Κορωνοϊός: Στο «Σωτηρία» οι Έλληνες που επέστρεψαν από το Diamond Princess

Κορωνοϊός: Στο «Σωτηρία» οι Έλληνες που επέστρεψαν από το Diamond Princess

Δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα αλλά θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες - Εξιτήριο πήραν οι δύο Έλληνες που είχαν επιστρέψει από την Ουχάν στις 8 Φεβρουαρίου

sothria-arthrou
Έφτασαν στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στην Ιαπωνία, υπό τον φόβο του κορωνοϊού.

Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του ιού, ωστόσο θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, όσες έχει υπολογιστεί ότι χρειάζονται για να εκδηλωθούν τα συμπτώματα του ιού.  Επίσης έχουν έως τώρα αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. 

Ανάρτηση για τον επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων έκανε το υπουργείο Εξωτερικών:

Σημειώνεται ότι σήμερα εξιτήριο πήραν από το «Σωτηρία» οι δύο Έλληνες που είχαν επιστρέψει από την Ουχάν -την κινεζική πόλη όπου ξεκίνησε η επιδημία- στις 8 Φεβρουαρίου, καθώς έληξε η 14ήμερη προληπτική καραντίνα. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.


Ο δρόμος της επιστροφής

Οι δύο Έλληνες υπήκοοι, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην καραντίνα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess από τις αρχές Φεβρουαρίου, έφτασαν στην Ελλάδα με πολεμικό αεροσκάφος σήμερα. Μαζί τους ταξίδεψαν και 35 Ιταλοί πολίτες, αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι επιστρέφουν επίσης στις χώρες τους από το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιταλικό αεροσκάφος που τους παρέλαβε από το Τόκιο και στο οποίο επέβαινε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, πραγματοποίησε δύο στάσεις: μία στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και μία ακόμη στο Βερολίνο της Γερμανίας, πόλεις, στις οποίες αποβιβάστηκαν οι επαναπατρισθέντες πολίτες των αντίστοιχων χωρών.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος έφτασε  στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης