Συγκέντρωση διαμαρτυριας έξω από τη Βουλή στην οδο Βασιλίσσης Σοφίας πραγματοποιει για ακόμη μια φορά η ΠΟΕΔΗΝκαι οι καθαρίστριες από το Δρομοκαϊτειο οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τέλος Αυγούστου.
Οι διαδηλωτές έχουν στήσει ένα πλαστικό τραπέζι πάνω στο οποιο έχουν τοποθετήσει καρβέλια ψωμί. «Θελουμε να βγάζουμε το ψωμί μας με αξιοπρέπεια» αναγράφεται σε πανό που έχουν κρεμάσει.
Οι καθαρίστριες του «Δρομοκαιτειου» έχουν μαζί τους κουβάδες και σφουγγαρίστρες και στα χέρια τους κρατούν ομπρέλες γιατί όπως σημειώνουν σε πλακάτ: «πέφτουν βροχή οι τροπολογίες και οι καθαρίστριες κρατάνε ομπρέλες».
Η ΠΟΕΔΗΝ και οι καθαρίστριες κατηγορούν τον αναπληρωτη υπουργό Υγείας, Παύλο για αθέτηση των δεσμεύσεων του για ανανέωση των συμβάσεων στις περίπου 50 καθαρίστριες του Δρομοκαιτειου και ζητούν συνάντηση με εκπρόσωπο της κυβέρνησης ώστε να κλειστεί ραντεβού τις επόμενες μέρες με τον πρωθυπουργό.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας