Βραβεύτηκε ο Γιώργος Τσούκαλης για την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας

Βραβεύτηκε ο Γιώργος Τσούκαλης για την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας

Με την συμβολή του έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 16.000 αρχαιότητες

tsoykalis-n1
Για την χρόνια προσφορά του στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας και το κυνήγι των κυκλωμάτων που “εξάγουν” στο εξωτερικό την πολιτιστική μας κληρονομία, βραβεύτηκε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας, ο Σύλλογος «Εδεσσαϊκός ΚΟΣΜΟΣ» τίμησε τον οικονομολόγο και σύμβουλο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων, τον “Έλληνα Σέρλοκ Χολμς“, για το σύνολο της προσφοράς του και για την περιφρούρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς με την συμβολή του έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 16.000 αρχαιότητες.

«Αν και είναι η πολλοστή φορά που θα βρεθώ στην Έδεσσα νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση χαρά αλλά και ευθύνη για την τιμή που γίνεται προς το πρόσωπό μου. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένεια του γιού μου και στην εγγονή μου Μαίρη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος είχε και μια ιδιαίτερα συγκινητική η συνάντηση με το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Εδεσσης Πελλης και Αλμωπιας κ.κ. Ιωηλ για τον  οποίο δήλωσε ότι «η αύρα και οι ευχές του μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στους αρχαιοκάπηλους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης