«Ντου» στο υπουργείο Οικονομικών - Διαμαρτυρία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

adedyy_arthro1

Διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν  στο υπουργείο Οικονομικών και ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  - Κλειστή η Σταδίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδικη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ «για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι διαμαρτυρόμενοι «εισέβαλαν»  στο υπουργείο Οικονομικών όπου και επεδίωξαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, ενώ κατάληψη κατάληψη στην αίθουσα συσκέψεων. Τελικά, περίπου μισή ώρα αργότερα αποχώρησαν, αφού προηγουμένως έλαβαν τη δέσμευση ότι την Παρασκευή θα τους γνωστοποιηθεί πότε θα συναντηθούν με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο. Εως αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η Σταδίου. 


katal2
katal1

adedyysd2
adedyysd1

IMG_7448
IMG_7446Στη σημερινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και άλλες συνδικαλιστικες οργανώσεις του δήμοσιου.


por_2Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ: «στις αρχές του 2019 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο αναμένεται η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καταργηθούν όλες οι προηγούμενες σχετικές διατάξεις του καθεστώτος χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

por_3


Για το σκοπό αυτό άλλωστε η συγκυβέρνηση συγκρότησε Επιτροπή επανεξέτασης των δικαιούχων, αλλά και του τρόπου καταβολής του Επιδόματος, η οποία κατέληξε σε πόρισμα που παρά το αίτημα που διατυπώθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δεν γνωστοποιείται στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μία: Κάτω τα χέρια από τα Β.Α.Ε. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Πόσο μάλλον, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, παρατηρείται έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών μέσων όσον αφορά στην Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων, δεν παρέχονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.

Όχι μόνο δεν μπορούμε να δεχθούμε περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, αντιθέτως διεκδικούμε ένταξη περισσότερων κατηγοριών εργαζομένων στα Β.Α.Ε. Η σύγκρουση λοιπόν με τις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αυτή την ώρα έχει κλείσει η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Τεο7

Στους δήμους δουλεύουν 4 με 5 ώρες και θέλουν και βαρέα. Και καυχιουνται κιόλας

έλεος !

με τα τρωκτικά, κάθε τόσο

Υποκριτές!!

200 ευρώ τον μήνα και πολλά σας είναι...

tsirko

Ίδιες φάτσες με το 2000 που έσκουζαν κάτω τα χέρια από τα κεκτημένα... Πάρτε τώρα κεκτημένα να έχετε εσείς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας ραγιάδες.

Μάρτης – Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, ότι αδύνατον η υπόθεση να χαθεί!!!

Τα κραυγάζοντα μάρμαρα της αλήθειας, θα διαλαλούν στους αιώνες τα δίκαιά μας! Διότι θα είναι αντιληπτά ακόμη και από επιστήμονες με στοιχειώδη μόλις γνώση!.. Είμαι τελικά αισιόδοξος! Ας το καταλάβει ο κόσμος, να αγωνιστεί!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ…

Έχουμε ήδη στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών μια συλλογή από 5.000 αρχαίες ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας μας! Επίσης έχουν συγκεντρωθεί 11.000 ονόματα Μακεδόνων! Όλα ελληνικά!

ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!

Ν – Παρόλα αυτά κύριε Μάρτη, όπως είπατε, δεν προβάλουμε αυτά τα συνταρακτικά στοιχεία… Και μάλιστα την ώρα που εξεδηλώθησαν οι προτάσεις Νίμιτς! Δεν είναι κάπως περίεργο αυτό; Μ – «Οι Δήμαρχοι της Μακεδονίας πού είναι; Γιατί δεν κινούνται; Θα περίμενα να είχαν βγάλει κιόλας ένα κοινό ψήφισμα! Μου κάνει εντύπωση ότι δεν το έχουν πράξει ως τώρα! Παλαιότερα, το 1992, η Ακαδημία Αθηνών, είχε πάρει επίσημα θέση! Είχε βγάλει με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου μια ανακοίνωση που έλεγε: “Η ψευδεπίγραφη “Μακεδονία” διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία που είναι τμήμα της Ελλάδος και κατοικείται από Έλληνες. Η Δημοκρατία αυτή έχει δικαίωμα να γίνει ανεξάρτητο Κράτος. Δεν δικαιούται όμως να αποκτήσει με διεθνή αναγνώριση ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα Κράτος στον κόσμο. Να χρησιμοποιεί ένα όνομα, που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις”!.. Αυτά γιατί δεν τα προβάλουνε»;

ΟΥΣΤ ρε κοπριτες

.

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eirini

Η 32χρονη επανέλαβε ότι δεν τον έσπρωξε ποτέ,  ότι φοβήθηκε και τον κλείδωσε στο μπαλκόνι  περιμένοντας να έρθει η αστυνομία - Επέρριψε ευθύνες στην οικογένειά του για την κατάστασή  του - Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

5
20902716

Άκρως προβληματικές χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα για τον ορισμό του βιασμού - Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε ως βάση συζήτησης τονίζει και ζητά να αποσυρθούν - «Η πρόταση είναι ακόμα χειρότερη από το ισχύον άρθρο 336» σημειώνει

2