Εικόνες - «γροθιά στο στομάχι» στο θεραπευτήριο Λοιμωδών

Εικόνες - «γροθιά στο στομάχι» στο θεραπευτήριο Λοιμωδών

Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι και γονείς για τις άθλιες συνθήκες που ζουν οι ασθενείς 

«Γροθιά στο στομάχι» είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στους διαδρόμους του θεραπευτηρίου χρoνίων παθήσεων «Αγία Βαρβάρα» όπου νοσηλεύονται ασθενείς με αυτισμό. 

Στο θεραπευτήριο νοσηλεύονται συνολικά 21 ασθενείς οι οποίοι μεταφέρθηκαν στους θαλάμους του Γενικού Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, από το θεραπευτήριο του Σκαραμαγκά.Ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι γονείς οι συγκεκριμένοι ασθενείς δεν θα έπρεπε να αλλάξουν περιβάλλον καθώς διαταράσσεται η ψυχολογία τους σε τέτοιο σημείο που μπορεί να προκαλέσουν κακό ακόμη και στον εαυτό τους.

Την ίδια ώρα ακόμη ένα σοβαρό θέμα εγείρουν οι νοσηλευτές οι οποίοι καταγγέλλουν πως ανάμεσα στους ασθενείς υπάρχουν και βαριά ψυχιατρικά περιστατικά τα οποία χρήζουν νοσηλείας σε ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα καταγγέλλουν πως εξαιτίας της υποστελέχωσης του προσωπικού  αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, τονίζοντας ότι προσφέρουν ιατρικές φροντίδες με κίνδυνο πολλές φορές ακόμακαι την ίδια τη ζωή τους. 

«Ήρθε νοσηλευτής από άλλο τμήμα και με βοήθησε. Ασθενής με έριξε κάτω και μου έσπασε το πόδι. Αυτό το παιδί δεν πρέπει να βρίσκεται εδώ. Είναι ψυχιατρικό περιστατικό το έχουμε πει πάρα πολλές φορές», σημειώνει νοσηλεύτρια στο θεραπευτήριο. Η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ και του προσωπικού έρχεται λίγες μέρες μετά από τις φωτογραφίες που δείχνουν τους νοσηλευόμενους δεμένους στα κρεβάτια με κάποιους να υποστηρίζουν πως αυτές οι πρακτικές θυμίζουν μεθόδους περασμένων δεκαετιών. 

Οι νοσηλευτές ωστόσο από την πλευρά τους αντικρούουν τις κατηγορίες αυτές υποστηρίζοντας πως οι ασθενείς δεν δένονται ύστερα από δική τους πρωτοβουλία αλλά κατόπιν συνεννόησης με τους θεράποντες ιατρούς.«Αυτά τα παιδιά είναι άκρως επικίνδυνα. Μπορεί να σκοτώσουν τον εαυτό τους αλλά και εμάς. Γι αυτό υπάρχει αναγκαστικός περιορισμός κάτω από ιατρική οδηγία. Τελευταία μας χτύπησε ένας ασθενής και καταλήξαμε στο νοσοκομείο. Έχω χαρτί από γιατρό ότι έχω χτυπηθεί στο αυχένα. Αυτό έγινε μπροστά στους γονείς του», εξηγεί μία άλλη νοσηλεύτρια του θεραπευτηρίου.


ΣΧΟΛΙΑ (7)

Ζαντας

Με Πολακη υπουργό περιμένατε κάτι καλύτερο?

ΑΝΘΡΩΠΙΑ

Έχεις το μεγαλείο του κομματισμού, η ανθρωπιά, σου είναι άγνωστη λέξη. Κάνεις σπέκουλα σε αυτά τα παιδιά που σηκώνουν το βαρύ σταυρό τους.

AA

κατάσταση Μαδούρο... Πολάκηδες και Τσιπραίοι εξαφανισμένοι... δηλώσεις μηδέν, λεφτά μηδεν, κράτος μηδέν. Δεν ειναι ψηφοφόροι τους, βλέπεις...

τριτοκοσμικοι

αδελφέ, ΟΠΟΙΟΣ και να ήταν στην εξουσία τα ίδια πράγματα θα βλέπαμε σήμερα.

Δε θέλω αηδιες.Ωριμοτητα θέλω.

Γι'αυτό σήμερα η επιστήμη τα προβλέπει όλα αυτά και από τη στιγμή της εγκυμοσύνης με διάφορες εξετάσεις φαίνονται όλα!Και εσύ αποφασίζεις....Αν είσαι ξύπνιος θα κάνεις τη σοφή επιλογή.Αν είσαι βλήμα,θα το βουλωσεις το στοματακι σου....και θα δεχτείς τις συνέπειες της βλακείας σου.Απλα και ωραία.

ελλαδα2018

@Δε θέλω αηδιες.Ωριμοτητα θέλω. πραγματικά όταν βλέπω τέτοιες απόψεις συχαίνομαι που ζώ ανάμεσά σας.

Είπαμε ωριμότητα!!!Που είναι;;;

Κακώς που σιχαίνεσαι.Ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον.Αν εσύ είσαι απροσαρμοστη -ος εγώ δε σου φταίω.Η πραγματικότητα αυτή είναι.Μακαρι να ζούσαμε κάπου αλλού,να είχαμε πρόληψη,παροχές,πρόνοια ,παιδεία κλπ.Ε,δε ζούμε!Τι να κάνουμε τώρα; Διαφορετικά...υπέφερε.Εγω δε θα πάρω.Ευχαριστω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης