«Με έπιασαν από το λαιμό» λέει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δημοσιογράφος που μήνυσε τα ΜΑΤ

«Με έπιασαν από το λαιμό» λέει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δημοσιογράφος που μήνυσε τα ΜΑΤ

Ο Τάσος Ασλανίδης περιγράφει την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από αξιωματικούς των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη – Ακούστε τη μαρτυρία του  στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6»

epeisodia_deth
«Κάποιος αστυνομικός από τη διμοιρία μου επιτέθηκε, με έπιασε από το λαιμό και άρχισε να με ταρακουνά. Του ζήτησα να με αφήσει, ότι είμαι δημοσιογράφος μ' έπιασε ένα δεύτερο άτομο από την ίδια διμοιρία πίσω από τον λαιμό, συνέχισαν αυτό που έκαναν, φώναξα τον κόσμο για βοήθεια που βρισκόταν στο σημείο».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» ο δημοσιογράφος του thestival.gr την επίθεση που κατήγγειλε εις βάρος του από αξιωματικούς των ΜΑΤ το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, λίγο μετά τις ευγενικές συστάσεις που έκανε σε αξιωματικό των ΥΑΤ που έβρισε τους διαδηλωτές λέγοντας: «Καλά κάνει και σας γ.... ο Τσίπρας, κ....βούλγαροι».

Η καταγγελία του προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Θεσσαλονίκης, που ζήτησε να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τρία μέλη της διμοιρίας των ΥΑΤ και του διοικητή τους για παράβαση καθήκοντος καθώς και για -κατά περίπτωση- εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

«Εξαφανίσου γιατί θα σε συλλάβω»

Συνεχίζοντας την αφήγησή του, ο κ. Ασλανίδης περιγράφει ότι όταν τον άφησαν, ζήτησε να μιλήσει με τον επικεφαλής.

«Ήρθε λοιπόν ένας αστυνομικός διευθυντής των διμοιριών των ΥΑΤ από την Αθήνα και του λέω “θέλω τα στοιχεία των συγκεκριμένων ατόμων για να προβώ στα νόμιμα, να κάνω καταγγελία”. Μου κόλλησε το πρόσωπό του στο δικό μου και μου είπε “απομακρύνσου από εδώ, εξαφανίσου γιατί θα σε συλλάβω”».

Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον κόσμο να καταγράψει το περιστατικό με τα κινητά του. Όμως, όπως λέει «ο αστυνομικός διευθυντής στράφηκε από το κοινό και είπε “όποιος σηκώνει κινητό θα τον συλλάβω”».


«Ο τελευταίος της διμοιρίας με χτύπησε με την ασπίδα»

Η διμοιρία αποχώρησε από το σημείο. «Πλην όμως ο τελευταίος της διμοιρίας, αποχωρώντας ήθελε να μου δώσει ένα μάθημα να το θυμάμαι και με χτύπησε με την ασπίδα», καταγγέλλει ο κ. Ασλανίδης.

«Καλά κάνει και σας γ.... ο Τσίπρας, κ....βούλγαροι»

Λίγο πριν την εις βάρος του επίθεση, ο κ. Ασλανίδης περιγράφει τι συνέβη στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, κι ενώ τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη για περίπου 3 ώρες.

Από το ένα πεζοδρόμιο ήταν αστυνομικές δυνάμεις, δυνάμεις των ΥΑΤ που ήρθαν ενισχυτικά από την Αθήνα και από την αντιπέρα πλευρά διαδηλωτές.

Κλείσιμο
«Οι διαδηλωτές αντιμετώπιζαν ομολογουμένως με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκεί λοιπόν, ένας από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ σήκωσε την αντιασφυξιογόνο μάσκα για να ακουστεί η φωνή του και μιλώντας προς τους διαδηλωτές είπε “Καλά κάνει και σας γ... ο Τσίπρας” και ολοκλήρωσε την πρότασή του λέγοντας “...βούλγαροι”. Αυτό το επανέλαβε άλλη μία φορά μετά από δύο λεπτά», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ 104,6».


«Η Εισαγγελία έδειξε ενδιαφέρον για το περιστατικό»

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Ασλανίδης κατέθεσε μήνυση στο ΑΤ του Λευκού Πύργου και ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Ελλάδος.

Σήμερα, κατέθεσε τρεις ώρες στην εισαγγελία. Όπως είπε, η εισαγγελέας έδειξε ενδιαφέρον για το περιστατικό και ιδιαίτερα όσον αφορά στις υβριστικές εκφράσεις του αξιωματικού των ΥΑΤ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης