Διάσωση εννιά τουριστών από ακυβέρνητο σκάφος στον Σαρωνικό

Διάσωση εννιά τουριστών από ακυβέρνητο σκάφος στον Σαρωνικό

Οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο είναι όλοι καλά στην υγεία τους και επιβιβάστηκαν στο φορτηγό «IVER ACCORD», σημαίας Γιβραλτάρ, ενώ εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν, το απόγευμα, στο σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

akyvernito
Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στο Λιμενικό Σώμα, καθώς εννιά τουρίστες κινδύνευσαν στον Σαρωνικό λόγω ακυβερνησίας του σκάφους τους, ως αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ειδικότερα, το το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας του ιστιοπλοϊκού «SERIFOS», σημαίας Γαλλίας, με εννέα αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγίου Γεωργίου, στο Σαρωνικό Κόλπο.

Στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί βοριάδες εντάσεως 7 έως 8 Μποφόρ.

Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., στην περιοχή έσπευσε το σκάφος του Λιμενικού καθώς και τρία παραπλέοντα φορτηγά πλοία.

Οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο είναι όλοι καλά στην υγεία τους και επιβιβάστηκαν στο φορτηγό «IVER ACCORD», σημαίας Γιβραλτάρ, ενώ εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν, το απόγευμα, στο σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης