«Βράζει» η βόρεια Ελλάδα για το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα

sillalitirio-mak

Αισθητή είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων που πρωτοστατούν ώστε ο κόσμος μαζικά να διαδηλώσει στην Αθήνα

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των λεωφορείων, απ΄ολόκληρη την Ελλάδα, που δημοσιοποιούνται στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία») για την ενημέρωση όσων θέλουν να βρεθούν την Κυριακή στην Αθήνα, ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει τη μεγάλη κινητοποίηση, όπως συνέβη και πριν από ένα χρόνο με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι μαζική και δεν θα μπορέσει να περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές, που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που χαρίζει όνομα, εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια.

«Ξαφνιάστηκαν, Δεν περίμεναν ότι μέσα σε μια εβδομάδα μπορούμε να διοργανώσουμε συλλαλητήριο, που θα αποδειχθεί πολύ πιο μαζικό από το προηγούμενο και σίγουρα δεν θα μπορούν να το παραβλέψουν» λέει στο protothema.gr το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ.Μιχάλης Πατσίκας, καταγγέλλοντας προσπάθειες εκφοβισμού ώστε να μην φτάσει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος.

Στην Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τα περυσινά συλλαλητήρια, αισθητή είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων που πρωτοστατούν ώστε ο κόσμος μαζικά να διαδηλώσει στην Αθήνα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσω της καμπάνιας «Respect the Truth» (Σεβασμός στην Αλήθεια) που έχει ξεκινήσει στα social media, ζητάει από τους Μακεδόνες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Κυριακής. Ο ίδιος, έχει προτείνει και έχει επιτύχει την έκδοση ψηφίσματος κατά της Συμφωνίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, το οποίο απέστειλε στους βουλευτές όλης της χώρας, ώστε να ενημερωθούν αφενός για τις θέσεις της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αφετέρου να λάβουν το μήνυμα της καταψήφισης της συμφωνίας όποτε κι αν αυτή έρθει στη Βουλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τον πρόεδρό της -δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης- Λάζαρο Κυρίζογλου, να δρομολογεί για το πρωί της Κυριακής έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει πανελλαδική αντίδραση αιρετών της Τ.Α. και αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που υπάρχει σκέψη να κατατεθεί ως αίτημα δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Να σημειωθεί πως 67 συνολικά δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και μόνο 5 δηλώνουν υπέρ ή κρατούν ουδέτερη στάση.

Αισθητή είναι πλέον και η κινητοποίηση της Εκκλησίας, ειδικά στην Μακεδονία και στην Θράκη. Ήδη 22 μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας, ζήτησαν μ΄ επιστολή τους προς κυβέρνηση και βουλευτές να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Όσον αφορά τους συλλογικούς φορείς, μαζική είναι η πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής, όχι μόνο από συλλόγους Μακεδόνων, αλλά επίσης Ποντίων, Βλάχων, Θρακιωτών, Σαρακατσάνων κ.α.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και πρωτοβουλιών, που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν σε αυτήν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν δήμαρχοι από την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτιζικώστας.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν κινήσεις που μπορούν να κάνουν, ώστε να εμποδίσουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση και -μεταξύ άλλων- κατέληξαν σε έκτακτες γενικές συγκλήσεις Δημοτικών Συμβουλίων στους δήμους αλλά και σε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

«Πάμε να το ξανακάνουμε όπως πέρυσι. Το συλλαλητήριο του περασμένου Φεβρουαρίου στην Αθήνα, καθυστέρησε την προδοσία κατά έναν χρόνο. Τώρα θα την αποτελειώσει» λέει με νόημα ο κ.Γεώργιος Τάτσιος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ (462)

Μετανάστης-προσφύγας από Ελλάδα προς άλλες χώρες

Χιλιάδες Ελλήνων μεταναστών-προσφύγων από Ελλάδα προς άλλες χώρες διαπρέπουν, προοδεύουν, κάνουν παιδιά, δημιουργούν ιστορία, περηφανεύονται για τους απογόνους τους, χωρίς να λένε συνέχεια ότι είναι (ή ήταν) Έλληνες, χωρίς να διδάσκουν στα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα, χωρίς να χρειάζονται την Ελλάδα ή τους λεγόμενους Έλληνες.

Ρε οοοουστ απο δω...

....που σας βαλανε εδω μεσα και μας πουλατε και πνευμα. Αντε αμολατε ακριδες!!! Αρκετα βδελλες !!!

Τατος

Λόγω ισως του ότι η συγκέντρωση γίνεται έξω από τη Βουλή....η οποία είναι στην Αθήνα ...λέω εγω τωρα...αλλά με τη λογική τη δικη σου τι σηκώθηκε ο Παύλος Μελάς από την Αθήνα να πάει στη Μακεδονία να πολεμήσει...συνέλθετε σας παρακαλώ

Καγιαλές

Σε μια εποχή όπου αργυρώνητοι βαλιτοφόροι,μολύνουν την ζωή μας και την δημοκρατία στην πατρίδα μας ,ας θυμηθούμε τον Κυριάκο Μάτση,που με περιφρόνηση πέταξε στα μούτρα τα αργύρια της προδοσίας του αγώνα στους ολίγιστους βρετανούς λέγοντας τους την αιώνια φράση της τιμής και της αξιοπρέπειας του γένους:"Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα,αλλά περί αρετής".Ο Κυριάκος Μάτσης έπεσε μαχόμενος κερδίζοντας την αιωνιότητα σε αντίθεση με τις γύρω μας περιφερόμενες μηχανές παραγωγής κοπράνων,που θα καταλήξουν στην χωματερή της ιστορίας ως εφιάλτες...Τούτες τις ώρες ας στρέψουμε την καρδιά μας σ΄αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα...

Ο Λούλης, ο γνήσιος©

Σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν επαναστάτες μου! Βάλτε και τις φούστες που φορούσαν οι αρχαίοι και κατεβείτε στο καρναβάλι της Κυριακής και στις εκλογές του Οκτώβρη θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ με την αυτοδυναμία που θα πάρει ο Αλέξης. Και η Μακεδονία σας πάει, μας τέλειωσε.

kyriakos

Ζεις στη Θεσσαλονίκη και θες να ονομάσεις Μακεδονες τους Σκοπιανούς. Λατζερη, σωγαμπρε, από τη Θεσσαλονίκη χαίρεσαι που είσαι νότιος Μακεδόνας; Αρρωστε που σ' έχουν καλιμπραρει όταν ήσουν μικρός και γι αυτό υποστηρίζεις όλους τους παιδεραστές. Γιατί δεν λες ότι είσαι σλαβος; Γιατί ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι σλαβικης καταγωγής; Γιατί δεν λες ότι επιθυμείς απόσχιση Ελληνικών εδαφών;

kyriakos

Ζεις στη Θεσσαλονίκη και θες να ονομάσεις Μακεδονες τους Σκοπιανούς. Λατζερη, σωγαμπρε, από τη Θεσσαλονίκη χαίρεσαι που είσαι νότιος Μακεδόνας; Αρρωστε που σ' έχουν καλιμπραρει όταν ήσουν μικρός και γι αυτό υποστηρίζεις όλους τους παιδεραστές. Γιατί δεν λες ότι είσαι σλαβος; Γιατί ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι σλαβικης καταγωγής; Γιατί δεν λες ότι επιθυμείς απόσχιση Ελληνικών εδαφών;

kyriakos

Ζεις στη Θεσσαλονίκη και θες να ονομάσεις Μακεδονες τους Σκοπιανούς. Λατζερη, σωγαμπρε, από τη Θεσσαλονίκη χαίρεσαι που είσαι νότιος Μακεδόνας; Αρρωστε που σ' έχουν καλιμπραρει όταν ήσουν μικρός και γι αυτό υποστηρίζεις όλους τους παιδεραστές. Γιατί δεν λες ότι είσαι σλαβος; Γιατί ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι σλαβικης καταγωγής; Γιατί δεν λες ότι επιθυμείς απόσχιση Ελληνικών εδαφών;

Ερώτηση:

Αφού το θέμα αφορά τη Μακεδονία γιατί το συλλαλητήριο να μη γίνει στη Θεσσαλονίκη και να γίνει στην Αθήνα; Γιατί πρέπει εγώ που δεν είμαι Μακεδόνας και μένω Αθήνα να ταλαιπωρηθώ από τους κλειστούς δρόμους; Που θα πιω καφέ όταν παντού θα βρίσκονται ματ και τροχονόμοι;

Γιώργος

Καλώς ή κακώς η βουλή βρίσκεται στην Αθήνα, αν ήταν στη Θεσσαλονίκη τότε η συγκέντρωση θα γινόταν στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν σου αρέσει που ζεις στην πρωτεύουσα όπου βρίσκεται η βουλή της Ελλάδας μπορείς να μετακομίσεις γίδι.

Με απόδειξη τόσο, χωρίς απόδειξή πατριώτη πόσο ; Ε πόσο ;

Με κούφια λόγια δεν χτίζονται ούτε ανώγεια ούτε κατώγια ......

100%

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».Φρειδερίκος Νίτσε.

100%

μας έχουν ρίξει στον όλεθρο των μνημονίων στην εξαθλίωση , και έχουμε μια παρηγοριά να στεκόμαστε όρθιοι , την ιστορία μας , και αυτήν ,θέλουν να την παραχαράξουν τα ευραιόσκυλα

Κορίνθιος

Και όχι μόνο η Βόρεια Ελλάδα. Όλοι θα είμαστε εκεί

kyriakos

Πάμε για την τιμή μας, την τιμή των προγόνων μας και την τιμή των παιδιών μας.

Προς Παϊατάνθρωπους:Μήπως μετά τις Πρέσπες μπορούν να ακολουθήσουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ, ΚΡΗΤΗ;

Εφόσον υπάρχει συνταγματικό ή και άλλο νομικό κώλυμα από την ΜΗ υπογραφή του νόμου του σχεδίου της συμφωνίας των Πρεσπών, από τον Πρόεδρο των Σκοπίων για δημοσίευση στο ΦΕΚ τους, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η ρηματική διακοίνωση!!! ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ βήματος καθιστά τις περαιτέρω ενέργειες ΑΚΥΡΕΣ, για μελλοντική χρήση από ΝΔ, εκτός αν η ΝΔ συμφωνεί ΚΡΥΦΑ!!!! Να βγει δημόσια ο πρόεδρος της ΝΔ να κάνει δήλωση περί ΜΗ ΙΣΧΥΟΣ!!! Το διεθνές δίκαιο προβλέπει την ισχύ ή όχι σε τέτοιες κωλοτούμπες!!! Επιπλέον υπάρχει και άλλος λόγος μη εγκυρότητας. Ξεκίνησαν ήδη ΝΟΜΙΜΕΣ συνταγματικά ενέργειες στην ΠΓΔΜ για την εντός 3μήνου συγκέντρωση 150.000 υπογραφών για διενέργεια δημοψηφίσματος με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ερώτημα σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ, δεδομένου ότι το προηγούμενο ερώτημα έχει σχέση με ΝΑΤΟ και ΕΕ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!!!!. Αυτό αποτελεί ενέργεια ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ αναμονής του ελληνικού κοινοβουλίου άλλως λόγος ΑΚΥΡΩΣΗΣ!!! Ας φανταστούμε μετά από μήνες δημοψίφισμα το οποίο θα λέει ΟΧΙ σ’ αυτή την ονομασία των Πρεσπών. Να βγει δημόσια ο πρόεδρος της ΝΔ να κάνει δήλωση!!! Συμπερασματικά, αν η επιλεκτική υπογραφή από Αμερικανόφιλους υποτεταγμένους θεωρείται δημοκρατικές διαδικασίες και οτιδήποτε άλλο είναι αντιδημοκρατικό, τότε καταλαβαίνουμε τι διακρατικό καλαμπούρι παίζεται. Σανός για το πόπολο!!!!! Ξυπνάτε πρόβατα!!! «Κανένα πρόβατο δεν γλύτωσε το Πασχαλινό σφάξιμο, βελάζοντας»

Μήπως να στέλναμε τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ να φυλάει αυτούς τους αριστερούς τερμίτες;

Μήπως οι διεθνείς συμφωνίες για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν τυχόν διεθνείς ΑΘΕΜΙΤΕΣ, για τα διεθνή «συναλλακτικά» ήθη, πρακτικές, ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ; Μήπως η δικαιοσύνη (όσοι δεν έχουν άπλυτα ή δεν δώσει αφορμές για πιέσεις τύπου ....ΣΚΟΠΙΩΝ) πρέπει να ΤΑΡΑΞΕΙ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όλο αυτό το βολευταριό; Μήπως όσοι ψηφίσουν τις Πρέσπες τύχουν κατάλληλης δικαστικής «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ» σε κατάλληλο χρόνο μετά την κάθαρση από την αριστερή εθνομηδενιστική κοινοβουλευτική χούντα και τους συναφείς αριστερούς τερμίτες; Μήπως η αντιπολίτευση ξεκινήσει να δουλεύει από ΤΩΡΑ κατάλληλο σχέδιο για ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της συμφωνίας, μέχρις ότου έχουμε τροποποιήσεις ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ; Έχει τόσους ειδήμονες ώστε να μπορεί, ή μήπως όχι; (Π.Χ. Κλείσιμο συνόρων προς Σκόπια –με κάποια δικαιολογία-και διέξοδο στη θάλασσα της περίκλειστης χώρας προς την Αδριατική [μέσω Αλβανίας] και όχι υποχρεωτικά ΜΕΣΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;) Το λέω γιατί αν υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί ή να ακυρωθεί «εν τοις πράγμασι», να δω πως θα πιάσει τους επιτήδειους εμπλεκόμενους κωλοπιλάλα μη χάσουν τα οιοδήποτε «bonus», «εφάπαξ», «δούναι και λαβείν»..... ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ. Ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Γερμανοί ούτε ο Σόρος!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

blatt34

Πρόκειται για μια ασθένεια με σκληρό πρόσωπο, δύσκολη διάγνωση, η οποία εκτιμάται ότι επηρεάζει στη χώρα μας περίπου 14.000 ασθενείς - Ο Αμερικανός τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε εχθές γνωστό ότι διαγνώστηκε με PPMS

times535

Το Airbnb έχει απογειώσει τις τιμές των ενοικίων οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες φοιτητές και γονείς που ψάχνουν για στέγη στην Αθήνα-  Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς φέτος τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με την ήδη «τσιμπημένη» περσινή χρονιά - Καλύτερες οι συνθήκες στις άλλες φοιτητουπόλεις

1
elliniko_foyrnos

Στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Λ. Ιασωνίδου - Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες