Μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά Χανίων

Μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά Χανίων

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών  - Φωτιά και στη Χίο - Μεγάλη επιχείρηση από την πυροσβεστική 

534
Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Χανιά από το πρωί με τους δυνατούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη θέση Πηγάδι στον Πλατανιά Χανίων, αλλά δεν υπάρχει άμεση απειλή για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Στην περιόχη επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), η Κρήτη είναι στο… πορτοκαλί, δηλαδή στην κατηγορία κινδύνου 4.

Μάλιστα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Φωτιά και στη Χίο

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων στη Χίο.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο με επτά πυροσβέστες, ενώ από αέρος κάνει ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης