Μανωλάδα: Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αθώωση για εμπορία ανθρώπων στα φραουλοχώραφα
Μετά από αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης - Η όποια απόφαση εκδοθεί δεν θα έχει έννομη συνέπεια για τους αθωωθέντες στη Μανωλάδα
Συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου που είχε ασκήσει με χρονοκαθυστέρηση τεσσάρων ετών, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης κατά της αθωωτικής απόφασης της γνωστής υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων και καταναγκαστικής εργασίας στις φυτείες φράουλας στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας (2012-2013), υπόθεση για την όποια τον Μάρτιο του 2017 η χώρα μας καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πλέον του Χαράλαμπου Βουρλιώτη στο Ποινικό Τμήμα την αναίρεση υποστήριξε και η ίδια η εισαγγελέας του Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.
Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Η όποια απόφαση εκδοθεί επί της αναίρεσης υπέρ του νόμου του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για τους αθωωθέντες, παρά μόνο νομολογιακού χαρακτήρα περιεχόμενο, αλλά είναι και μια καλή κίνηση «συμμόρφωσης» προς το Δικαστήριο του Στρασβούργου.
Όταν τίποτα δεν σε σταματά, προχωράς μπροστά, με ταχύτητα και δυναμισμό. Δημιουργείς, επικοινωνείς, διασκεδάζεις, ανακαλύπτεις, χωρίς να χάνεις στιγμή. Το Nova 5G και το πρόγραμμα Unlimited All είναι εδώ για να σε πάει πιο μακριά.
Οι διακοπές πλησιάζουν, τα σχέδια για αποδράσεις παίρνουν μπρος και η καλοκαιρινή διάθεση έχει ήδη ανέβει. Όμως για να απολαύσεις κάθε χιλιόμετρο με το Volkswagen σου, ξέγνοιαστα και με απόλυτη σιγουριά, υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσεις: τον τεχνικό έλεγχο.