Διάλογοι-σοκ στην εισαγγελική διάταξη για Μάτι και Κινέτα: «Τώρα να καούν να βάλουν μυαλό!»

mati990

Κάτοικοι που έβλεπαν τα σπίτια τους να καίγονται, έρχονταν αντιμέτωποι και με την απίστευτη αγένεια των χειριστών/τηλεφωνητών στο «199» της Πυροσβεστικής, όταν έπαιρναν για να ζητήσουν βοήθεια - Μόλις τρεις υπάλληλοι στη «βάρδια» της μοιραίας 23ης Ιουλίου - Απίστευτος κυνισμός και ασυνεννοησία και στις επικοινωνίες μεταξύ των... υπευθύνων: «Τα όρνια να μείνουν εκεί»

Διάλογοι-σοκ μεταξύ πολιτών που απειλούνταν από τις φλόγες και χειριστών τηλεφωνητών του 199-ΕΚΥΠΣ (πρόγραμμα για τη διαχείριση των συμβάντων διάσωσης και πυρκαγιών σε σπίτια), περιλαμβάνονται στην εισαγγελική διάταξη για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Οι διάλογοι καταδεικνύουν όχι μόνο την έλλειψη της οργάνωσης και του συντονισμού, αλλά και την απίστευτη αγένεια των χειριστών - τηλεφωνητών, με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι πολίτες που καλούσαν σε βοήθεια.

Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη ο αριθμός των χειριστών - τηλεφωνητών ήταν πολύ μικρός, καθώς ήταν μόλις τρεις, ενώ η λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος έφτασε στο μέγιστο της απόδοσης λειτουργίας της στις 19:17 της 23ης Ιουλίου. Με απλά λόγια, δηλαδή, την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς υπήρχαν στα τηλέφωνα του 199 μόλις τρεις υπάλληλοι - τηλεφωνητές και ενώ οι αρμόδιοι γνώριζαν πως στις 23 Ιουλίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική ήταν ιδιαίτερα υψηλός, καθώς είχε υπάρξει ενημέρωση γι' αυτό την προηγούμενη ημέρα της καταστροφής.

Μάλιστα, η εν λόγω υπηρεσία, μετά τις 19:17 της 23ης Ιουλίου «κατέστη ανενεργή, καθώς δεν ήταν έτοιμη και ικανή να διαχειριστεί τα περιστατικά αποτελεσματικά αλλά ούτε καν στοιχειωδώς», όπως αναφέρεται στη διάταξη. Όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς, «ακριβώς λόγω της έλλειψης ικανού αριθμού χειριστών - τηλεφωνητών σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό των συμβάντων διαπιστώθηκαν και περιπτώσεις απρεπούς συμπεριφοράς σε καλούντες πολίτες».

Συγκεκριμένα, ενώ οι πολίτες καλούσαν και ζητούσαν πληρηφορίες ή οδηγίες γιατί βρίσκονταν σε κίνδυνο, οι χειριστές απαντούσαν εκνευρισμένα και με αγένεια. Χαρακτηριστικά, στην εισαγγελική διάταξη, παρατίθενται οι ακόλουθοι διάλογο:

- «Έρχονται κυρία μου, έρχονται, το κέρατο μου, έρχονται», «αυτό σας λέω κυρία μου, ό,τι μπορούμε κάνουμε, 15 αυτοκίνητα, 20 έρχονται, μακάρι να γεννήσουμε και άλλα»,

- «Δεν κατάλαβα το ύφος σας κύριε... όχι, όχι τι είστε εσείς, τι δεν καταλάβατε, πολίτης είμαι, έχετε υποχρέωση, τι είσαστε, μαγαζί σας είναι η Πυροσβεστική, δεν το κατάλαβα; ... και εγώ δεν το κατάλαβα».

- «Εντάξει δεν είναι ταξί να το παραγγείλουμε κινδυνεύει κάποιος, μπορεί να κινδυνεύει κάποιος άνθρωπος, θα το δούμε έτσι; Θα ρθει», «Καπνό ... την Αττική ο καπνός μην παραπονιέστε και φωνάζετε όλοι».

Όμως, ανάλογη συμπεριφορά των παραπάνω τηλεφωνητών διαπιστώνουν οι εισαγγελείς και απέναντι σε εμπλεκόμενους φορείς όπως λ.χ σε συνομιλία με την Άμεση Δράση. Ενδεικτικά, παραθέτουν τα εξής αποσπάσματα διαλόγων:

- «Θέλω τροχαία στα φανάρια στη διασταύρωση στη Ραφήνα.... στη Ραφήνα έχω φωτιές από εκεί πέρα,.... τι είναι αυτό στο Ν. Βουτζά, χεστήκαμε. Ο παππούς θα πεθάνει εκεί μέσα, μ@λ@κα είναι να πεθάνει ο παππούς.... θέλω τροχαία στη διασταύρωση για Ραφήνα».

Επίσης, στην εισαγγελική διάταξη παρατίθενται και άλλα παρόμοια περιστατικά και συγκεκριμένα:

- Στις 18:13 μ.μ μία οικογένεια που βρίσκεται στο σπίτι της στο Νέο Βουτζά επικοινωνεί με το 199 την ώρα που η αυλή τους φλέγεται και το αυτοκίνητό τους έχει καεί: Μέλη οικογένειας τηλεφωνούν στο 199 και λένε στον τηλεφωνητή – χειριστή: «Γύρω γύρω τώρα καίγονται όλα, έχουν καεί όλα εμείς είμαστε μέσα, έχει πολύ καπνό... χάλασε το αυτοκίνητό μας, κάηκε, τί λετε τώρα;...». Η απάντηση που δίνει ο χειριστής - τηλεφωνητής στους συγκεκριμένους πολίτες είναι: «Σιγά σιγά προς την παραλία δεν μπορείτε να πάτε; Έχετε αυτοκίνητο;» Τότε μία γυναίκα ακούγεται να του απαντά: «Όχι ρε παιδιά αφού έχω μωρό 13 μηνών και πόσο θα αναπνεύσει λίγο, δεν ξέρω, κάντε κάτι».

- Δυο λεπτά αργότερα χειριστής - τηλεφωνητής «αντί να προβεί στην αποστολή δυνάμεων για τη διάσωση των κινδυνευόντων στην ως άνω οικεία διαβιβάζει το συμβάν στο ΚΕΠΠ αναφέροντάς του: «ο Δήμος δεν μπορεί να βάλει ένα αυτοκίνητο για να βοηθήσει, τα δικά μας σβήνουν». Το ΚΕΠΠ του απαντά: «Ναι παιδιά όμως δεν γίνεται όλοι εσείς να παίρνετε μόνο το δικό μου τηλέφωνο, έχει και δίπλα τρία τέσσερα εδώ πέρα» και συνεχίζοντας, αναφέρει: «αυτή η κυρία δεν γίνεται να πάρει τηλέφωνο το 100 να πάει ένα περιπολικό; Αυτά που είπε σε εσένα δεν μπορούσε να τα πει στο 100;».

- Στις 18:57 μ.μ πολίτης από το Μάτι επικοινωνεί με το 199 ενημερώνοντάς τους για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν τρεις γυναίκες καθώς έξω από το σπίτι τους καίγονταν δέντρα. Ο πολίτης ζήτησε βοήθεια για τη διάσωση και μεταφορά των γυναικών σε ασφαλή περιοχή και ο τηλεφωνητής – χειριστής του απάντησε: «Ντάξει ....παρα πολλά περιστατικά όμως που είναι έτσι αντίστοιχα με τα δικά σας και κατασκηνώσεις.... προσπαθούμε να εκκενώσουμε και γίνεται χαμός» και «να σας πω, πάρτε και το 100 την αστυνομία αν μπορούν να κάνουν και αυτοί μεταφορά».

Τέλος, όταν κάποια γυναίκα υπάλληλος του ξενοδοχείου «Ραμάντα» ζήτησε από το 199 την εκκένωσή του, γιατί καίγονταν τα αυτοκίνητα στο εξωτερικό πάρκινγκ, ο τηλεφωνητής κάλεσε το ΚΕΠΠ, για να διαβιβάσει την αστυνομία το περιστατικό.

Σοκ ωστόσο προκαλεί και το εξής σημείο της εισαγγελικής διάταξης: «Μόνο δε προκειμένου να καταδειχθεί εμφατικά η στάση ευτυχώς ορισμένων οργάνων του Π. Σ παρατίθεται και η συνομιλία του αξιωματικού του Π.Σ. με τον αξιωματικό υπηρεσίας του "199" όταν είπε χαρακτηριστικά για τους κινδυνεύοντες στην περιοχή της Κινέτας: «Τώρα να καούν για να βάλουν μυαλό ρε φίλε....Ναι μπορεί να έχουμε 50 νεκρούς για πλάκα για τον κάθε β@@@@ τώρα....Τα όρνια να μείνουν εκεί».

ΣΧΟΛΙΑ (102)

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί !

Ο Ελληνικός λαός θα τιμωρήσει τους αλαζόνες της εξουσίας και τους ανίκανους να διαχειριστούν σοβαρές καταστάσεις που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών ! Γι' αυτό άλλωστε ακόμα και στην ''πληρωμένη'' δημοσκόπηση της ΚΟΝΤΡΑ=ΑΥΡΙΑΝΗΣ η διαφορά είναι στις 4.5 μονάδες !! Με τη διαφορά όμως ότι οι γκαιμπελίσκοι της παραπληροφόρησης, δεν αναφέρουν ότι η έρευνα έγινε ΜΟΝΟ ΣΕ ΝΕΟΥΣ έως 35 χρόνων , που φαίνεται ότι γυρίζει την πλάτη στους ανίκανους ! Ασφαλώς για τους ψηφοφόρους της μεγαλύτερης ηλικίας η διαφορά είναι χαώδης και το γνωρίζουν !!!! Εξάλλου , αφού και η ΚΟΝΤΡΑ λέει 4,5 μονάδες , φανταστείτε πόση είναι η πραγματική διαφορά ! Τουλάχιστον η ΔΙΠΛΑΣΙΑ !!!

Ai SiHTiR RE

ΑΘΛΙΟΙ, ΚΑΡΑΝΙΚΑ-ΝΟΙ, ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΘΛΙΑ κομματικά σφυροζόσκ@τ@ ενός πανάθλιου κομματικού φασιστερού κράτους, με την πρασινοροζουλί γλιτσόμυξα να ρέει από τα μπατζάκια της σιχαμερής πλέμπας που τους στηρίζουν ακόμη και μοστράρουν τις άθλιες ασχημόφατσες τους σε κλειστές συγκεντρώσεις των τσυριζόσκ@των. Αυτή είναι η ζημιά που έκανε το πρώην αχρηστερό πατσόκ που μετακινήθηκε σύσσωμο στο ψοφοδεή βρωμοψύριζα για συνεχίζουν να ΚΛΕΒΟΥΝ το δημόσιο, η αχρηστίλα, η ανευθυνότητα, η αυθάδεια, ο κουτσαβακισμός, η ασχήμια σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής και δημόσιας ζωής.

Σώματα (αν-) ασφαλείας

Όλα τα σώματα ασφαλείας είναι παρασιτικά και λειτουργούν κατά βάθος εις βάρος του πολίτη, αλλά την πρωτοκαθεδρία έχει η πυροσβεστική. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να συντηρούμε σε κάθε πόλη πυροσβεστική ακόμα και σε περιοχές που οι πυρκαγιές είναι σπάνιο φαινόμενο. Έχουν κάνει και σχολή τρομάρα τους. Φυσικά όταν τους χρειάζεσαι όχι μόνο είναι απών αλλά ακούς και τις εξυπνάδες τους αφού η πολλή τεμπελιά τους κάνει και θρασείς. Απόλυση όλων των παρασίτων και παραμονή προσωπικού ίσα ίσα για την συντήρηση του εξοπλισμού.

...

Δεν πρέπει να σας εκπλήσσει τίποτα από όλα αυτά. Όταν επί 40 χρόνια και μέχρι και σήμερα στελεχώνεις τις υπηρεσίες με ακατάλληλους ανθρώπους μόνο και μόνο για να βολέψεις το γνωστό σου, το αποτέλεσμα είναι αυτό. Δεν ξέρω τι άλλο περιμένατε να γίνει όταν ζητούσατε να βολέψουν "το παιδί" σε μία θεσούλα.

bill

Και να προσθεσω ενα περιστατικο πανω στην ανικανοτητα που ανεφερεις...Τυπος εδω που μενω μπηκε στο σωμα<με μεσο φυσικα>με ενα μικρο προβλημα....ΦΟΒΑΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ!!!!!!!και επειδη δεν μπορουν να των διωξουν τι να των κανουν των εβαλαν τηλεφωνιτη και παει ενα 24ωρο υπηρεσια και καθετε καπακι 2 συν τα ρεπο,δηλαδη δουλευει 8 με 9 φορες των μηνα σε μερος που ζητημα να χτυπησει μια φορα το τηλ!!!!μισθος 1650 τωρα......αυτα.

Διαβάζω σχόλια για το τι είναι οι Έλληνες

Οι Έλληνες αγαπητοί είναι νυκοκυραίοι, δουλευτάδες, οικογενειάρχες κ άνθρωποι με ήθος κ αξιοπρέπεια. Οι αλβανοί, οι πακιστανοί κ οι συριζαίοι που μας καταικώθηκαν δεν είναι Έλληνες. Είναι άλλοι λαοί με άλλα ήθη κι άλλες νοοτροπίες. Δεν μου φταίνε οι άλλοι λαοί που ήρθαν στην χώρα μου. Καλοδεχούμενοι αρκεί να μάθουμ κ να υποχρεωθούν να ζουν με τους νόμους κ τους κανόνες της χώρας μου. Όσο για τους ΔΥ που διαβάζουμε τις συνομηλίες τους, υπάρχουν κ εξαιρέσεις σε κάθε λαό. Αυτοί που δεν μορφώθηκαν, που βολεύτηκαν, που μίσησαν τον άνθρωπο γιατί ο κομπλεξισμός τους κ η τεμπελιά τους αυτό τους ορμηνεύει. Κ υπάρχουν κι οι αριστεροί αλλά αυτοί δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν ιερό κ όσιο, είναι απάτριδες κ ανίερα πλάσματα που εχθρεύονται κάθε τι ενάντια στην ψευτοιδεολογία τους. Οι Έλληνες δεν είναι σκάρτοι, έχουν όμως σκάρτους πολιτικούς κ αγνώμονες «επισκέπτες» - μετανάστες.

...

Οι δουλευτάδες με το ήθος και την αξιοπρέπεια φοροδιαφεύγουν και μικροπαρανομούν κάθε φορά που μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι. Δε με πιστεύεις; Πήγαινε και στάσου σε μία οποιαδήποτε πολυσύχναστη διασταύρωση και μέτρα πόσοι θα περάσουν με κόκκινο. Αυτό είναι το ήθος και το φιλότιμο του Ελληνάρα.

rembrandt

Και ομως κυριοι!Οσο και να καει αυτος ο λαος μυαλο δεν βαζει.Αποδειξη το οτι επι δεκαετιες αυτος ο λαος ψηφιζει εκεινους που τον πνιγουν,τον καινε ζωντανο,τον βιαζουν,τον σκοτωνουν,του μειωνουν μισθο,συνταξεις και αυτος χειροκροτα και χορευει στο Συνταγμα.Μην απορησετε για το οτι οι οικογενειες αυτων που καηκαν θα ψηφισουν παλι τους ιδιους η τον επομενο ``καταλληλοτερο``.

ΑΡΗΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

bigbang

Η βασική διαφορά μεταξύ σταλινο-κρατικού και ιδιωτικού τομέα είναι ότι στον πρώτο (1) πληρώνεις με τη βία, (2) για να μοιράζουν μεταξύ τους τα λεφτά σου και (3) μετά να κάνουν τις πάπιες και να πουλάνε τρέλα. Ο ορισμός του θράσους, της απατεωνιάς, του κυνισμού και της αποποίησης ποινικής ευθύνης. Οι σοβιετίες έχουν και την αξία τους και φυσικά δεν τους αναλογούν στο ελάχιστο οι φόροι δανίας. Δεν θα ξεχαστεί το Μάτι, ούτε όσα ανήκουστα βίωσαν οι άνθρωποι εκεί.

Αλεξ

Ονοματάκι ο "τώρα να καουν να βάλουν μυαλό" παρακαλώ.

Καλυψώ

Α ρε ΠΑΣΟΚΑΡΑ πόσους βόλεψες...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

police_ar

«Ο 49χρονος που έχασε τη ζωή του πυροβόλησε ενώ είχε ήδη βληθεί στο θώρακα και έπεφτε με τα γόνατα στο έδαφος, βαριανασαίνοντας», κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας  - «Μιλούν τα αντικειμενικά ευρήματα», δηλώνει ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου που νοσηλεύετε φρουρούμενος  

msd-vianex

Oι εταιρείες MSD & BΙΑΝΕΞ ανακοινώνουν τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στη διανομή και προώθηση του καρδιομεταβολικού χαρτοφυλακίου της MSD. Νέο επιχειρησιακό μοντέλο για την MSD μέσω καινοτόμων και ψηφιακών εργαλείων