Οι Αγιορείτες λένε «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

makedonia_sila

Αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Να σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού, προχωρώντας σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, ζητά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Επίσης η Ιερά Κοινότητα στην έκτακτη σύναξη του πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

«Ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος», υπογραμμίζει κλείνοντας η ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της πρός την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας πρός ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.

Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την δειξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός.

Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται εις Αθήνας την ερχομένη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.

Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ (95)

ZZ

Επειδή κάποιους ενοχλεί ο ΣΤΑΥΡΟΣ στην σημαία να τους ενημερώσω ότι ΣΤΑΥΡΟ στην σημαία τους έχουν πολλές χώρες . Σημαίες κρατών με σταυρούς: Σημαία Αγίου Μαρίνου - Σημαία Γεωργίας- Σημαία Βατικανού - Σημαία Δανίας- Σημαία Ελλάδας- Σημαία Ελβετίας- Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου- Σημαία Ισλανδίας- Σημαία Γκέρνσεϊ- Σημαία Λίχνενσταϊν- Σημαία Μάλτας- Σημαία Νορβηγία- Σημαία Ρωσσίας με δικέφαλο αετό και τον Άγιο Γεώργιο - Σημαία Σαρδηνίας- Σημαία Σερβίας- Σημαία Σκωτίας- Σημαία Σλοβακίας- Σημαία Σουηδίας - Σημαία Φινλανδίας- Σημαία Νέας Ζηλανδίας - Σημαία Αυστραλίας - Σημαία Τόνγκα - Σημαία Τουβαλού - Σημαία Μαυροβουνίου - Σημαία Μολδαβίας - Σημαία των Νήσων Μάρσαλ- Σημαία Ισπανίας Κόπροι δεν σας ενοχλούν οι Μουσουλμανικές σημαίες με τα Ισλαμικά σύμβολα και σας ενοχλεί ο Σταυρός ?Και να σκάσετε θα τον έχουμε κουφάλες .

ηρεμια

Την Ελληνικη σημαια και το τι σημαινει καλο εφοσον μερικοι δεν ασχολειστε με αυτα,να μην σας ενδιαφερει.

Αγιορείτης Ντιντής

Θα έχει ..... γλυκά ; Εννοώ σαφώς αν θα έχει παλικάρια στη συγκέντρωση.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Η Παναγία ΔΕΝ θα αφήσει να πάρουν το όνομα της Μακεδονίας. Εκτός αν είναι θέλημα Θεού...

Αντί λαμογιο

Ήτανε θέλημα Θεού ή Ελλάδα να τουρκεψει......κάτσε να δεις, ποίος το είπε αυτό..... Ο Κολοκοτρώνης; όχι ο Παπαφλέσσας; όχι, το τρωκτικό και ανθελληνικο καθίκι Κοσμάς ο αιτωλος; τώρα μάλιστα μας πουλάτε και πατριωτισμό από πάνω

Το έχει ήδη αφήσει, από το 1945

Και στην πΓΔΜ στην Παναγία προσεύχονται και ορθόδοξοι χριστιανοί είναι. Φαίνεται ότι, επειδή εκεί είναι και φτωχότεροι, η Παναγία ακούει περισσότερο τις προσευχές τους. Το έχει δώσει η Παναγία το όνομα ήδη από το 1945. Από το 1945 έως το 1990, ως αυτόνομο κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας, η πΓΔΜ ονομαζόταν "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας". Από το 1991 ονομάζεται πια (σκέτο, χωρίς σοσιαλισμό) "Δημοκρατία της Μακεδονίας" κι έτσι σχεδόν την έχουν αναγνωρίσει όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου κι όλες οι ορθόδοξες που προσεύχονται κι αυτές στην Παναγία. Με τη Συμφωνία προβλέπεται η μετονομασία της πΓΔΜ, την οποία ζητάγαμε εμείς τα τελευταία 25 χρόνια. Για να δούμε, μήπως τουλάχιστον τώρα η Παναγία πάει με το μέρος μας κι αφήσει τουλάχιστον τη μετονομασία σε "Βόρεια" να γίνει...

Ορθόδοξος Χριστιανός

4000 χρόνια Ορθόδοξη Μακεδονία!!

Ορεστης

Η Μακεδονια δεν ειναι Ελληνικη και τι με νοιαζει εμενα αφου δεν ζω εκει.

Αγιορείτισα Μοναχή

Με αυταπάρνηση θα προτάξουμε τα στήθη μας στους Σκοπιανούς! Ελάτε να τα πάρετε!! Ελάτε!!!

Αντί μοναχός

Μην το λες έτσι μοναχή, (τα στήθη μάς) γιατί μπορεί να έρθουν και μετά τα στήθη σας θα γίνουν σαν τής αγελάδας

Αγιορείτισα Μοναχή

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Χριστιανος ορθοδοξος

Νατες παλι οι κυρητουσες τον Θεο της αγαπης!

ΨΗΛΑ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΨΗΛΑ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

babiniotis-bakoyiannis

Τρόπους αξιοποίησης του «Τοσίτσειου Σχολείου» που εκκενώθηκε σήμερα από την αστυνομία συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κ.Μπακογιάννης και ο καθηγητής - πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γ.Μπαμπινιώτης 

giatroi

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά εγκαλεί τους διοικητές των νοσοκομείων ότι δεν συμμορφώνονται στη δικαστική απόφαση που όριζε ότι οι μειώσεις μισθών στον ιατρικό κλάδο του ΕΣΥ είναι παράνομες 

astynomia-mixanes-ena

Οι δύο δράστες ηλικίας 19 και 56 χρόνων είχαν αρπάξει συνολικά 5.000 δηνάρια Σερβίας, 2.000 λέβα Βουλγαρίας, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα και προσωπικά έγγραφα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 4.500 ευρώ