Κύπρος: Βίντεο με 16χρονο Ελληνοκύπριο να κατεβάζει τουρκική σημαία σε κατεχόμενη κωμόπολη

Κύπρος: Βίντεο με 16χρονο Ελληνοκύπριο να κατεβάζει τουρκική σημαία σε κατεχόμενη κωμόπολη

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτασμού της Παναγίας της Λύσης - Ο 16χρονος μαθητής, χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε σε δημοτικό σχολείο, ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία

simaia_kypros
Οι κατοχικές Αρχές στην Κύπρο  ισχυρίζονται πως την περασμένη Κυριακή 8/9/2019 ένας 16 χρονος Ελληνοκύπριος μαθητής εισήλθε στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της τουρκοκρατούμενης κωμόπολης Λύση και κατέβασε την τουρκική σημαία από τον ιστό.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ένας 16χρονος, που φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με τους συγχωριανούς του, όπου τελέστηκε για πρώτη φορά, από το 1974, Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας.

Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το Κλειστό Κύκλωμα που υπάρχει στο Δημοτικό Σχολείο, που σήμερα φέρει τ΄ όνομα «Φαζίλ Κουτσιούκ», δείχνει τον 16χρονο να εισέρχεται στον προαύλιο χώρο και να κατευθύνεται προς τον ιστό, απ’ όπου στη συνέχεια κατεβάζει την τουρκική σημαία.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης πως πριν κατεβάσει την τουρκική σημαία από την αυλή, πήρε και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από αίθουσα του σχολείου.

Οι κατοχικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνα για το συμβάν και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του 16χρονου, ενώ τουρκοκυπριακά και τουρκικά ΜΜΕ δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα.

Την περασμένη Κυριακή οι κατοχικές Αρχές επέτρεψαν σε πρόσφυγες κατοίκους της Λύσης να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της κατεχόμενης κωμόπολης, που βρίσκεται 150 μέτρα από το Δημοτικό Σχολείο όπου έλαβε μέρος το συμβάν.

Κλείσιμο
Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε συγκινητικό και ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Ο δήμαρχος της Λύσης Ανδρέας Καουρής χαρακτήρισε «μεμονομένο» το περιστατικό με τον 16χρονο, το οποίο «δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιάσει την αγάπη των Λυσιωτών για τη γενέθλια γη».

Δείτε καρέ καρέ τη στιγμή που ο 16χρονος ανεβαίνει στον ιστό και κατεβάζει την τουρκική σημαία:

Η στιγμή που 16χρονος Ε/κ κατεβάζει την τουρκική σημαία από την κατεχόμενη Λύση


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης