Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Να ξανασκεφτούν το κλείσιμο της λιγνιτικής μονάδας «5»

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Να ξανασκεφτούν το κλείσιμο της λιγνιτικής μονάδας «5»

Επεσήμανε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και ούτε ταιριάζει στο μοντέλο της χώρας» 

proedros-genop-dei-den-pairnoume-3425-eurw-alla-3045-_4_w_l
«Όσοι κλείσουν την «Πτολεμαΐδα 5» η αυτοί που θα κλείσουν αυτή την μονάδα ανοίγουν ταυτόχρονα το δρόμο για εξεταστικές επιτροπές στην Βουλή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΗ με τον υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά στην Πτολεμαΐδα.

Με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και ούτε ταιριάζει στο μοντέλο της χώρας» και πρόσθεσε ότι «η εμμονή να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες 10 χρόνια νωρίτερα από ότι στην Γερμανία, κλείνει το μάτι στα ιδιωτικά συμφέροντα και το φυσικό αέριο».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υπενθύμισε ότι για την υπό κατασκευή μονάδα της Πτολεμαΐδας που ολοκληρώνεται το 2021, «έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 1 δις Euro, έχουν δοθεί στους κατοίκους για τις απαλλοτριώσεις της Ποντοκώμης 150 εκ Euro και χρήματα για άλλες απαλλοτριώσεις αγροτικών εκτάσεων και ενώ έχουν γίνει όλα τα παραπάνω, δεν γίνεται να μην ολοκληρωθεί το έργο της «Πτολεμαΐδας 5» που θα αποτελούσε την ναυαρχίδα της ΔΕΗ».

Αναφερόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και σε όσα έχει υποστηρίξει για την σκοπιμότητα κατασκευής της νέας μονάδας λέγοντας ότι η κατασκευή της ήταν ένα λάθος που έγινε το 2013, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τόνισε ότι «αυτές οι αιτιάσεις αφορούν την τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που δεν φρόντισε να πάρει δωρεάν δικαιώματα ρύπων, τα οποία είχε ανάγκη η εταιρία». Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε ότι «η νέα μονάδα δεν κατασκευάστηκε για να ικανοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής, αλλά για εθνικούς και εμπορικούς λόγους και ότι θα έβγαζε τα χρήματα της επένδυσης». Κατέληξε λέγοντας «ας το ξανασκεφτούν κάποιοι γιατί το κλείσιμο της ανοίγει το δρόμο για την εξεταστική επιτροπή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης