ΕΚΠΑ: Εκπαίδευση μέσω εικονικής πραγματικότητας σε γιατρούς από το e-Learning

ΕΚΠΑ: Εκπαίδευση μέσω εικονικής πραγματικότητας σε γιατρούς από το e-Learning

Το πρόγραμμα εστιάζει στην παρουσίαση, εμπέδωση και συνδυαστική κατανόηση των ειδικών γνώσεων και τεχνικών δεξιοτήτων

elearn
Εκπαίδευση εξ αποστάσεως μέσω Εικονικής Πραγματικότητας (VR) σε γιατρούς από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διασωλήνωση καθώς και η μεταφορά ενός βαρέως πάσχοντα ασθενούς ή ενός πολυτραυματία αποτελούν από τις κρισιμότερες ιατρικές πράξεις που καλείται να διεκπεραιώσει ένας γιατρός. Κι αυτό διότι όταν εκτελεστούν άμεσα, γρήγορα και σωστά, αποτελούν τις ιατρικές τεχνικές που πρωτίστως μπορεί να καθορίσουν, στον υπέρτατο βαθμό κατά τα ανθρώπινα μέτρα, μία καλή πρόγνωση για τον ασθενή ή ακόμα και να αντιστρέψουν μία (σχετικά) δυσμενή εξέλιξη της πάθησής του.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή του ΕΚΠΑ, Π.Ε. Πετράκη, υλοποιεί για πρώτη φορά πρόγραμμα που βασίζεται στη μέθοδο της εικονικής πραγματικότητας και εστιάζει στην παρουσίαση, εμπέδωση και συνδυαστική κατανόηση των ειδικών γνώσεων και τεχνικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη διασωλήνωση ασθενούς (ιδιαιτέρως για την επείγουσα διασωλήνωση) καθώς επίσης για την ορθή και σωστή μεταφορά ενός βαριά τραυματισμένου ασθενούς ή ενός πολυτραυματία.

Το πρόγραμμα «Εικονική Πραγματικότητα (VR) σε Βασικές Επείγουσες Ιατρικές Τεχνικές στην Πρωτοβάθμια Αντιμετώπιση του Βαρέως Πάσχοντα Ασθενούς» σχεδιάστηκε από τoν Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νανά Σεραφείμ και τον Καρβέλα Μάρκο, Νευροχειρουργό, PhD Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με τη συνεργασία της πρωτοπόρου σε διεθνές επίπεδο εταιρείας Ιατρικής Τεχνολογίας Εικονικής Πραγματικότητας, ORamaVR.

Το Πρόγραμμα «Εικονική Πραγματικότητα (VR) σε βασικές ιατρικές τεχνικές στην πρωτοβάθμια αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντα ασθενούς» απευθύνεται σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, σε ειδικευόμενους καθώς και σε νέους ειδικευμένους ιατρούς, κατά βάση όλων των ειδικοτήτων, σε νοσηλευτές, όπως επίσης και σε λοιπούς επαγγελματίες υγείας και στελέχη του υγειονομικού χώρου.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης