Αλλαγές στη Γ' Λυκείου: Αυξάνονται ύλη και διδακτικές ώρες

4476437

Αναφέρονται τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού με κοινό εξεταζόμενο εξάωρο μάθημα τα Νέα Ελληνικά και τρία εξεταζόμενα εξάωρα μαθήματα σε κάθε Ομάδα

Αλλαγές επί αλλαγών κάνει το υπουργείο Παιδείας στο θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιοποίησε την πρότασή του για τα Προγράμματα Σπουδών της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου όπως έχει αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας διευκρινίζοντας τα εξής:

Οπως ανακοινώθηκε “Τα Προγράμματα Σπουδών στηρίζονται στη δομή της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, όπως έχει εξαγγελθεί στις 3/9/2018, βασικό στοιχείο της οποίας είναι οι τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού με κοινό εξεταζόμενο εξάωρο μάθημα σε όλες τα Νέα Ελληνικά, και τρία εξεταζόμενα εξάωρα μαθήματα σε κάθε Ομάδα (Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας).

Επιπλέον, τα Προγράμματα Σπουδών συμπληρώνονται με την Φυσική Αγωγή (2 ώρες), τα Θρησκευτικά (1 ώρα) και μαθήματα επιλογής (ένα μάθημα 2 ωρών) (ξένες γλώσσες και σχέδιο).

Το ΙΕΠ τονίζει οτι “Τα Προγράμματα Σπουδών αποσκοπούν στην εξασφάλιση της δυνατότητας των εκπαιδευτικών να σχεδιάζουν τα μαθήματα και να επιτελούν το έργο τους στην τάξη με άνεση χρόνου. Για τον λόγο αυτόν, η γενναία αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εξεταζόμενων μαθημάτων συνοδεύεται από μία προσεκτική και λελογισμένη αύξηση της ύλης.

Τα προγράμματα που δημοσιοποιούνται έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στη νέα δομή, θα ισχύσουν, στη μορφή που προτείνονται, κατά το σχολικό έτος 2019-2020, υποστηρίζονται δε από τα διαθέσιμα σχολικά εγχειρίδια”.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (4)

μανα εξεταζόμενου

Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου δυστυχώς ο αγώνας των μαθητών και των οικογενειών τους γιατί εαν τους ενδιέφερε ως "δήθεν " αριστεροί και θα ειχαν και τη συμφωνη γνώμη της κοινωνιας, ήταν να χτυπήσουν την ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ , βλέπετε όμως να μιλούν; ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ...!!!!!!γιατί άραγε;;;;;; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Αλ6 ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ . ΚΟΤΟΥΛΑ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕΣ(όχι πως δεν το φανταζόμασταν αλλά να χουμε να λέμε..)ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΛΑΧΑΝ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΦΤΑΣΟΥΝ....

ζουγκλα

δεν συμφέρει ο κόπος για πανελλήνιες, τζάμπα λεφτά και χρόνος. γιατί στην ουσία δεν κερδίζει κανένας εδώ με απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακό. το καλύτερο είναι να μάθουμε να δουλεύουμε σε ΟΛΕΣ τις δουλειές και να μη δίνουμε καμία δουλειά σε αλλοδαπούς. Έτσι θα πάει μπροστά η Ελλάδα.

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ . . . ΦΥΓΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ . . . ΓΙΝΟΥΝ. ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ.

Κάνεις λάθος

Οι αλλαγές που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις ΠΑΝΤΟΤΕ εφαρμόζονται τουλάχιστον για πέντε χρόνια και μετά μπορούν να αλλάξουν. Επί τη ευκαιρία, κομμένοι οι φιλόλογοι από τη διδασκαλία της ιστορίας σε γυμνάσια και λύκεια, γενίκευση της διδασκαλίας της κοινωνιολογίας ακόμη και στο γυμνάσιο ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική αντίληψη της κοινωνικής πραγματικότητας και εισαγωγή ακαδημαικών κριτηρίων (μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών) για την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών.

Adekastos

Καρμπον το σύστημα των δεσμών

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thes_metro_main

Στον χώρο πρόκειται να μεταφερθεί τις επόμενες εβδομάδας ο πρώτος συρμός του μετρό από την Ιταλία και στη συνέχεια ορισμένοι ακόμη, με τους οποίους θα ξεκινήσουν δοκιμές αρχικά στον χώρο του αμαξοστασίου και στη συνέχεια και εκτός

dei

Από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10% - Τσεκούρι και στην έκπτωση προπληρωμής - Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ «πανηγυρίζει» επειδή δεν έγιναν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος!

7
nkosmos0

Το ψυχολογικό - συναισθηματικό προφίλ της μάνας που πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι πριν αυτοκτονήσει προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αρχές για να εξηγήσουν την αδιανόητη τραγωδία - Προβληματίζουν οι μαρτυρίες ότι ήταν ήρεμη πριν πέσει στο κενό και περιμένουν απαντήσεις από το άμεσο περιβάλλον της

1