Νέο «περιστατικό» που δείχνει προβοκάτσιααπό την πλευρά των Αλβανών, είχαμε με τις δίγλωσσες πινακίδες, αυτή τη φορά στην περιοχή της Δρόπολης όπου διαβιεί μεγάλο μέρος της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας.
Όπως παρατήρησαν οι κάτοικοι, οι νέες οδικές πινακίδεςπου τοποθετήθηκαν στην περιοχή είχαν μεν και την ελληνική γλώσσα, παρόλα αυτά η μετάφραση ήταν αυτολεξεί από τα αλβανικά με αποτέλεσμα να μην βγαίνει κανέναν νόημα!
Οι περιοχές έχουν ελληνικές ονομασίες και έτσι οφείλει να της αναγράφει το αλβανικό κράτος στην ελληνική καθώς μιλάμε για περιοχή όπου ανήκει στην αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη.
Σε ανακοίνωση του ο δήμος Δρόπολης τοποθετήθηκε επί του περιστατικού:
«Ο Δήμος Δρόπολης μετά από καταγγελίες των δημοτών του και την επιτόπια αυτοψία παρατήρησε ότι το αρμόδιο Υπουργείο για την τοποθέτηση των δίγλωσσων πινακίδων στο χώρο του Δήμου διέπραξε ένα σοβαρότατο λάθος. Τα τοπωνύμια είχαν γραφτεί μεν στα ελληνικά αλλά με διαφορετική έννοια η οποία δεν αντιπροσωπεύει την Ελληνική γλώσσα.
Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου επικοινώνησε με την ανάδοχη εταιρεία τοποθέτησης πινακίδων και αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε την διόρθωση των παραπάνω επιγραφών αφού πρώτα διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος.
Κλείσιμο
Είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση και αναμονή για την διόρθωση των επιγραφών.
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.
Με διεθνή παρουσία, ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα και έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, ο όμιλος Super Technologies εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά.