Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές την Μεγάλη Τετάρτη με θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές την Μεγάλη Τετάρτη με θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές, ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη τις επόμενες ώρες - Στους 25 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κρήτη σήμερα - Αναλυτικοί χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας

anemos-anthropos-kairos
Βροχές σημειώνονται από το πρωί της ΜεγάληςΤετάρτης στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ σε αρκετές ορεινές περιοχές και στη Δυτική Μακεδονία εκδηλώνονται χιονοπτώσεις.

Στην εικόνα που ακολουθεί φαίνεται η χιονισμένη Βλάστη Κοζάνης (υψόμετρο 1194 μέτρων) μέσα από την κάμερα του Στράβωνα που βρίσκεται στη θέση του μετεωρολογικού σταθμού Βλάστης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

kairos_megali_tetartis

Για το υπόλοιπο της Μ. Τετάρτης  αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Τη Μ. Πέμπτη (16/04) τοπικές βροχές αναμένονται στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, όμως και σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί έως το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν έως πολύ θυελλώδεις (7-9 μποφόρ) και θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (16/04). Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως θυελλώδεις (6-8 μποφόρ) με εξασθένηση προς το βράδυ της Μ. Τετάρτης (15/04) οπότε θα στραφούν σε ανατολικούς έως 6 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ τη Μ. Τετάρτη (15/04).
kairos_m_tetarti_wind
Κλείσιμο

Η θερμοκρασία που τη Μ. Τετάρτη (15/04) στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς, θα παρουσιάσει άνοδο τη Μ. Πέμπτη (16/04) και τη Μ. Παρασκευή (17/04) όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη που τη Μ. Τετάρτη (15/04) η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 24-25 βαθμούς θα σημειώσει σημαντική πτώση τη Μ. Πέμπτη (16/04) και άνοδο τη Μ. Παρασκευή (17/04).
temp
Τέλος, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα των νοτίων περιοχών της χώρας έως και το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (15/04).

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Επιχείρηση «Πάσχα στο σπίτι» με «ό,τι μέτρα χρειαστεί»

Κορωνοϊος - Επείγοντα: «Αγνώριστα» τα ΤΕΠ των δημόσιων νοσοκομείων εν μέσω της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης