Λέσβος: Μετανάστες από τη Μόρια ξεσηκώθηκαν και έκαναν πορεία προς τη Μυτιλήνη

Λέσβος: Μετανάστες από τη Μόρια ξεσηκώθηκαν και έκαναν πορεία προς τη Μυτιλήνη

 Βασικά αιτήματα της διαμαρτυρίας τους  ο εγκλωβισμός στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι κακές συνθήκες διαβίωσης

moria_elas
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στις αστυνομικές αρχές της Λέσβου όταν είδαν περίπου 200 μετανάστες να βγάινουν από το κέντρο υποδοχής στη Μόρια και να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε σχεδιασμός με μπλόκα ώστε η πορεία των μεταναστών να μην φτάσει στην πόλη. Την ίδια ώρα, εντωμεταξύ, αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και ομάδα μεταναστών στη Χίο.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας εκτιμούν ότι πρόκειται για συντονισμένη κοινή διαμαρτυρία που γίνεται με τη στήριξη «αλληλέγγυων».

Βασικά αιτήματα της διαμαρτυρίας τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το lesvosnews.gr,  ήταν ο εγκλωβισμός τους στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι κακές συνθήκες διαβίωσης.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι όταν μετά από διαβουλεύσεις με την αστυνομία πείστηκαν να μην συνεχίσουν την πορεία τους προς την πόλη της Μυτιλήνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης