Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Η απόφαση για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης - Αναμένεται και η απόφαση επί των ποινών

lebidakis_ar
Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου που ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης, οι κατηγορούμενοι, όπως γράφει το e-kriti.gr, κρίθηκαν ένοχοι ως εξής:

- Kαι οι 12 για αρπαγή, δύο εξ αυτών μόνο για απλή συνέργεια: ο 39χρονος Ρεθυμνιώτης και ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης από την Αθήνα)

- Kαι oi 12 ένοχοι για απόπειρα εκβίασης με τους τέσσερις για απλή συνέργεια: Ο 46χρονος ακτιβιστής, ο 39χρονος Ρεθυμνιώτης, 0 41χρονος Ρεθυμνιώτης από την Αθήνα, ο 44χρονος Ρεθυμνιώτης, ιδιοκτήτης της μάντρας)

- Έξι εκ των κατηγορουμένων για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης: Ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης, ο 41χρονος φύλακας, ο 44χρονος Ρεθυμνιώτης, ο 47χρονος «παππούς»

- Τέσσερις για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: Ο 44χρονος Ρεθυμνιώτης, ιδιοκτήτης της μάντρας, ο 41χρονος φύλακας, ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης, ο 23χρονος από τα Σφακιά

- Τέσσερις για κατοχή πολεμικού τυφεκίου και οπλοφορία: Ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης, ο 23χρονος από τα Σφακιά, ο 47χρονος «παππούς», ο 46χρονος ακτιβιστής.

Την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων είχε προτείνει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλοι τους είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, συμμετέχοντας στην εγκληματική οργάνωση που απήγαγε τον επιχειρηματία. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη η έρευνα να επεκταθεί και σε επιπλέον τέσσερα άτομα, προκειμένου να καταδειχθεί ή όχι η εμπλοκή τους, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου του 2018, οπότε και ενώπιον της Έδρας εμφανίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Κλείσιμο
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν συνολικά 12 άτομα. Από τους 12 κατηγορούμενους, οι 8 ήταν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Δείτε βίντεο: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη
Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης