Αλλαγές στη Γ' Λυκείου: Αυξάνονται ύλη και διδακτικές ώρες

4476437

Αναφέρονται τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού με κοινό εξεταζόμενο εξάωρο μάθημα τα Νέα Ελληνικά και τρία εξεταζόμενα εξάωρα μαθήματα σε κάθε Ομάδα

Αλλαγές επί αλλαγών κάνει το υπουργείο Παιδείας στο θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιοποίησε την πρότασή του για τα Προγράμματα Σπουδών της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου όπως έχει αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας διευκρινίζοντας τα εξής:

Οπως ανακοινώθηκε “Τα Προγράμματα Σπουδών στηρίζονται στη δομή της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, όπως έχει εξαγγελθεί στις 3/9/2018, βασικό στοιχείο της οποίας είναι οι τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού με κοινό εξεταζόμενο εξάωρο μάθημα σε όλες τα Νέα Ελληνικά, και τρία εξεταζόμενα εξάωρα μαθήματα σε κάθε Ομάδα (Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας).

Επιπλέον, τα Προγράμματα Σπουδών συμπληρώνονται με την Φυσική Αγωγή (2 ώρες), τα Θρησκευτικά (1 ώρα) και μαθήματα επιλογής (ένα μάθημα 2 ωρών) (ξένες γλώσσες και σχέδιο).

Το ΙΕΠ τονίζει οτι “Τα Προγράμματα Σπουδών αποσκοπούν στην εξασφάλιση της δυνατότητας των εκπαιδευτικών να σχεδιάζουν τα μαθήματα και να επιτελούν το έργο τους στην τάξη με άνεση χρόνου. Για τον λόγο αυτόν, η γενναία αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εξεταζόμενων μαθημάτων συνοδεύεται από μία προσεκτική και λελογισμένη αύξηση της ύλης.

Τα προγράμματα που δημοσιοποιούνται έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στη νέα δομή, θα ισχύσουν, στη μορφή που προτείνονται, κατά το σχολικό έτος 2019-2020, υποστηρίζονται δε από τα διαθέσιμα σχολικά εγχειρίδια”.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

μανα εξεταζόμενου

Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου δυστυχώς ο αγώνας των μαθητών και των οικογενειών τους γιατί εαν τους ενδιέφερε ως "δήθεν " αριστεροί και θα ειχαν και τη συμφωνη γνώμη της κοινωνιας, ήταν να χτυπήσουν την ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ , βλέπετε όμως να μιλούν; ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ...!!!!!!γιατί άραγε;;;;;; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Αλ6 ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ . ΚΟΤΟΥΛΑ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕΣ(όχι πως δεν το φανταζόμασταν αλλά να χουμε να λέμε..)ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΛΑΧΑΝ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΦΤΑΣΟΥΝ....

ζουγκλα

δεν συμφέρει ο κόπος για πανελλήνιες, τζάμπα λεφτά και χρόνος. γιατί στην ουσία δεν κερδίζει κανένας εδώ με απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακό. το καλύτερο είναι να μάθουμε να δουλεύουμε σε ΟΛΕΣ τις δουλειές και να μη δίνουμε καμία δουλειά σε αλλοδαπούς. Έτσι θα πάει μπροστά η Ελλάδα.

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ . . . ΦΥΓΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ . . . ΓΙΝΟΥΝ. ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ.

Κάνεις λάθος

Οι αλλαγές που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις ΠΑΝΤΟΤΕ εφαρμόζονται τουλάχιστον για πέντε χρόνια και μετά μπορούν να αλλάξουν. Επί τη ευκαιρία, κομμένοι οι φιλόλογοι από τη διδασκαλία της ιστορίας σε γυμνάσια και λύκεια, γενίκευση της διδασκαλίας της κοινωνιολογίας ακόμη και στο γυμνάσιο ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική αντίληψη της κοινωνικής πραγματικότητας και εισαγωγή ακαδημαικών κριτηρίων (μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών) για την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών.

Adekastos

Καρμπον το σύστημα των δεσμών

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loutraki_ar

Δείτε βίντεο πώς ξεκίνησε η φωτιά - Οι προσπάθειες κατάσβεσής της αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα - Δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού, ενώ 169 πυροσβέστες συνολικά δίνουν τη μάχη από το έδαφος 

7
epeisodia_exarcheia_koumoundourou_m

Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, εμπρησμό, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων