίδιος δεν πίστευε στην επιτυχία που γνώρισε. Πολλά έχουν γραφτεί για τις αμφίβολες επιχειρηματικές μεθόδους του. Εξαγορές, δυσθεώρητα ανοίγματα και καμπάνιες που όχι μόνο προκάλεσαν θόρυβο, αλλά και άλλαξαν για πάντα τον κόσμο της διαφήμισης. Μετά την εντυπωσιακή, αν και αμφιλεγόμενη, διαδρομή του στη Φόρμουλα, αγόρασε την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς μαζί με το φίλο του Μπέρνι Έκλεστοουν, παλαιότερα ιδιοκτήτη της Μπράμπαμ.

Η περιπετειώδης επαγγελματική του πορεία, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πληθωρική του προσωπική ζωή. Κέρδισε την καρδιά κάποιων εκ των ομορφότερων γυναικών του κόσμου. Ήταν σύντροφος της Χάιντι Κλουμ, με την οποία απέκτησε και μία κόρη, αν και δεν αναμίχθηκε με την ανατροφή της. Έζησε ένα θυελλώδη έρωτα με τη Ναόμι Κάμπελ, ενώ παντρεύτηκε την Ελισαμπέτα Γκρεγκοράτσι, με την οποία απέκτησε έναν γιό. Την περίοδο εκείνη, ο επιχειρηματίας υποστήριζε ότι επιτέλους νοικοκυρεύτηκε. Παραδέχτηκε ότι το να αποκτήσει παιδί σε τέτοια ηλικία τον «ημέρεψε».

briatore-6
briatore-7


Τελικά, ούτε η Ελισαμπέτα μπόρεσε να συγκρατήσει τον Ιταλό πλέι μπόι, του οποίου η τελευταία κατάκτηση είναι μία 20χρονη φοιτήτρια νομικής, με αναλογίες μοντέλου. Ο θρυλικός άνδρας φαίνεται ότι έχει πολλά ακόμα να ζήσει αν καταφέρει να ξεπεράσει και αυτό τον τελευταίο σκόπελο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μύκονος: Νέα τροπή στην υπόθεση Μαγκουάιρ - Αλβανός «γκάνγκστερ» επιτέθηκε και τραυμάτισε την αδερφή του

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες για 48 ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Νέα τροπή στη φωτιά σε σπίτι στο Πέραμα: Πιθανό έγκλημα εξετάζει η αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης