Η Χρυσή και η Αμαλία χάνουν τα σπίτια τους σε Ψυχικό, Καστρί και Σπέτσες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
vardinogianni_main01

Οι θυγατέρες του αείμνηστου Σήφη Βαρδινογιάννη έμπλεξαν με τα δάνεια του αδελφού τους και κυρίως με αυτά της ΑΝΕΚ, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να εκπλειστηριάζουν την περιουσία τους

Στη δίνη της υπερχρέωσης και του υπέρογκου δανεισμού της ΑΝΕΚ στροβιλίζονται οι δύο από τις τρεις θυγατέρες του Σήφη και της Ελένης Βαρδινογιάννη. Οι κόρες του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την ΑΝΕΚ χάνουν τα σπίτια τους, καθώς σε λίγες ημέρες βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τις πιστώτριες τράπεζες έναντι δανειακών οφειλών.

Η Αμαλία-Αναστασία Βαρδινογιάννη, σύντροφος του Σπύρου Καπράλου, χάνει την εντυπωσιακή μονοκατοικία της στο Παλαιό Ψυχικό, καθώς και το μερίδιό της σε διώροφη οικία στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών. Με λίγες ημέρες διαφορά η αδελφή της Χρυσή θα δει κι αυτή να βγαίνει στο σφυρί το σπίτι της στο Καστρί.

Σύμφωνα με τις αναγγελίες των πλειστηριασμών που έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα, ο πρώτος, στην περίπτωση που δεν υπάρξει στο μεταξύ διακανονισμός, είναι προγραμματισμένος για τις 9 Μαΐου. Πρόκειται για την οικία της Αμαλίας Βαρδινογιάννη στο Παλαιό Ψυχικό που βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα τη Eurobank για ποσό οφειλής 500.000 ευρώ, αν και το ακίνητο βαρύνεται από το 2004 με προσημείωση υποθήκης για ποσό 427.488 ευρώ και από το 2017 με υποθήκη για ποσό 3 εκατ. ευρώ.

Τιμή πρώτης προσφοράς έχει καθοριστεί η εμπορική αξία του ακινήτου και ανέρχεται στα 2,106 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 681,7 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με μια τριώροφη κατοικία-μεζονέτα με υπόγειο που χτίστηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου υπάρχει και πισίνα 45 τ.μ.
vardinogianni01
Στην αγορά ψιθυρίζεται ότι η Αμαλία-Αναστασία Βαρδινογιάννη ουσιαστικά πληρώνει τις επιχειρηματικές αστοχίες του αδελφού της Γιάννη, καθώς η ίδια δεν έχει διοικητικό ρόλο στην ΑΝΕΚ, αν και εμφανίζεται μέσω της ΒΑΡΜΙΝ να είναι μεγαλομέτοχος

Η τριώροφη κατοικία αποτελείται από υπόγειο, το οποίο, σύμφωνα με την αναγγελία του πλειστηριασμού, περιλαμβάνει και αυτό υπόγειο στο οποίο βρίσκονται οκτώ αποθήκες συνολικής επιφάνειας σχεδόν 95 τ.μ. και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου 50 τ.μ. Το ισόγειο, ο α’ και ο β’ όροφος της κατοικίας, που συνδέονται με εσωτερική σκάλα, φτάνουν συνολικά τα 408,88 τ.μ.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Μαΐου, πάλι με επισπεύδουσα τη Eurobank βγαίνει στο σφυρί «το 50% εξ αδιαιρέτου της ψιλής κυριότητας μιας διώροφης λιθόκτιστης και κεραμοσκεπούς οικίας» επί οικοπέδου 724,30 τ.μ. στη θέση Μπαλτίζα στο παλιό λιμάνι των Σπετσών. Το υπόλοιπο 50% καθώς και την επικαρπία του ακινήτου την έχει ο πρώην σύζυγος της Αμαλίας Βαρδινογιάννη, Θεμιστοκλής Μουρούζης, γνωστός ξενοδόχος.

Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση, η οικία-μεζονέτα αποτελείται από υπερυψωμένο υπόγειο «συγκείμενο από καθιστικό, γραφείο, υπνοδωμάτιο, λουτρό, διάδρομο, αποθήκη, δωμάτιο υπηρεσίας και WC υπηρεσίας, επιφανείας 112 τ.μ. Και από τον πάνω αυτού του υπερυψωμένου ισογείου όροφο, συγκείμενο από χολ, καθιστικό, ένα υπνοδωμάτιο, λουτρό, διάδρομο και κουζίνα, επιφανείας 112 τ.μ.».

Σύμφωνα δε με το πιστοποιητικό βαρών του Υποθηκοφυλακείου Σπετσών, το μερίδιο της Αμαλίας Βαρδινογιάννη είχε υποθηκευτεί για 3 εκατ. ευρώ. Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση ήταν 100.000 ευρώ, ενώ ως τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό έχουν προσδιοριστεί τα 131.500 ευρώ.

Το στεγαστικό
vardinogianni_eggrafo01

Επίσης για τις 5 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί ο πλειστηριασμός της κατοικίας της Χρυσής Βαρδινογιάννη του Σήφη στο Καστρί του Δήμου Κηφισιάς. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία προχώρησε σε κατάσχεση για οφειλή 200.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο το οποίο δεν εξυπηρετείται.

Πρόκειται για οικόπεδο 752,7 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με διώροφη μονοκατοικία. Η τελευταία περιλαμβάνει: ημιυπόγειο που αποτελείται από γκαράζ και αποθήκες, επιφανείας περίπου 100 τ.μ., και ισόγειου ορόφου που αποτελείται από διαμέρισμα με τρεις κοιτώνες, σαλόνι, κουζίνα, χολ, λουτρό και τρία λουτρά ξένων, συνολικής επιφανείας 178 τ.μ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βαρύνει προσημείωση υποθήκης για 300.000 ευρώ κατά της Χρυσής Βαρδινογιάννη υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό ορίστηκε η εμπορική αξία του ακινήτου, που προσδιορίστηκε στα 490.000 ευρώ από τον εκτιμητή KMSC Integrated Real Estate Valuation & Property Management Services.


Η ΒΑΡΜΙΝ και η ΑΝΕΚ
vardinogianni_eggrafo02

Η κυρία Αμαλία-Αναστασία Βαρδινογιάννη είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΒΑΡΜΙΝ ΑΕΒΕ βιομηχανία μαρμάρων, η οποία αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και εμφανίζεται να είναι μεγαλομέτοχος σήμερα στην ΑΝΕΚ, ελέγχοντας το 26,625%. Η συμμετοχή έγινε με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ναυτιλιακής το 2011 και με τη σύναψη υπέρογκων δανείων, τη στιγμή μάλιστα που ο ετήσιος κύκλος εργασιών της κινούνταν στα 200.000 ευρώ! Ηταν δάνεια για τα οποία δόθηκαν προσωπικές εγγυήσεις της Αμαλίας Βαρδινογιάννη και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ώστε η οικογένεια να εξακολουθήσει να ασκεί τον μετοχικό έλεγχο στη ναυτιλιακή, καλύπτοντας το κενό που άφηνε τότε η Sea Star Capital, συμφερόντων του αδελφού της Γιάννη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εξακολουθεί να είναι διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΚ.

Στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2016 η ΒΑΡΜΙΝ εμφανίζεται να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 8,1 εκατ. ευρώ και σύνολο υποχρεώσεων (όλες βραχυπρόθεσμες) 24,96 εκατ. ευρώ.

Τα 24,82 εκατ. ευρώ αφορούσαν τριετές ομολογιακό δάνειο που είχε συναφθεί από τη Eurobank και για το οποίο ως εξασφάλιση δόθηκαν προσημειώσεις υποθηκών επί 14 ακινήτων της εταιρείας και προσωπικές εγγυήσεις της Αμαλίας Βαρδινογιάννη. Παράλληλα έχουν δοθεί ως ενέχυρο οι 50.000.000 μετοχές της ΑΝΕΚ από το σύνολο των 50.039.780 μετοχών που κατείχε στις 31.12.2016 η ΒΑΡΜΙΝ.

Κοινώς, το 26,625% που ελέγχει η ΒΑΡΜΙΝ στην ΑΝΕΚ μπορεί να περάσει στην κυριότητα της Eurobank στην περίπτωση που δεν μπορεί να καλυφθεί διαφορετικά για τα δάνεια που έχει χορηγήσει. Κάτι που σημαίνει πως η τράπεζα μπορεί να καταστεί άμεσα ο μεγαλύτερος μέτοχος της ναυτιλιακής.
vardinogianni_eggrafo03

Κάτι ανάλογο είχε γίνει στα τέλη του 2014 όταν η Τράπεζα Πειραιώς ενεργοποίησε τις ρήτρες των δανείων που είχε χορηγήσει στη Sea Star Capital Ltd, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, παίρνοντας στην κυριότητά της το 23,5661% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ που ανήκε στην εταιρεία των Βαρδινογιάννη - Ρέστη. Μια εξέλιξη που έφερε και τη ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών, με αποκορύφωμα την πρωτόδικη καταδίκη του πρώτου σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για ακάλυπτες επιταγές ύψους 24 εκατ. ευρώ που είχε δώσει στον Βίκτωρα Ρέστη. Σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζεται να ελέγχει το 24,1788% των δικαιωμάτων ψήφων.

Και τα πράγματα βέβαια περιπλέκονται καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε πως η ΑΝΕΚ δεν κατάφερε να πληρώσει δόση δανείου στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, με αποτέλεσμα να σπάσουν όροι δανειακών συμβάσεων και να καταστούν άμεσα πληρωτέα δάνεια άνω των 200 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η αναδιάρθρωση του δανεισμού έγινε με την έκδοση νέου, επταετούς διάρκειας κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου 220 εκατ. ευρώ. Τμήμα του ομολογιακού (22 εκατ. ευρώ) είναι μετατρέψιμο σε μετοχές, υπό προϋποθέσεις.
vardinogianni02
Η Αμαλία-Αναστασία Βαρδινογιάννη, χάνει την εντυπωσιακή μονοκατοικία της στο Παλαιό Ψυχικό για οφειλή 500.000 ευρώ, καθώς και το μερίδιό της σε διώροφη οικία στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών για οφειλή 100.000 ευρώ

Παρένθετο πρόσωπο

Με όλες αυτές τις εξελίξεις, στην αγορά ψιθυρίζεται ότι η Αμαλία Βαρδινογιάννη ουσιαστικά πληρώνει τις επιχειρηματικές αστοχίες του αδελφού της Γιάννη, καθώς η ίδια δεν έχει διοικητικό ρόλο στην ΑΝΕΚ, αν και εμφανίζεται μέσω της ΒΑΡΜΙΝ να είναι μεγαλομέτοχος.
vardinogianni04
Στις 5 Ιουνίου βγαίνει σε πλειστηριασμό το σπίτι της Χρυσής Βαρδινογιάννη στο Καστρί για οφειλή 200.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο το οποίο δεν εξυπηρετείται

Πάντως αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που την πληρώνει για τον αδελφό της Γιάννη, καθώς πέρυσι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου επέβαλε πρόστιμο 6,38 εκατ. ευρώ στον κ. Βαρδινογιάννη και 50.000 ευρώ στην ίδια για παραβίαση της νομοθεσίας σε σχέση με την απόκτηση από εκείνη 19.358.487 μετοχών της εταιρείας Sea Star Capital Plc (τότε Megabet, στις 29.03.2007).

Σύμφωνα με το πόρισμα που εκδόθηκε, ο κ. Βαρδινογιάννης χρησιμοποίησε ουσιαστικά ως παρένθετο πρόσωπο την αδελφή του για την απόκτηση των συγκεκριμένων μετοχών, γνωρίζοντας πριν εμπιστευτική πληροφορία που αφορούσε στην αλλαγή των δραστηριοτήτων της εταιρείας ως προς τη ναυτιλία.
vardinogianni03

Γενικά η Αμαλία Βαρδινογιάννη τηρεί χαμηλό προφίλ και περισσότερο είναι γνωστή στους κοσμικούς κύκλους για τις κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει έχοντας στο πλάι της τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου τον πρώην πρόεδρο του Χ.Α. και νυν πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Star Bulk, Σπύρο Καπράλο.


ΣΧΟΛΙΑ (70)

...

Τελικά ο Νίνο την έκανε την κατάλληλη στιγμή. Άσε τους άλλους να ψάχνουν μέσα στα ερείπια

Κρίτων

Πως ευρέθησαν από την Επισκοπή του ν.Ρεθύμνης σε Π.Ψυχικό και Κηφισιά; Πως ευρέθη η συνεταιριστική ΑΝΕΚ στην διοίκηση του αδελφού της, μέσω εξωχωρίων της Κύπρου. Για να εξηγούμεθα, επιχειρηματίας της οικογενείας δεν ήταν πατέρας τους αλλά ο μικρότερος αδελφός του Νικόλαος Βαρδινογιάννης, όστις παρητήθη από το Πολεμικό Ναυτικό το 1961 με το βαθμό του υποπλοιάρχου (λοχαγός) σε ηλικία τριάντα ετών. Με την βοήθεια των αμερικανών συνήψε δάνειο $36 εκατ. (360 σημερινά), ήλθε σε συμφωνία με Mobil, εμίσθωσε δύο δεξαμενόπλοια από Ωνάση, δημιούργησε σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων στην βραχονησίδα Άγιος Παύλος στο Λιβυκό Πέλαγος, εξυπηρετώντας ιδίως τα εισερχόμενα και εξερχόμενα πλοία από την διώρυγα του Σουέζ. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ν.Βαρδινογιάννης το 1973, ανέλαβε την διοίκηση εν ονόματι των τεσσάρων ανηλίκων τέκνων του ο αδελφός του Βαρδής Βαρδινογιάννης με την βοήθεια του Τζανή Τζανετάκη, αμφότεροι πρώην πλωτάρχες απομακρυνθέντες από το καθεστώς της 21ης Απριλίου.

Κλαiει και η γατα μου

Οι φτωχουλες που τα βρηκανε ολα ετοιμα τι ζημια παθανε δεν θα κοιμηθουμε το βραδυ απο την στεναχωρια μας

Λαλακη

Γιαυτους που πλουτισαν επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ ξέχασες να μας πεις !!!!!

Ιδού η Απορία

Τελικά οι εδώ μέσα, αφού βλέπουν και καταλαβαίνουν ότι τα ΧΡΕΗ των ΠΛΟΥΣΙΩΝ τελικά τα πληρώνει πάντοτε ο λαός, τότε ΓΙΑΤΙ πάνε και υποστηρίζουν και πάνε και ψηφίζουν τα ΔΕΞΙΑ κόμματα των ΠΛΟΥΣΙΩΝ;

K

Υπάρχουν φιλολαϊκα κόμματα;;;

@

Δεν υπάρχουν δεξια κομματα των πλουσιων. Υπαρχουν τα εθνικιστικά, υπάρχουν κομματα των αστών- μικροαστών- επιστημονων και υπαλληλων (ένα 45%), υπάρχουν τα προοδευτικά αστικοεκσυγχρονιστικά κομματα του κέντρου (σοσιαλδημοκρατικά, που εγγυωνται 100% και για τους καπιταλιστές και για τους μισθωτούς). Και υπάρχουν και τα μαρξιστικά κομματα (ταξικα, του περιθωρίου, εργατικά, αντισυστημικά, αντικαπιταλιστικά) όπως του Συριζα (κυβερνα πεντε χρονια και σαν παλιο τριτοκοσμικό αντιδυτικό πασοκκ 39), του Μαδουρου, του ΚΚΕ, του Ανταρσια, του Χοτζα. Απλά και ξεκάθαρα πραγματα.

Ερινύα

Αν εννοείς τον Π. Καμμένο, τον Φλααμπουρ. τον Σταθ. τον Βοσκοτόπια, Τον Παππά, τον Κόκκαλη και όλη τη "σάρα και μάρα και το κακό συναπάντημα", συμφωνώ με τον προβληματισμό σου

Ψαγμένος

Υπομονή θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και όταν έρθει ο κουλης θα τα γλιτώσουν οι εφοπλιστές μας....Όπως φτιάξανε περιουσίες επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έτσι και τώρα με τη νδ κυβέρνηση θα συνέλθουν πάλι

Νίκος

εκτιμώ ότι θα τα ξανααγοράσουν στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας και έτσι τα δάνεια θα κουρευτούν κατά 70%. Αμφιβάλλω ότι κάποιος επενδυτής θα πληρώσει εκατομμύρια να αγοράσει παλάτια. Η αξία βρίσκεται στα μικρά γκρίζα διαμερίσματα.

Μεσίτης

Εκτιμώ ότι είσαι πανύβλακας

Άτομο

Με off shore και φυσικά ο λογαριασμός για την ανακεφαλαιοποίηση πάει στα κορόιδα.

.

Σωστός ο Νικος

Οι μικρομεσαίοι που μας λένε «μεσαία τάξη» θα πληρώνουμε τα κλεμμένα των Φυλάρχων μας !

ΕΙμαστε τόσο ταλαίπωροι φουκαράδες που πληρώνουμε, ΑΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΤΑ, φόρο 77%, χωρίς να βγάζουμε ΚΙΧ !! Επί μια δεκαετία ήδη μας γδέρνουν για τα κλεμμένα των Φυλάρχων και δε βγάζουμε άχνα!! Καλά μας κάνουν !! Δεξιοί και Αριστεροί τρώμε το ίδιο βρωμόξυλο!! Απέναντι είναι το πρόβλημα !! Όχι δίπλα μας !!

Μαλλον

Γι'αυτό τη κοπάνησε ο νι ιο

ζήλεια είναι

να κρυφό κοιτάζεις τα προβλήματα των πλουσίων. Κοίτα τα δικά σου. Φιλικά πάντα

Γλυκούλη μου

Τι ανωτερότητα. Τι μεγαλείο ψυχής...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης