Ο οικισμός που αλλάζει την Πάρο

Ο οικισμός που αλλάζει την Πάρο

Τι προβλέπει το σχέδιο του  δημάρχου Πάρου και νυν υποψηφίου Μάρκου Κωβαίου

LW_PAROS_CITYHALL_1_300dpi
Τη δημιουργία ενός πρότυπου οικιστικού συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει νοσοκομείο, κατοικίες, εμπορική ζώνη, βιολογικό καθαρισμό και ένα Κέντρο Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Πάρου και νυν υποψήφιος, Μάρκος Κωβαίος. Στην κατάμεστη από εφτακόσιους και πλέον Παριανούς αίθουσα «Μινώα» - είναι η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση στην ιστορία της Πάρου – ο Δήμαρχος αποκάλυψε το ολοκληρωμένο σχέδιο του για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού αεροδρομίου.

PAN_7223

Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο προβλέπει την κατασκευή νοσοκομείου το οποίο θα έχει εξεταστήρια και μονάδες βραχυχρόνιας ή μακρυχρόνιας νοσηλείας, χειρουργικό τμήμα, μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, μονάδες εντατικής θεραπείας και επειγόντων περιστατικών, αλλά και μονάδα αιμοκάθαρσης. «Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του Κέντρου Υγείας, οι αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των τουριστών δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς. Το νοσοκομείο θα μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς στον τόπο μας», δηλώνει ο κ. Μ. Κωβαίος και συμπληρώνει πως «η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί κατά 40% την τελευταία πενταετία, η Πάρος εξελίσσεται στο εμπορικό κι επιβατικό κέντρο των Κυκλάδων. Πρέπει να έχει νοσοκομείο!».
LW_PAROS_CITYHALL_3_300dpi


Κλείσιμο
Εκτός από το νοσοκομείο, στο σχέδιο αξιοποίησης του παλιού αεροδρομίου αναφέρεται και η κατασκευή πρότυπου οικισμού κατοικιών, με το σκεπτικό ο Δήμος να τις νοικιάζει στους δημοσίους υπαλλήλους που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι λόγω Airbnb. «Οι δάσκαλοι, οι γιατροί, οι αστυνομικοί αποφεύγουν την Πάρο γιατί η καθημερινότητά τους δεν είναι βιώσιμη. Δε γίνεται με μισθό 700 ευρώ να πληρώνουν ενοίκιο 500 ευρώ», εξηγεί ο Δήμαρχος Πάρου, και προσθέτει πως «εμείς θα τους προσφέρουμε σύγχρονες κατοικίες με πολύ οικονομικό ενοίκιο. Έτσι θα πετύχουμε το νησί να είναι πιο ελκυστικό για τους δημοσίους υπαλλήλους και ταυτόχρονα ο Δήμος θα αυξήσει τα δημοτικά του έσοδα».

Ακόμη, με σκοπό να ενισχυθεί η εμπορική δραστηριότητα του νησιού και να προσελκυστούν νεοφυείς επιχειρήσεις, ο Δήμος θα δημιουργήσει μία εμπορική ζώνη στην περιοχή. Εκτός από χώρους για καταστήματα και γραφεία, τα οποία κι αυτά θα δίνονται με προνομιακό ενοίκιο σε νέους επιχειρηματίες, θα στεγάζεται και το Κέντρο Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, ένας σύγχρονος πόλος καινοτομίας και ανάπτυξης. «Θέλουμε τις νέες καινοτόμες επιχειρήσεις στο νησί, είναι στρατηγικό λάθος ένας τόπος να αναπτύσσει μόνο τον τουρισμό. Πιστεύω ότι το κέντρο, που θα παρέχει και πρόσβαση στις επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, θα δώσει νέα δυναμική στους νέους επιχειρηματίες», σημειώνει ο κ. Μ. Κωβαίος. Τέλος, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του νέου οικισμού.
PAN_6887
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης