Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και 27 βαθμοί την Κυριακή του Πάσχα

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και 27 βαθμοί την Κυριακή του Πάσχα

Πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τετραήμερο - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

kairiko_hlios_pasha
Στο παρελθόν ανήκει η κακοκαιρία express που έπληξε την Τετάρτη πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, αναμένονται τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο με βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πτώση στην Κρήτη. Βοριάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Την Τετάρτη πάντως, τα φαινόμενα ήταν έντονα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου δεν έλειψαν και τα χιόνια.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 17, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 8 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 19 (στο Ρόδο τοπικά έως 22-23), στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 18 βαθμούς.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

kairiko_map_thu


Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας τη Μ. Παρασκευή

Τη Μ. Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

kairiko_map_fri


Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το Μ.Σάββατο

Το Μ.Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairiko_map_sat


Με 27 βαθμούς την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά της βορειοανατολικής χώρας θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν
αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

kairiko_map_sun


Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Ιρλανδία: Οι έλεγχοι μετακίνησης, το ύποπτο αυτοκίνητο και η κοκαΐνη μισού εκατ. ευρώ

Κορωνοϊός - Σουηδία: Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε αριθμό θανάτων με άλλους 170 νεκρούς

Wall Street: Πτώση μετά τη «βουτιά» των λιανικών πωλήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης