Πανελλήνιες 2018: «Παγίδες» στο μηχανογραφικό οδηγούν... σε λάθος σχολές

mixanografiko-deltio-panellinies

Περιλαμβάνονταν με την ίδια ακριβώς ονομασία Πανεπιστημιακές σχολές οι οποίες δεν ήταν ισότιμες

Για «παγίδες» και «αδικίες» στο μηχανογραφικό δελτίο κατηγορεί σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου να διορθωθεί το το τεράστιο λάθος που «ποτέ στα χρονικά των Πανελλήνιων εξετάσεων, δεν έχει υπάρξει».

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι στο μηχανογραφικό δελτίο των φετινών πανελληνίων εξετάσεων περιλαμβάνονταν με την ίδια ακριβώς ονομασία Πανεπιστημιακές σχολές οι οποίες δεν ήταν ισότιμες (Πολιτικών Μηχανικών/Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολιτικών Μηχανικών/Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολιτικών Μηχανικών/Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πολιτικών Μηχανικών/Πανεπιστήμιο Θράκης, Πολιτικών Μηχανικών/Πανεπιστήμιο ΑΠΘ).

Οι σχολές είναι πενταετείς με διαφορά τη σχολή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής η οποία είναι τετραετής και έχει διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα.
Ωστόσο στο μηχανογραφικό δεν υπήρξε αυτή η διάκριση με αποτέλεσμα οι μαθητές να μη γνωρίζουν τη διαφορά και να δηλώσουν τη σχολή.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της «εξαιτίας αυτού του γεγονότος, υπάρχουν περιπτώσεις υποψηφίων που ενώ μπορούσαν να εισαχθούν στις πενταετείς σχολές καθώς είχαν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων, δηλώνοντας τη σχολή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής έμειναν από άγνοιά τους και λόγω του παραπλανητικού τρόπου αναγραφής εκτός των σχολών επιθυμίας τους και εισήχθησαν σε διαφορετική σχολή, πέφτοντας στην «παγίδα» του μηχανογραφικού δελτίου.

Με δεδομένο τον τεράστιο κόπο και τις θυσίες που έχουν υποβληθεί οι συγκεκριμένοι μαθητές, υπάρχει τεράστιο ηθικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να λυθεί με πνεύμα κατανόησης, καθώς, αν γνώριζαν ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ των σχολών δεν θα είχαν δηλώσει τη σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι βέβαιο πως κανείς δεν επιθυμεί να τραυματιστεί με τόσο άδικο και βίαιο τρόπο η ψυχοσύνθεση νέων ανθρώπων» αναφέρει προς τον κ. Γαβρόγλου η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της τον καλεί να δώσει άμεσα δίκαιη λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί «με ευθύνη των συντακτών του μηχανογραφικού δελτίου».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΑΑΑ

Πανεπιστημιο ??? Δυτικης Αττικης... απο εκει ξεκιναει η απατη...

Αντώνης Καούρης

Μεγαλύτεροι απατεώνες από αυτούς που ''πλανήθηκαν'' και ''νόμισαν'' ότι η τετραετής φοίτηση είναι ισότιμη με την πενταετής (και προφανώς με πολύ λιγότερα μόρια εισαγωγής) δεν πρέπει να υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Κρίμα που τα παιδιά μαθαίνουν από τόσο νωρίς την εξοικείωση στην απατεωνιά, να τα χαίρονται οι γονείς τους.

Elias

Με δύο κλικ, μπαίνει κάποιος στο site του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και διαβάζει για το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών: "Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος είναι τετραετούς φοίτησης (οκτώ ακαδημαϊκών εξαμήνων) και οδηγεί στην απόκτηση του Πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού. Το πρόγραμμα σπουδών είναι εναρμονισμένο πλήρως με τα πρότυπα παναπιστημιακών ιδρυμάτων τετραετούς φοίτησης της αλλοδαπής, αντιστοιχεί σε 240 μονάδες του ευρωπαϊκού συστήματος ECTS και με την ολοκλήρωση του, απονέμεται πτυχίο Επιπέδου 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF).". Τα μπουμπούκια που το δήλωσαν δεν έκαναν καν το κόπο να κάνουν τα 2 κλικ και θεωρούν ότι αδικήθηκαν κιόλας. Άντε γεια.

Kafasaki Yamura

Ήταν απασχολημένα να ποστάρουν στο facebook και να ανεβάζουν selfies στο insta. Για σχολές θα ψάχνουν τώρα;

Μετά

την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Ωχ

Οι μ@κ@κ@ιες πληρώνονται. Είναι ενήλικοι, μαθητές και κηδεμόνες, ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τι πράττουν κι έχουν την πλήρη ευθύνη του τι κάνουν. ΑΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ τον πινόκιο και τη συμμορία του είναι άξιοι της τύχης του. Τελεία και παύλα. Ας ξαναδώσουν του χρόνου ή να περιμένουν το Γαβρόγλου στα χαρτιά να τους κάνει ισότιμους!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης