Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ: Προχωρούν σε κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη

166190

Κατόπιν απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί τετράωρη στάση εργασίας και 24ωρη απεργία - Ζητούν άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεών τους 

Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22-29 ετών, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματά τους για:

«Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεών τους.

Καμία απόλυση συμβασιούχου του προγράμματος.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, στις 12:00 π.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΑΡΓΥΡΗΣ

ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

Πανδώρα

Αλίμονο εάν μονιμοποιούνται όλοι οι συμβασιούχοι. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

ΚΩΣΤΑΣ

ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

Last

Κάποτε δεν είναι καιρός να τελειώσει αυτό το καραγκιοζιλίκι ; Βαρεθήκαμε να ακούμε για παρατάσεις συμβάσεων , για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων , για πτυχιούχους , για κρίμα οι συμβασιούχοι , για την τελευταία φορά που οι συμβασιούχοι έγιναν μόνιμοι , για υποχρέωση της πολιτείας , για πάγιες και διαρκείς ανάγκες , για μοριοδοτήσεις , για αυτονόητα δικαιώματα και κουρουφέξαλα . Σύμβαση , σημαίνει ορισμένο από πριν χρονικό διάστημα εργασίας και μετά τέλος , λήξη . Όταν λέμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες , ας γίνουν προσλήψεις μονίμων . Αυτό το παιγνίδι , μπαίνω με σύμβαση , για λίγο και πιέζω για μονιμοποίηση και την πετυχαίνω, με κόλπα πολιτικάντηδων , δικαστών , εργατολόγων και εργατοπατέρων και μετά αράζω , έχει παραγίνει . Θα φτάσουμε να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε να πάνε σχεδόν τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα , προκειμένου να τελειώσει το αστείο μια και καλή . Αρκετά με αυτόν το φασισμό της κοροϊδίας , του βολέματος , της εξαπάτησης , του γλειψίματος , της προσβολής της λογικής , της αποθέωσης της ανηθικότητας , της αναξιοκρατίας και του εξαναγκασμού των ικανών να φύγουν από τη χώρα .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης