Αδιανόητο: Γιατρός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγογραφήσεις έξι εκατ. ευρώ!

eopyy0

Ο γιατρός σε περιφερειακό δημόσιο νοσοκομείο δρούσε ανεξέλεγκτα την τριετία από το 2015 έως το 2017 - Ιδιαίτερα βαρύ το κατηγορητήριο εναντίον του

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά πάνω από έξι εκατ. ευρώ σε παράνομες συνταγές είχε γράψει ένας γιατρός σε περιφερειακό δημόσιο νοσοκομείο, ο οποίος δρούσε ανεξέλεγκτα για διάστημα τριών χρόνων και συγκεκριμένα από το 2015 έως το 2017.

Η συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

ΣΧΟΛΙΑ (89)

Μ.Γ.

Τσ-τσ-τσ-τσ !!....Καλα παλιοτερα ,αλλα συμβαινουν και τωρα , στην επικρατεια του Πολακη ??.....

kots

Ρε παιδιά επειδή ξέρω πως γίνεται η δουλειά, τα 6.2 εκ. δεν πήγαν στο γιατρό αλλά στο φαρμακοποιό. Ένα ποσοστό κατέληξε στη φαρμακευτική εταιρεία κι άλλο ένα στη φαρμακαποθήκη. Πιθανώς απ αυτά τα 6.2 εκ. ένα μικρό ποσό (μη φανταστείτε ότι είναι πάνω από 10.000 - 20.000 ευρώ) πηγαίνει στο γιατρό. αν δεν τον κοροιδέψουν. Αν έγινε κάτι, γιατί υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας. Τα κέρδη από το φάρμακο τα καρπώνεται ο φαρμακοποιός και η φαρμακευτική εταιρεία, τι δεν καταλαβαίνετε; Ο γιατρός συνταγογραφεί και ο φαρμακοποιός εισπράττει. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ζητήστε τό μου.

gps

τι ποσοστο προμηθειας εισπρατει περιπου ο γιατρος απο την συνταγογραφιση? και τι δωρα παιρνει απο τις εταιρειες?

Που είναι η πρόληψη

Το τι συνταγογραφεί ο κάθε γιατρός φαίνεται ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο. Ολο που χρειάζεται είναι κάποιος να τα βλέπει κάθε μέρα και το σύστημα να επεμβαίνει σήμερα όχι αύριο. Το ΕΟΠΥΥ με άλλα λόγια έχει τις δικές του ενοχές.

Ουτε αυτος θα απολυθει...

Φανταζομαι οπως και οι υπολοιποι επιορκοι, ουτε αυτος θα απολυθει απο το δημοσιο. Μετα αναρωτιωμαστε γιατι δεν λειτουργει το κρατος η γιατι χρεωκοπησαμε.

Έλα

Έλα τώρα από το 2015 γινότανε η λαμογιά και το 2016 δεν τον έπιασαν; Από το πρώτο εξάμηνο του 2015 έπρεπε να το είχαν σταματήσει γιατί το άφησαν δύο χρόνια; για να φάνε πολλοί; έλεος!!

!!

Έχει γινεί μεγάλη αλητεία επί Αδωνη Γεωργιάδη! Είμαι άνεργη τα φάρμακα τα συνταγογραφώ σε δημόσιο φορέα και μου βγάζει συμμετοχή 25% Πριν κάποιους μηνες πάλι άνεργη μου έβγαζε 10% και τα δύο απαράδεκτα! Δεύτερο πρόβλημα τώρα μου γράφουν φάρμακα και με υποχρεώνουν να τα πληρώσω γιατί δεν υπάρχουν γενόσημα!! Δεν επιλέγω να αγοράσω πρωτότυπα, με αναγκάζουν να τα αγοράσω, αφού δεν έχουν βγάλει γενόσημο όμως και σε αυτήν την πέρίπτωση αναγκάζομαι να πληρώσω τη διαφορά του πρωτοτύπου λες και το επέλεξα!! Η αλητεία που έκανε ο Γεωργιάδης είναι πως δεν μερίμνησε να ξεκαθαρίσει ότι στην περίπτωση που δεν έχει βγει γενόσημο φάρμακο να μην υποχρεούται ο ασθενής να πληρώνει τη διαφορά του πρωτοτύπου αφού δεν έχει την ευκαιρία να το επιλέξει. Και μιλάμε για φάρμακα διαβήτη και όχι μόνο ευρείας κυκλοφορίας. Τέτοια αλητεία έκανε αυτός ο Αδωνης Γεωργιάδης! Και μην μου πείτε ότι δεν το σκέφτηκε, γιατί και έτσι να είναι τότε είναι σαφές ότι δεν ήταν ικανός να ήταν εκεί που ήταν!! Κανείς δεν το διόρθωσε αυτό και συνεχίζουμε όλοι να πληρώνουμε τη διαφορά των πρωτοτύπων φαρμάκων αναγκαστικά αφού δεν έχουμε επιλογή να αγοράσουμε θέμα. Ελπίζω τώρα που το γράφω και δημόσια και θα το διαβάσει και κάποιος δημοσιογράφος του πθ να πράξει τα δέοντα!!! Η οργή για την αλητεία του Γεωργιάδη είναι μεγάλη!!!

Δεξιός

Έχετε καταλάβει ότι σύμφωνα με την ψήφο σας έχουμε 4 χρόνια Σύριζα; Ο Γεωργιάδης 1 χρόνο όλο κι όλο έμεινε υπουργός Υγείας και σας φταίει σήμερα αυτός; μα πόσο σανό σας ταίζουνε πια;

@

+1000

??

Αν το έκανε και φταίει για σένα ο Αδωνης γ το 2014 , γιατί δεν φταίνε και οι επόμενοι που τέσσερα χρόνια μπορούσαν να αλλάξουν τον άδικο νόμο, όπως λες, του Αδωνη αλλά δεν έκαναν κάτι.... Αλλα φαίνεται ήταν απασχολημενοι με την Μακεδονία ,το(η)ν Τζεησον Αντιγόνη ,τους μετανάστες και άλλες ...θολοκουλτουρες και δεν πρόλαβαν ε?Με αϊτούς δεν έχεις κανένα θέμα από το 2015 αλλά σου φταίει ακόμα ο Αδωνης! Ντροπη σανοφαγα.....σε καταλάβαμε.

Postapocalyptic Redneck

Είναι προφανές ότι έχεις προσωπικό μένος κατά του τιτανοτεράστιου αντιπροέδρου μας. Δύο ερωτήσεις μόνο. Αφού δεν έχει βγει γενόσημο φάρμακο (φθηνότερο), όπως λες, για ποιά διαφορά μιλάμε; Διαφορά ποιου πράγματος από τι; Δεύτερον: γιατί οι φωστήρες του Σύριζα δεν διόρθωσαν τα όποια στραβά εδώ και τέσσερα χρόνια; ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΑΔΩΝΑΡΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΠΟΝΟ!

Mgtow

Όχι ότι δεν ήταν παράνομο και δεν έπρεπε όντως να τιμωρηθεί η καθαρίστρια. Έπρεπε να τιμωρηθεί, βέβαια η ποινή της ήταν αρκετά πολλαπλάσια από αυτή που άξιζε στο συγκεκριμένο αδίκημα. Σε τούτον δω ΠΡΟΦΑΝΩΣ αξίζει το λιγότερο ισόβια. Κανονική ισόβια όμως ε. Όχι 25 χρονάκια και γειά σας.

ΑΤΟΜΑ

του 19

@

44χρονο ειναι με IQ 19

Ψέμα και προπαγάνδα

Όπως ήταν ψέμα τα 40 εκατομμύρια του Αβραμόπουλου, τα 2 εκατομμύρια του Άδωνη και η βαλίτσα του Σαμαρά. Ψέμα και τα στοιχεία του FBI. Ψέμα και τα τιμολόγια της κρύπτης. Αν ήταν αλήθεια θα έπρεπε να μας πουν με λεπτομέρειες ποιος ήταν και πως έκανε κομπίνα 6 εκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που όλα φαίνονται και όλα μένουν γραμμένα

ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ

ΚΑΙ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ,

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lesvos_church

«Πηγαίνεις στα θέατρα και τους κινηματογράφους;» αναφέρει μεταξύ άλλων ο «οδηγός» που μοιράστηκε στα παιδιά μετά τον εκκλησιασμό τους - Οι δάσκαλοι προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τα παιδιά με συζήτηση

2
xioui5

«Η Παναγία με τράβηξε μέσα από τα συντρίμμια» δήλωσε η επιζήσασα αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα - Στη συντριβή είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις αξιωματικοί - Συγκίνηση στο μνημόσυνο στο σημείο της τραγωδίας - Παρών και ο Αρχηγός ΓΕΣ   Γεώργιος Καμπάς