ΠΟΕΔΗΝ: «Σόου Τσίπρα - Πολάκη για ψηφαλάκια στο νοσοκομείο Λευκάδας»

4802441

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι  μετέφεραν 7 ασθενείς από το παλαιό στο νέο νοσοκομείο για να φαίνεται ότι λειτουργεί κανονικά, παρά την άρνηση του διευθυντή της Παθολογικής κλινικής

Επικοινωνιακό σόου εκτυλίχθηκε χθες στη Λευκάδα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όταν στο πλαίσιο της περιοδείας του ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εγκαινίασε το νέο νοσοκομείο του νησιού.

Εγκαινίασαν μόνο το κτήριο, χωρίς ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μετέφεραν άρον άρον ασθενείς από το υπάρχον νοσοκομείο, χρησιμοποιώντας γεννήτρια για τη λειτουργία οξυγόνου, καταγγέλλει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ, και παραλληλίζει το νέο νοσοκομείο Λευκάδας με το…μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Ο Πρωθυπουργός χθες εγκαινίασε το Νοσοκομείο της Λευκάδας. Ασφαλώς και θα πρέπει να κατασκευάζονται νέα Νοσοκομεία. Βελτιώνονται έτσι οι υποδομές Νοσηλείας των ασθενών. Τα Νοσοκομεία όμως δεν είναι μόνο η ξενοδοχειακή υποδομή. Είναι κυρίως η στελέχωση και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Και εδώ η Κυβέρνηση «μπάζει».

Στη Λευκάδα ζήσαμε άλλο ένα σόου του διδύμου Τσίπρα- Πολάκη για να ξεπλύνει τις «πολιτικές αμαρτίες» Πολάκη και για τα ψηφαλάκια» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως για να γίνουν οι προεργασίες για τα εγκαίνια και η χθεσινή εκδήλωση οι αρμόδιοι κήρυξαν το νοσοκομείο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να βρίσκονται εκεί οι εργαζόμενοι και να φαίνεται πως λειτουργεί ομαλά.

«Σταμάτησαν για τα εγκαίνια τη λειτουργία του παλαιού Νοσοκομείου εδώ και 20 ημέρες και οι ασθενείς διακομίζονται σε νοσοκομεία όμορων πόλεων με μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνο της ζωής τους. Μάλιστα από την Παρασκευή έως αύριο, Τρίτη, εκδόθηκε εντολή να μην μεταφέρεται κανένας ασθενής με το ΕΚΑΒ ούτε για πρώτες βοήθειες. Ο ιατρικός εξοπλισμός του παλαιού νοσοκομείου δεν είναι συμβατός με τις εγκαταστάσεις του νέου και δεν μπορεί να μεταφερθεί» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και οι καταγγελίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό: «για τα εγκαίνια έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές 7 ασθενών ηλικιωμένων με σοβαρές λοιμώξεις που τους μετέφεραν στο νέο νοσοκομείο παρά την άρνηση του Διευθυντή γιατρού της παθολογικής κλινικής αφού δεν διαθέτει οξυγόνο (μόνο από γεννήτρια) και εργαστήρια. Για να κάνουν οι ασθενείς εργαστηριακές εξετάσεις, μεταφέρονται στο παλαιό νοσοκομείο. Όταν έφυγε ο κ. Τσίπρας μεταφέρθηκε αμέσως ασθενής για εξετάσεις. Το οξυγόνο λειτουργεί μόνο με γεννήτρια. Κάτι σαν το μετρό Θεσσαλονίκης

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Giorgos_Patoulis

Η Περιφέρεια, δια στόματος Γιώργου Πατούλη, έχει ζητήσει την παρέμβαση των δημάρχων προκειμένου να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται παρανομία