Πετρέλαιο θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

petre

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε. Ας δούμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να προστατέψετε τον καυστήρα σας αλλά και την τσέπη σας.

1) Μέτρηση στάθμης δεξαμενής με χρήση μέτρου

Χρησιμοποιήστε το δικό σας μεταλλικό μέτρο ή βέργα μέτρησης, ή το μέτρο του οδηγού της ελίν, τα οποία έχουν σωστή διαβάθμιση.

Ελέγχετε ώστε στην προμέτρηση, το μέτρο να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.

Ελέγχετε ώστε το μέτρο να είναι άκαμπτο και κατά την επιμέτρηση να τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στη δεξαμενή.

Τοποθετείτε το μέτρο στο ίδιο σημείο στην προμέτρηση και στην επιμέτρηση.

Για να κάνετε την επιμέτρηση περιμένετε 2 – 3 λεπτά μετά το πέρας της παράδοσης έτσι ώστε να «ηρεμήσει» η επιφάνεια του πετρελαίου απο το άφρισμα.

Να γνωρίζετε τις ακριβείς διαστάσεις της δεξαμενής σας για να μπορείτε να υπολογίσετε σωστά τον όγκο του καυσίμου ανά εκατοστό ύψους της δεξαμενής.

Ποσότητα (ανα εκ. Ύψους, σε λίτρα) = Mήκος (σε εκ.) x Πλάτος (σε εκ.) : 1000

2) Μέτρηση μέσω μετρητή δεξαμενής

Χρησιμοποιήστε το μετρητή δεξαμενής μόνο ως συμπληρωματικό τρόπο μέτρησης. Προτιμήστε τη μέθοδο προμέτρησης – επιμέτρησης με μέτρο.
Προσέξτε ώστε το περιεχόμενο του σωλήνα στάθμης να είναι όμοιο με το περιεχόμενο της δεξαμενής, και όχι κάποιο ελαφρύτερο υγρό, το οποίο θα εμφανίσει υψηλότερη στάθμη από την πραγματική.

3) Μέτρηση μέσω μετρητή βυτιοφόρου

Προσέξτε ώστε το περιεχόμενο της μάνικας να αδειάζει εξ’ ολοκλήρου στη δεξαμενή σας. Αυτό κανονικά γίνεται με παροχή αέρα με πίεση στο τέλος της παράδοσης.
Στο τέλος της παράδοσης, όταν αδειάζει η μάνικα, προσέξτε να μη «γράφει» ο μετρητής.
Συμβουλευτείτε το μετρητή του βυτιοφόρου ως βοηθητικό τρόπο μέτρησης μόνο στις μεταλλικές δεξαμενές και ακολουθήστε τη μέθοδο της προμέτρησης και επιμέτρησης της δεξαμενής με τη χρήση μέτρου.

4) «Αυτόπτης Μάρτυς»

Να είστε παρόντες κατά την προμέτρηση και την επιμέτρηση. Τα αποτελέσματα της προμέτρησης και της επιμέτρησης πρέπει (σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις) να αναγράφονται στο δελτίο αποστολής, αφού προηγουμένως συμφωνηθούν μεταξύ πελάτη και μεταφορέα.

Κάντε ΚΛΙΚ και πληρώστε με άτοκες δόσεις το πετρέλαιο θέρμανσης

Πηγή: www.newsauto.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Προφήτης

Απο το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Πετρέλαιο Θέρμανσης αυτός ο άγνωστος "

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

peripoliko_1

Πέντε άτομα με καλυμμένα πρόσωπα σταμάτησαν στο βενζινάδικο και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον υπάλληλο – Κατάφερε να ξεφύγει και ειδοποίησε την αστυνομία

cyprus_foureira

Την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, στην Κύπρο ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, φωτογραφίζονταν με την Ελένη Φουρέιρα, αφού παρακολούθησαν τη συναυλία της

3