Κύκλωμα κοκαΐνης: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι

Κύκλωμα κοκαΐνης: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

grecia
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις σημερινές απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA και των αρμοδίων αρχών του Εκουαδόρ.


Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν, στους τρεις συλληφθέντες και για τις οποίες απολογήθηκαν σήμερα αφορούν, κατά περίπτωση, στα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.



Συνολικά, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, έξι στον Ισημερινό και τρεις στην Ελλάδα. Οι τρεις κατηγορούμενοι στην Ελλάδα είναι ένας 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας που είναι γιος αστρολόγου, ένας 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων και ένας 41χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής.



Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τα κατηγορούμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία. Μάλιστα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών, τα κέρδη από την πώληση των οποίων υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσε ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό.


Οι πληροφορίες, αναφέρουν πως κατά την απολογία του ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων ζήτησε την άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου. Παράλληλα, φέρεται να υποστήριξε πως η μόνη σχέση που είχε με τον συγκατηγορούμενο του ιδιοκτήτη καφετεριας, ήταν όταν ο επιχειρηματίας αγόρασε δύο αυτοκίνητα από την μάντρα.


Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο 42χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας φέρεται να έμεινε στον αρχικό του ισχυρισμό, ότι δηλαδή ταξίδεψε στο Εκουαδόρ για να κλείσει μια εμπορική συμφωνία για τη μεταφορά κακάο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης