ΠΟΕΔΗΝ για τα παιδιά του Σκαραμαγκά: Ακατάλληλοι παραμένουν οι χώροι στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων

ΠΟΕΔΗΝ για τα παιδιά του Σκαραμαγκά: Ακατάλληλοι παραμένουν οι χώροι στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων

Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων: Εργαζόμενοι και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις δέκα το πρωί  με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν απο την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση

poedin_skaramagka_arthro
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (Αγία Βάρβαρα) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του θεραπευτηρίου, μαζί με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποιούν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Η σημερινή κινητοποιηση γίνεται με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν απο την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. H ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, καθώς και για μετακινήσεις προσωπικού, αλλά και για τεχνικά προβλήματα με χαλασμένες υποδομές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχαλης Γιαννακος κατήγγειλε ότι οι 35 προνοιακές μονάδες στην χώρα έχουν 2600 άτομα προσωπικό για 3.000 ασθενείς, όταν προ της κρίσης για τις ίδιες μονάδες είχαν 5.000 προσωπικό. «Και η ζήτηση αυξάνεται και μέρα με τη μέρα μεγαλώνει η λίστα αναμονής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων δυτικής Αττικής υπάρχουν συνολικά 150 νοσηλευόμενοι με παθολογικά και ψυχολογικά αίτια.

Διαμαρτυρία εργαζομένων του θεραπευτηρίου, μαζί με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ


Δήλωση της Προέδρου για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων

Η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση καταγγέλει επισης ότι: «στη Μονάδα της Δυτικής Αττικής μεταφέρθηκαν από τον Σκαραμαγκά πέρυσι τον Οκτώβριο 26 παιδιά με χρονιες παθήσεις και εδώ και ένα χρόνο τώρα δεν έχουν διαμορφωθεί όπως είχαν υποσχεθεί από την κυβέρνηση οι κατάλληλοι χώροι προαυλισμού δημιουργικής απασχόλησης και διασκέδασης των παιδιών.

«Απόγευμα, νύχτα, καλοκαίρι κάθε τμήμα με 40 περιθαλπόμενους καλύπτεται από ένα άτομο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Λόγω έλλειψης προσωπικού και χαλασμένων υποδομών (ασανσέρ) δημιουργούνται προβλήματα στη σίτιση των ασθενών. 150 περιθαλπόμενοι χωρίς κάλυψη από γιατρούς. Υπηρετεί ένας φυσίατρος το πρωί. Καρδιολόγος επισκέπτεται τη μονάδα μόνο δύο φορές την εβδομάδα», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κλείσιμο
Το Σωματείο Εργαζομένων σημειώνει ακόμα ότι «παντελής είναι η έλλειψη παθολόγων και ψυχιάτρων, άκρως απαραίτητες ειδικότητες για τους περιθαλπόμενους που αντιμετωπίζουν παθολογικές και ψυχικές διαταραχές», σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα «νοσηλευτές κάνουν ιατρικές πράξεις και διακομιδές περιθαλπόμενων σε Νοσοκομεία μέσω τηλεφώνου με τον γιατρό».

Τέλος, οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση της δομής ότι «επιχειρεί να κλείσει τα στόματα του προσωπικού με μετακινήσεις χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και προειδοποιούν ότι «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση»
poedin_skaramagka_mesa2

Από την πλευρά της η διοικήτρια του νοσοκομείου, Γεωργία Κωνσταντέλια σημειώνει πως βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ΕΔΕ χωρίς όμως να εξηγεί για ποιους λόγους διατάχθηκαν ένορκες διοικητικές εξετάσεις. «Υπάρχουν πρόσωπα και πράξεις που είναι έξω από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα όταν δηλαδή κάποιος δεν κάνει τα καθήκοντά του ή τα κάνει με κακό τρόπο πρέπει να γίνει ΕΔΕ για προσδιοριστεί τι ακριβώς έκανε που αυτό αντίκειται στο νόμο και πρέπει εμείς να το διορθώσουμε».

poedin_skaramagka_mesa
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης