Πανελλαδικές: Δεν θα μετράει τελικά ο βαθμός απολυτηρίου

Πανελλαδικές: Δεν θα μετράει τελικά ο βαθμός απολυτηρίου

Δειλιάζει να φέρει το νέο σύστημα εν μέσω προεκλογικής περιόδου το υπουργείο - Τέσσερα συν ένα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα - Κοινωνιολογία αντί Λατινικών - Θα συνεξετάζονται Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία

panelladikes-allages-ena
Μόνο δραστικές δεν πρόκειται να είναι οι αλλαγές που ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όπως όλα δείχνουν, το νομοσχέδιο έχει «στρογγυλευθεί» κατά το δυνατόν, ώστε αν τελικά έρθει προς ψήφιση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να μην προκαλέσει κατά το δυνατόν καθόλου.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα μετράει καθόλου στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή σε κάποια σχολή. Παράλληλα, αν και ισχύει η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο, πρακτικά αυτό θα αφορά σε σχολές με βάση κάτω των 9.000 μορίων.

Κατά τα άλλα, τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα παραμένουν τέσσερα, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει επιλέξει ο μαθητής (Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Πληροφορική), όμως πλέον τα Λατινικά αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία θα εξετάζονται μαζί.

Η διδακτέα ύλη της Κοινωνιολογίας μάλιστα θα είναι μια συρραφή της διδακτέας ύλης που υπάρχει σήμερα για το μάθημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης