Κύκλωμα κοκαΐνης: Πώς οι δύο μυστικοί αστυνομικοί διείσδυσαν στο καρτέλ παριστάνοντας τους dealers

drugs_arthro

Άλλαξαν με εισαγγελική εντολή ονόματα και κατάφεραν να μάθουν λεπτομέρειες για τη μεταφορά πάνω από μισού τόνου κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία - Πώς χάθηκε η ευκαιρία να συλληφθούν οι χρηματοδότες και παραλήπτες του φορτίου

Διείσδυσαν στο καρτέλ των ναρκωτικών παριστάνοντας τους dealers και στα πρότυπα του χολιγουντιανού Miami Vice, άλλαξαν μετά από εισαγγελική εντολή ονόματα και κατάφεραν να μάθουν λεπτομέρειες για το πως στηνόταν η μεγάλη μπίζνα για τη μεταφορά παραπάνω από μισού τόνου κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Πρόκειται για τους δύο αστυνομικούς της Ασφάλειας που σε undercover αποστολή, μεταμορφώθηκαν για έναν μήνα σε ναρκέμπορους για να ολοκληρώσουν την επιχείρηση της Αστυνομίας. Βέβαια, παρά τον άμεσο κίνδυνο και την προσπάθεια των δύο μυστικών αστυνομικών, η υπόθεση που χειρίστηκε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, δεν ολοκληρώθηκε καθώς χάθηκε η ευκαιρία να βάλουν στο χέρι τους χρηματοδότες και τους παραλήπτες του “χρυσού” φορτίου των 382 κιλών καθαρής κοκαίνης αξίας 11.000.000 ευρώ.

Κ.Κ – Κ.Θ

Σύμφωνα με το βούλευμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που παρουσιάζει το protothema.gr στις 17 Οκτωβρίου και ενώ η έρευνα για το κύκλωμα κοκαϊνης που ετοιμαζόταν να κάνει το μεγάλο κόλπο έχει βαλτώσει, στα γραφεία της Εισαγγελίας φθάνει ένα αίτημα από την Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να δοθεί το οκ για ανακριτική διείσδυση. Με απλά λόγια η Αστυνομία έχει καταφέρει να μάθει ότι το καρτέλ έψαχνε συνεργάτες για τη μεταφορά των ναρκωτικών και θα πλάσαρε τους αστυνομικούς ως τους δύο dealers. Συγκεκριμένα αναφέρει πως “Σύμφωνα με το ως τώρα συγκεντρωθέν πληροφοριακό υλικό, εν Ελλάδι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν αναλάβει το συντονισμό της μεταφοράς μεγάλης ποσότητας κοκαίνης η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί με ιστιοπλοϊκό σκάφος από μη προσδιορισθέν επ' ακριβώς σημείο του Εκουαδόρ με προορισμό την Αυστραλία. Στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας μεταξύ άλλων αναζητούσαν άτομα να αναλάβουν τη μεταφορά της κοκαίνης παρεισέφρυσε ο συνεργάτης της Ασφάλειας αποκαλούμενος υπο κωδική ονομασία (σ.σ αναφέρεται στο κωδικό όνομα Κ.Θ) συνεπικουρούμενος από επίσης υπο κάλυψη δρώντα συνεργάτη της Ασφάλειας(σ.σ αναφέρεται στο κωδικό όνομα Κ.Κ). Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι η διερεύνηση της υποθέσεως, η αποκάλυψη των άλλων μελών της εγκληματικής οργανώσεως, καθώς και των διακινητών της κοκαίνης και κατάσχεσης αυτής λόγω και των κατ απαίτηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, περαιτέρω καθηκόντων των υπό κωδική ονομασία Κ Θ. και Κ. Κ., για την προετοιμασία των αναγκαίων διαδικασιών του επικείμενου πλου – μεταφοράς, είναι άλλως αδύνατη ή εξαιρετικά δυσχερής, κρίνεται αναγκαία και κατεπείγουσα η κατ΄άρθρον 6 .... ανακριτική διείσδυση των προρρηθέντων για το χρονικό διάστημα των τριών μηνών”

Το βούλευμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τους undercover αστυνομικούς

boulevma22Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διεθνείς αρχές πίστευαν ότι μέσω των τριών Ελλήνων που συνελήφθησαν (στο Εκουαδόρ σημειώθηκαν άλλες έξι συλλήψεις αλλοδαπών) θα κατάφερναν να βάλουν στο χέρι ένα μεγάλο λατινοαμερικάνικο καρτέλ αλλά και τους χρηματοδότες που πιθανότατα κινούνται στο χώρο της μαφίας. Ήταν δε, πολλοί αυτοί που έλεγαν ότι αυτή θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις των τελευταίων ετών. Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, πήρε πάνω της όλη τη δουλειά έβγαλε off τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού που θα μπορούσε να συνδράμει αποτελεσματικά καθώς στο παρελθόν τα έμπειρα στελέχη έχουν βγάλει εντυπωσιακές υποθέσεις με “καραβιές” τόνων κοκαΐνης εκατομμυρίων ευρώ, για να καταφέρει τελικά να βρει 382 κιλά, αν και οι πληροφορίες μίλαγαν για περισσότερο από μισό τόνο, να χάσει τους χρηματοδότες της μεγάλης μπίζνας και τους παραλήπτες του φορτίου στην Αυστραλία. Μια υπόθεση που αντί να περιλαμβάνει εκατοντάδες σελίδες προανακριτικού υλικού από παρακολουθήσεις, στοιχεία κ.λ.π, τυλίχτηκε σε μόλις 5 σελίδες ενός ασυνήθιστα λακωνικού διαβιβαστικού. Με μοναδικές καταθέσεις των τεσσάρων αστυνομικών και του επιχειρηματία, γιου της αστρολόγου,Τόλη....


Η νομική άποψη

Ο συνήγορος του επιχειρηματία γιου της αστρολόγου ο οποίος μετά την απολογία του προφυλακίστηκε, κ. Σπύρος Βλάσης, τονίζει στο protothema.gr πως: “Αναμέναμε μέχρι και την ημέρα της απολογίας μας την προσκόμιση έστω και ενός αποδεικτικού στοιχείου, από το οποίο να δικαιολογείται η σύλληψη και η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του εντολέας μας. Ουδέν είσεφερθη στην δικογραφία με αποτέλεσμα να παραμένει ανύπαρκτη ως προς την κατηγορία. Επισημάναμε κατά την διάρκεια της ανάκρισης την έλλειψη κάθε υποστηρικτικού της κατηγορίας στοιχείου απαιτώντας να κριθούμε με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι τις γενικόλογες αοριστολογίες των διωκτικών αρχών. Υποβάλλαμε επίσης την ένσταση αναρμοδιότητάς των δικαστηρίων των Αθηνών και την ύπαρξη αποκλειστικής αρμοδιότητας των ανακριτικών αρχών των δικαστηρίων Πειραιά, με δεδομένη την φερόμενη τέλεση του αδικήματος επί πλοίου με ξένη σημαία Παρά το γεγονός αυτό, εκρίθη ότι πρέπει να κρατηθούν προσωρινά και οι τρεις συλληφθέντες, με μόνο στοιχείο την ύπαρξη μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που βρέθηκε σε ένα ιστιοπλοϊκό στο Εκουαδόρ και θα μεταφέρετο στην Αυστραλία. Δεδομένο που μπορεί να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας αλλά όχι στοιχείο πραγματικής κατηγορίας”

Ο δικηγόρος του ενος εκ των συλληφθέντων κ. Σπύρος Βλάσης

dikigoros


ΣΧΟΛΙΑ (7)

Αρθρογραφε ....

382 κιλα κοκα δεν κοστιζουν 11 μυρια.ενα κιλο καθαρης κοκαινης παει 70 με 80 χιλιαρικα.για κανε ενα πολλαπλασιασμο να δεις για τι μπιζνα μιλαμε.

themo

Pali ALBANI eine,, piso stin Albania

40aris

Ακομη και εκει μανταρα τα εκαναν οι αστυνομικοι. Το μονο που ξερουν ειναι να δολοφονουν με βαναυσα χτυπηματα ανθρωπους που φορουν χειροπεδες.

ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ!

Καφές

Δεν σας πειράζει καθόλου που οι ημερομηνίες γέννησης φαίνονται (στο βούλευμα);

Αυτό

που κάθε φορά βγαίνει ένας δικηγόρος κ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο πραγματικά είναι καταπληκτικό.. μπράβο στην ελληνική αστυνομία! πραγματικά μπράβο!!όλοι οι πρεζεμποροι στην απομόνωση για πολλά χρόνια..

οταν θα πεσει η κυβερνηση του βουνου

και αν λεμε βρεθει κανενας εισσαγκελεας να δει τι εγινε ... ε τοτε ισως βρει κατι μπουμπουκια τυ συριζα που θα ειναι ολως τυχαια μπλεγμενα με τα δολλαρια της κοκας ... ποιος ειπαμε εκανε βολτες προς την γειτονια του μαδουρου ??? ποιος γυιος γνωστου βουλευτη και να μην πουμε προεδρου τηε βουλης ηθελε να παει προς λατινικια αμερικη .. και να βρει λεφτα για το ανταρτικο πολης ... που ειπαμε οτι εχουμε αβατα και απο ποιους ... τωρα αν καποιος πει οτι κατι καθαρματα σαν τον Στεφανακο τον κορλεονε του συριζα ... ειχαν λεμε συνεργασια με τους πυρηνες της φωτιας ... αυτα τα λεει ο λαος τα ειπε ο ιδιος ο Στεφανακος ... οσο για τους 2 αστυνομικους καλυτερα να πανε στην αμερικη στην ελλαδα θα τους φανε αυτους και τις οικογενειες τους οταν θα γινει μια λαθος διαροη απο κανενα συριζαιο υπαλληλο της διακαιοσυνης

Δυστηχώς υπάρχει ανταγωνισμός

μεταξύ των υπηρεσίων αλλιώς θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλυτερη αυτή η ιστορία. Αλλά γίνεται μεταφορά από Εκουαδορ σε Αυστραλία με ιστιοπλοικό????

Νάρκος

Πλέον Βενεζουέλα και με τη βούλα το ελλαντα. Μπράβο βρε και εις ανώτερα. Προσέχτε μόνο μην έρθει και κανένας Εσκομπάρ στη Βουλή, γιατί στη Βενεζουέλα μπορεί να τον καταδίκασαν, εδώ θα τον βγάλουν προθυπουργό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4574349

Η διάσκεψη έχει τον χαρακτήρα επιστημονικού συνεδρίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις διακεκριμένων περιβαλλοντικών θεολόγων

3